Ceremonie amanata la Cotroceni, in lipsa premierului. Ponta: N-am stat la cafea!

Miercuri, 27 August 2014, ora 19:15
1978 citiri
Ceremonie amanata la Cotroceni, in lipsa premierului. Ponta: N-am stat la cafea!

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, ca nu a putut fi prezent la depunerea juramantului de catre noul ministru delegat pentru Buget, Darius Valcov, programata pentru orele 18:00 si amanata, "deoarece vizita la Chisinau s-a prelungit peste program" si in niciun caz pentru ca ar fi stat la cafele.

"Am avut o discutie stabilita din timp, extrem de necesara pentru Romania", a spus Victor Ponta, mentionand ca s-a discutat, la Chisinau, despre situatia din Moldova si Ucraina.

Ministrul Bugetului nu mai depune juramantul. Presedintia: Ponta ar putea sa nu mai sustina propunerea

"Deoarece vizita la Chisinau s-a prelungit peste program, am transmis catre Cotroceni desemnarea vice-premierului Gabriel Oprea pentru a participa la evenimentul de investitura a lui Darius Valcov", a declarat miercuri seara Victor Ponta. Acesta a atras atentia ca "nu exista nicaieri obligativitatea participarii premierului" la un astfel de eveniment.

Anterior, Administratia Prezidentiala anuntase intr-un comunicat de presa: "Prin anularea prezentei la ceremonia de depunere a juramantului de investitura, domnul presedinte Traian Basescu intelege ca domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar putea sa nu mai sustina propunerea domnului Darius-Bogdan Valcov pentru functia de ministru delegat pentru Buget".

Victor Ponta a tinut sa lamureasca si aceasta tema: "Am facut in scris de doua ori nominalizarea lui Darius Valcov. Daca e nevoie, o mai fac o data. E un lucru neserios", a spus seful Executivului.

"Nu trebuie sa fie prim-ministrul prezent la un eveniment formal", a conchis Victor Ponta.

Intrebat cand va avea loc investirea in functie a lui Darius Valcov, premierul a replicat ca "o sa solicitam un alt moment".

"Daca ii este atat de drag de mine lui Traian Basescu sa merg la studioul de cinematografie Cotroceni, o sa merg", a completat el, mentionand ca nu discuta cu seful statului decat prin documente.

"Sper sa nu puna maine evenimentul, e in stare de orice"

"O sa-i scriu (lui Traian Basescu - n. red.), dar maine (joi - n. red.) sunt in Turcia, la un eveniment oficial. Sper sa nu puna maine (evenimentul - n. red.), e in stare de orice", a mai afirmat premierul.

Victor Ponta s-a intalnit, miercuri dupa-amiaza, cu Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pe tema de politica externa, Catherine Ashton.

Tot miercuri, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire al lui Darius Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget, propunerea fiind trimisa de prim-ministrul Victor Ponta saptamana trecuta.

Traian Basescu nu mai are posibilitatea de a refuza noua propunere pentru Buget, dupa ce deja a respins nominalizarea lui Claudiu Manda.

Citeste si:
Recurs la memorie - pe urmele constituției fesenisto-securiste ediția 1991
Recurs la memorie - pe urmele constituției fesenisto-securiste ediția 1991
A intrat în abecedarul politic faptul că Antonie Iorgovan a fost „părintele Constituției“ postdecembriste. Iliescienii îl socotesc și acum ca fiind un geniu al comisiei constituționale....
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Sursa: Ziare.com