Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce spune Ponta despre succesorul lui Valcov la Finante (Video)

Vineri, 20 Martie 2015, ora 10:37
2741 citiri
Ce spune Ponta despre succesorul lui Valcov la Finante (Video)
Foto: Hepta.ro

Premierul Victor Ponta se va intalni vineri cu presedintele Iohannis pentru a purta o discutie cu privire la numirea unui nou ministru la Finante. Prim-ministrul nu a vrut sa dezvaluie cine ar putea fi succesorul lui Darius Valcov, precizand ca va face un anunt public dupa consultarile cu Iohannis.

"Orice numire si desemnare a unui ministru trebuie semnata de presedinte. Avem o relatie institutionala foarte normala si asa trebuie sa functioneze. Dupa ce voi vorbi cu presedintele, va voi anunta si pe dvs.", le-a spus Ponta jurnalistilor.

Premierul, care participa la lucrarile Consiliului National al PSD, nu a dezvaluit nici daca intentioneaza sa numeasca in locul lui Valcov un tehnocrat sau un om politic.

Ponta: Valcov e o pierdere pentru Guvern. Am trei propuneri pentru Finante, sper sa gasesc un kamikaze

"Dupa ce voi vorbi cu presedintelem va voi anunta si pe dvs. La urmatoarele 100 de intrebari avand acelasi obiect, va voi da acelasi raspuns. Dupa ce voi vorbi cu presedintele, va voi anunta si pe dvs", a continuat Ponta.

Luni, sedinta informala de guvern

Victor Ponta a declarat, insa, ca luni va avea loc o sedinta de guvern informala pe tema noului Cod fiscal, pentru a fi toate avizele obtinute, iar miercuri sa poata fi aprobat in sedinta ordinara de guvern.

"Daca ne-a scapat ceva, se pot depune de parlamentari amendamente, atat la Senat, cat si la Camera. In cele trei luni, daca e ceva de indreptat, se poate indrepta in Parlament si apoi mai sunt sase luni in care contribuabilii se obisnuiesc cu prevederile, pentru ca intra in vigoare la 1 ianuarie", a adaugat Ponta.

Acesta a mentionat ca a discutat cu Darius Valcov, dupa ce DNA a cerut incuviintarea retinerii si arestarii acestuia.

"Am discutat ce aveam de discutat si va vom comunica si dvs.", a spus Ponta, fara a oferi alte detalii.

Locul din fruntea Ministerului Finantelor Publice a ramas liber dupa ce Darius Valcov si-a anuntat demisia, duminica, in urma anchetarii sale intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta.

De ce tot amana Ponta noul Cod Fiscal: Sa nu ne critice nimeni

Premierul Victor Ponta a anuntat abia joi, pe Twitter, ca aproba demisia lui Darius Valcov si ca va face o noua propunere pentru Ministerul Finantelor Publice. Anuntul lui Ponta a venit dupa ce procurorii DNA au cerut incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Darius Valcov.

Daca senatorii vor da un vot pozitiv, Darius Valcov va putea fi retinut si, ulterior, in baza unei decizii a ICCJ, arestat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta consultari Iohannis, #Ponta succesor Finante Valcov, #Valcov DNA arestare , #premier