Editorial: Crestinul Ponta pentru Romania

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 12:39
4076 citiri
Editorial: Crestinul Ponta pentru Romania
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD nu rateaza nicio ocazie de a afirma, cu o voluptate strengareasca, faptul ca partidul sau isi va respecta angajamentul fata de Crin Antonescu, dar toata prestatia sa publica arata contrariul.

Actioneaza pe mai multe planuri, caci experienta ultimului an l-a invatat ca un montaj perfect, precum cel care urma sa duca la demiterea lui Traian Basescu, poate fi demantelat daca se bazeaza pe simpla simtire personala. De cealalta parte, adversarul simte si el, dar lupta dupa principiul "ori totul, ori nimic" si pentru asta foloseste toate cartile din maneca.

In primul rand, Victor Ponta si-a asigurat linistea la Bruxelles. Daca maine ii va cere Jose Barosso sa-l instaleze pe Daniel Morar vicepremier, caci altfel ii mobilizeaza pe toti popularii impotriva aderarii la Schengen sau in favoarea suspendarii programelor operationale sectoriale, o va face fara nicio tresarire. Se va infiera ca nu a avut el aceasta idee.

In al doilea rand, este linistit deoarece niste firme inregistrate la Berlin, Paris, Viena si Roma au primit niste lucrari de infrastructura si vor capata in continuare, doar nu se termina maine licitatiile. Adaugam avioanele multirol.

In al treilea rand, si-a asigurat linistea in partid. Cum-necum, PSD da dovada de o solidaritate de invidiat pentru orice formatiune politica de pe glob, pentru ca a invatat de la pedelisti ca numai Dumnezeu este maxim. Aci, pe pamant, guverneaza ostiri formate din oameni si orice scapare de picior in alta directie inseamna coma politica.

In al patrulea rand, dar nu in aceasta ordine, este linistit in privinta serviciilor de informatii. Daca nu va calca pe bec in sensul in care a facut-o mentorul sau politic, nu va avea nimeni niciun motiv sa-l scape din brate. Mai ales ca prost nu este, iar sistemul avea nevoie, dupa incheierea epocii lui Traian Basescu, de un castigator. Iar aici, Crin Antonescu are un handicap.

In al cincilea rand, are consilieri de imagine buni. Mai sunt scapari, dar in principiu comunicarea este perfecta. In timp ce presedintele PNL insista cu discursul beligerant, pentru ca i se spune ca sondajele din care reiese ca romanii sunt satui de razboi politic si vor coabitare sunt facaturi, Ponta devine un bun crestin.

Pe coridorul care se pupa cu dorintele electoratului care vrea sa-si vada de viata si de locul de munca a intrat premierul - "marele meu adversar nu mai este Traian Basescu, ci guvernarea", "Daca Traian Basescu crede ca este castigatorul razboaielor, eu vreau sa fiu constructorul pacii, sunt decis sa construiesc un alt model politic, acolo unde el prefera confruntarea eu cted ca dialogul este solutia".

Mai are un mic amanunt de rezolvat: sa guvernam bine!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Victor Ponta presedintie, #Victor Ponta Crin Antonescu presedintie, #candidat presedintie USL , #premier
Comentarii