Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cezar Preda: Am crezut ca un plagiator si un mincinos notoriu poate fi totusi barbat

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 17:00
3827 citiri
Cezar Preda: Am crezut ca un plagiator si un mincinos notoriu poate fi totusi barbat
Foto: Q Magazine

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, marti, in timpul unei conferinte de presa, ca desi premierul Victor Ponta este un plagiator si un mincinos notoriu, democrat liberalii au crezut ca acesta poate fi barbat, insa s-au inselat in prisma faptului ca seful Guvernului nu-si asuma nimic din ultimele patru luni de guvernare.

"Am crezut ca un premier, chiar daca e plagiator si mincinos notoriu, poate sa fie barbat si sa-si asume ceva, dar nu-si asuma nimic de 4 luni. PDL constata ca modul de guvernare a USL se bazeaza pe tot ce a insemnat greseala in guvernele anterioare", a spus Cezar Preda.

Acesta a adaugat ca intreg procesul de privatizare a combinatului Oltchim Ramnicu Valcea este un circ oferit de Guvern romanilor si care este prezentat de USL drept un mare succes, aratand ca PDL este total impotriva acestui circ.

"Au adus in fata romanilor un circ, Ponta inca considera un succes circul dat romanilor, noi spunem ca nu, ca Victor Ponta trebuie sa rezolve problemele acestei tari", mai spus Preda.

Lipsa investitorilor seriosi dispusi sa participe la licitatia pentru privatizarea Oltchim a fost calificata de Preda drept o consecinta a procedurii de privatizare organizata de Guvern, responsabilitatea fiind a USL.

"In ceea ce priveste lipsa investitorilor strategici, aceasta este justificata, nici unul nu vine pe o astfel de procedura de privatizare, este in resposanbilitatea dumneavoastra", a incheiat Cezar Preda.

Privatizarea Oltchim, pe butuci

Dan Diaconescu are termen pana luni sa plateasca pretul pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca va sesiza DNA in legatura cu acest caz.

Privatizarea Oltchim: Ponta: Voi sesiza DNA

Potrivit acestuia, intr-o conferinta de presa de marti, restrictii suplimentare impuse participantilor la licitatia pentru cumpararea combinatului ar fi incalcat regulile europene si ar fi dus la un proces, existand, totodata, riscul ca PCC sa fie singura companie.

Luni, Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, care a castigat licitatia de vanzare, oferind suma de 203,1 milioane de lei (45 de milioane de euro) pentru pachetul de 54,8 la suta din actiunile Oltchim, a refuzat sa semneze contractul de vanzare-cumparare, sustinand ca lipsesc mai multe informatii. Mai mult, s-a aflat marti ca Diaconescu a cerut, la Tribunalul Valcea, printr-o actiune introdusa pe 13 septembrie, anularea unei hotarari AGA de la Oltchim, prin care creantele AVAS contin dobanzi de 130 de milioane de euro.

S.R.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta Oltchim privatizare circ, #Ponta Oltchim Cezar Preda, #Ponta Oltchim privatizare Diaconescu , #premier