Ziare.com

Ce le scrie Ponta beneficiarilor POSDRU

Marti, 26 Februarie 2013, ora 18:25

   

Ce le scrie Ponta beneficiarilor POSDRU
Premierul Victor Ponta a transmis, luni, o scrisoare catre beneficiarii contractelor de finantare aferente Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), in care anunta ca autoritatea de management a achitat, joi si vineri, peste 900 cereri de rambursare.

In plus, premierul a mai precizat ca in martie vor fi verificate si platite toate cererile aflate in intarziere.

Cererile de rambursare achitate depasesc 330 milioane de lei ca valoare cumulata si au fost decontate pentru circa 800 beneficiari ai POSDRU, se arata in documentul remis Ziare.com.

Astfel, dupa deblocarea programelor UE, rata de absorbtie a fondurilor europene din cadrul POSDRU a crescut de la 7,73%, in decembrie 2012, la aproape 12%, cat este in prezent.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

De asemenea, premierul asigura ca Guvernul va sustine toate proiectele "corecte" derulate in prezent si in viitor prin programe europene.

Platile aferente POSDRU au fost suspendate in vara anului trecut, pentru nereguli identificate in atribuirea anterioara si derularea unor proiecte.

La inceputul lunii februarie, reprezentantii Uniunii Europene au decis deblocarea POSDRU si reluarea platilor catre Romania, in urma misiunii de audit organizata in perioada 29 ianuarie-1 februarie 2013.

In acest context, Comisia Europeana a reluat platile catre Romania, pentru cererile de rambursare transmise in luna decembrie 2012, in valoare de 148 milioane de euro, dar cu aplicarea unor corectii financiare temporare de 25%.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1750 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Guvernarea Basescu a lasat multa mizerie

S-ar putea sa avem de tras multi ani pana va fi ceva mai curat in Romania. Arieratele statului neplatite cu anii si restituirile acceptate prea usor sunt pietre de moara de picioarele economiei si societatii romanesti.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor