PDL: Ponta joaca in piesa "o guvernare pierduta"

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 20:29

   

PDL: Ponta joaca in piesa "o guvernare pierduta"
Sulfina Barbu a cerut joi Guvernului, in numele PDL, sa prezinte bugetul pe 2013 la termen, in caz contrar USL ar recunoaste ca este alianta "minciunilor si promisiunilor desarte", acuzand astfel Executivul ca pregateste "un nou val" de crestere a taxelor si impozitelor.

"PDL cere, din nou, Guvernului Ponta sa prezinte bugetul pe anul 2013 la termen, pentru ca romanii trebuie sa stie adevarul. Atunci cand USL va veni si le va cere votul in 9 decembrie, la alegerile parlamentare, romanii trebuie sa stie ca USL pregateste un nou val de crestere a taxelor si impozitelor", a spus ea in cadrul unei conferinte de presa.

Ponta: La Finante e ca in "D'ale Carnavalului", m-am enervat foarte tare

Sulfina Barbu l-a acuzat pe Victor Ponta ca a incercat prin declaratiile pe care le-a facut cu o seara in urma la un post de televiziune, "sa ascunda decizia Guvernului sau de a mari taxele si impozitele locale cu 16,5 la suta, incepand cu anul 2013, dand vina pe o proasta comunicare cu Ministerul Finantelor".

Vicepresedintele PDL a mentionat ca democrat-liberalii sunt de parere ca toata echipa guvernului Ponta joaca in piesa "guvernarea pierduta", si nu "O scrisoare pierduta" cum a afirmat premierul.

"Victor Ponta spunea ca s-a simtit in piesa 'O scrisoare pierduta'. Noi spunem ca el si toata echipa Guvernului pe care-l conduce joaca de cinci luni in piesa guvernarea pierduta", a opinat ea.

Ce impozite vom plati din 2013: In unele cazuri, se dubleaza

"Este foarte clar ca strategia Guvernului Ponta este de a arunca in stanga si in dreapta cu promisiuni pentru care nu au bani, pentru ca au ajuns la fundul sacului, dar ascund intentia de marire a taxelor si impozitelor. Ultima dovada am avut-o chiar astazi (joi - n.red.) cand Guvernul Ponta a anuntat ca retrage proiectul de Hotarare de Guvern de pe site-ul Ministerului Finantelor. Asta inseamna ca vor renunta? Nu, categoric nu vor renunta la aceste demers inceput pe care au anuntat ca-l vor discuta cu FMI, CE si BM. (...) Cresterea taxelor si impozitelor locale este realitatea USL la guvernare chiar daca astazi Victor Ponta incearca sa stearga urmele", a comentat democrat-liberala.

Ce se ascunde in spatele maririi taxelor si impozitelor

Ea a mai spus ca prin acest proiect de majorare a impozitelor, guvernul obliga primarii sa creasca taxele cu 16,5% de la 1 ianuarie 2013. Sulfina Barbu a precizat ca prima dovada a intentiei guvernului de a mari taxele si impozitele este "ascunderea bugetului pe 2013".

"A doua dovada o reprezinta nenumaratele propuneri ale USL de a mari taxele si impozitele: impozitarea suplimentara a salariilor de peste 4.000 de lei, taxa pe bere si mici, taxa de solidaritatea pe sanatate, taxe suplimentare pe proprietati, taxe pe piscine si turnatoria fiscala. Sunt propuneri care au fost inaintate de acest Guvern", a completat ea.

Vicepresedintele PDL a punctat faptul ca "USL stie acum ca nu are bani pentru a-si onora promisiunile si in secret pregateste aceste masuri de marire a taxelor si impozitelor pe spinarea romanilor, pentru ca alte masuri de sustinerea cresterii economice nu am vazut".
Sursa: rNews

Articol citit de2380 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
un cetatean european
rank 5
"O guvernare pierduta"? Acum s-a trezit PDL-ul ca a pierdut-o?
Sintem in Octombrie, din luna Mai pa guvernare PDL1
Stan
rank 5
N-o face pe mongoloidul, ca deja avem unu' prim-sinistru!
Desi nu te da inteligenta afara din casa, cred ca de asta data ai inteles tu prea bine!
magdas
rank 4
Victor Ponta a pierdut tot in numai 5 luni
Victor Ponta a pierdut controlul asupra situatiei, a pierdut controlul asupra politicienilor corupti din propria uniune comunista, romanii si-au pierdut toata increderea in el si-n Antonescu, iar acest lucru se vede cel mai bine in sondaje unde USL scade de la o zi la alta...
MosGerila
rank 5
Ponat joaca ce stie: leapsa cu palme pierdute. Jigodel o sa faca
praf toata industria si va tine tara in afara Europei un termenn egal cu guvernarea sa. Treziti-va domnilor, asta ne ingroapa de vii! Si ne suge si singele.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor