Comandament de urgenta la Guvern. Ponta: Nu e prea devreme sa ne pregatim de iarna (Video)

Luni, 30 Septembrie 2013, ora 14:23
1463 citiri
Comandament de urgenta la Guvern. Ponta: Nu e prea devreme sa ne pregatim de iarna (Video)
Foto: Digi 24

Dupa ce meteorologii au emis cod portocaliu de ploi pentru mai multe judete din sudul tarii, premierul Victor Ponta a convocat, luni dimineata, comandament de urgenta la Guvern.

Premierul a subliniat ca nu vrea ca iarna sa ne ia prin surprindere, asa ca le-a solicitat autoritatilor locale sa ia masuri inca de pe acum pentru prevenirea evenimementelor neplacute.

"Vreau sa va spun tuturor ca pana acum, in situatiile dificile pe care le-am avut, fie ca a fost vorba de accidentul din Muntenegru, fie ca a fost vorba de inundatii, toate institutiile statului au actionat si va multumesc pentru asta.

In acelasi timp, reglam mecanismul si pentru iarna, care stiti bine ca vine si nu vreau sa ne prinda pe nepregatite. Trebuie sa avem un mecanism foarte eficient: prefectii, structurile ISU, toti cei care trebuie sa ia masuri, sa stie de ce fel de cod (meteorologic, hidrologic - n.red.) este vorba.

Valorile temperaturilor vor fi mult mai scazute decat media multianuala. Sub coordonarea ministrilor, sa va concentrati toate eforturile in perioada urmatoare sa prevenim ce se poate preveni si sa gestionam acest aparat al statului cat mai eficient posibil", a declarat premierul Victor Ponta, subliniind ca nu este prea devreme pentru pregatirile de iarna.

Cod galben si portocaliu in aproape toata tara. Ne asteapta ploi, vant puternic si frig

"Nu e prea devreme, domnul ministru (vicepremierul Dragnea - n.red.), ca mai incolo s-ar putea sa fie prea tarziu. Tot nu e prea devreme, o sa va rog, domnule Dragnea, sa vorbiti cu primarii", s-a adresat prim-ministrul vicepremierului Liviu Dragnea.

O alta problema ridica de Victor Ponta in cadrul comandamentului de urgenta a fost cea a cutremurelor ce au avut loc in ultima perioada in judetul Galati, motiv pentru care premierul l-a convocat la comandament si pe ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu. Acesta a precizat ca a trimis o echipa de specialisti care sa monitorizeze situatia seismica din zona afectata.

La randul sau, ministrul Administratiei si Internelor, Radu Stroe, a spus ca are pregatiti aproape 9.000 de politisti pentru a interveni in cazul in care situatia se va agrava. Stroe a spus si ca, daca se va impune, o serie de drumuri vor fi inchise preventiv. Ministrul de Interne a facut un apel si la autoritatile din Bucuresti, pentru a desfunda canalele.

Cod portocaliu de ploi: Ce masuri ia Sorin Oprescu

"As dori sa fim atenti pentru Bucuresti la curatarea gurilor de canal si, pe cat posibil, sa ne orientam asupra curatarii lor, ca sa nu avem iar Venetia in Bucuresti", a mai spus Radu Stroe.

Membrii comandamentului pentru situatii de urgenta s-au reunit luni dimineata, la ora 10:00, la Palatul Victoria, dupa ce Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ploi pentru Capitala si opt judete de din sudul tarii. Acesta indra in vigoare de luni seara, de la ora 21:00 si expira miercuri, la ora 2:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ponta comandament Urgenta Guvern, #comandament urgenta Palatul Victoria, #intrunire comandament ploi , #premier