Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine e medicul care l-a operat pe Ponta in Turcia

Luni, 22 Iunie 2015, ora 22:07
10166 citiri
Cine e medicul care l-a operat pe Ponta in Turcia
Foto: Facebook/Victor Ponta

Profesorul Mahir Mahirogullari, medicul principal care l-a operat pe premierul Victor Ponta, are 46 de ani, lucreaza de doi ani la Spitalul universitar Medipol din Istanbul, iar anterior a lucrat inclusiv in cadrul misiunii NATO din Kosovo, potrivit CV-ului publicat pe site-ul unitatii medicale.

Profesorul doctor Mahir Mahirogullari, specializat in ortopedie si traumatologie, lucreaza la Spitalul universitar Medipol din Istanbul din anul 2013.

Ponta, despre ipoteza ca a plecat in Turcia pentru a scapa de DNA: O imbecilitate sustinuta de basisti

Mahir Mahirogullari s-a nascut in orasul turc Sivas in anul 1969 si a absolvit in anul 1992 Facultatea de Medicina a Academiei medicale militare Gulhane din Ankara. In perioada 1995-1999, medicul Mahirogullari a urmat un curs de specializare in ortopedie la Centrul medical Gata Hayardapasa din Istanbul. In intervalul 2005-2006, medicul turc a efectuat un stagiu de pregatire la Departamentul de chirurgie ortopedica al Universitatii Wakeforest din statul american Carolina de Nord.

Inainte de a lucra la Spitalul Medipol din Istanbul, Mahirogullari a activat, in perioada 2012-2013, in Spitalul Nisa din Istanbul, in Centrul medical Gata Hayardapasa (2010-2012) si in Spitalul militar Sakirkamis din Kars (2009-2010). In intervalul februarie-august 2000, medicul turc a fost detasat in orasul kosovar Prizren, la un spital al Misiunii NATO in Kosovo (KFOR).

Profesorul doctor Mahir Mahirogullari face parte din Asociatia turca pentru ortopedie si traumatologie, precum si din Asociatia europeana pentru traumatologia ranilor la genunchi provocate de accidente sportive.

Ponta a publicat documentele medicale din Turcia pe Facebook (Galerie foto)

Premierul Victor Ponta a postat, luni seara, pe Facebook, fisa sa medicala de la Spitalul Medipol din Turcia, unde a fost operat la genunchiul stang, care contine denumirea interventiei chirurgicale, analize de sange, evolutia starii sale, pe zile, si recomandarile post-operatorii.

Premierul a postat pe Facebook mai multe documente medicale, "doar pentru informare", mentionand ca acestea au fost traduse din limba turca. Astfel, este prezentata o fisa medicala de la Medipol Mega Hastaneler Kompleksi (Complexul Megaspitalelor Medipol), care contine datele sale personale si numele medicului Mahir Mahirogullari. In acest document medical este mentionata denumirea interventiei chirurgicale la care Ponta a fost supus in data de 15 iunie - "interventie atroscopica de reconstructie a ligamentului incrucisat anterior" si "interventie atroscopica de rezolvare a meniscului, genunchi". De asemenea, intr-o prima fisa, de la data internarii in spitalul din Turcia, sunt precizate "motivul internarii", diagnosticul - "ruptura de ligament incrucisat anterior stang" -, precum si analizele de sange pe care le-a facut si rezultatele acestora.

De asemenea, este detaliat modul in care a decurs interventia chirugicala, realizata, potrivit fiselor medicale, de o echipa de trei medici - Mahir Mahirogullari, Mehmet Isyar si Serkan Surucu. Astfel, se mentioneaza ca pacientul a fost operat sub anestezie generala si sunt descrise detaliat toate etapele interventiei si in ce a constat operatia. In documentul de externare este precizat si un diagnostic final: "gastrita, nedefinita si ruptura de menisc, actual". In documentele medicale postate pe Facebook de catre premier mai sunt mentionate "observatiile medicului" in ziua operatiei, precum si starea pacientului pe zile, pana in 20 iunie.

E oficial: Oprea, premier interimar in locul lui Ponta. Decretul lui Iohannis, publicat in M.O.

In data de 20 iunie, conform documentelor medicale, premierul a fost externat "cu stare generala buna, cooperant si orientat". La capitolul "recomandari", se precizeaza ca "pacientul va fi inclus in programul de fizioterapie si reabilitare; dupa prima saptamana i se recomanda control la o policlinica; dupa inca o saptamana se va efectua un nou control la policlinica si se va reevalua protocolul de fizioterapie; dupa doua saptamani, se recomanda un nou control la policlinica pentru ultimele evaluari". Intr-un ultim document postat pe Facebook, sunt prezentate alte recomandari ale medicilor, care cuprind: "extensie totala la genunchi, flexiunea genunchiului la cel putin 90 de grade, un control amanuntit al cvadricepsului, miscare cat mai devreme" si mai multe tipuri de exercitii.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#medic operat Ponta Turcia, #Mahirogullari operat Ponta , #premier