Cum a risipit banii nostri Guvernul Ponta: Neregulile gasite de Curtea de Conturi UPDATE

Marti, 02 Februarie 2016, ora 11:17
8764 citiri
Cum a risipit banii nostri Guvernul Ponta: Neregulile gasite de Curtea de Conturi UPDATE

Raportul Curtii de Conturi pe 2014 a scos la iveala modul in care Guvernul Ponta a risipit banii publici.

Fostul premier Victor Ponta a avut la dispozitie, in 2014, un Fond de Rezerva al Guvernului de jumatate de miliard de euro, suma destinata unor cheltuieli urgente. Curtea de Conturi a stabilit insa ca banii au fost cheltuiti iresponsabil.

Verificarile facute de Curtea de Conturi au scos la iveala faptul ca o mare parte dintre cheltuielile respective nu au indeplinit conditiile pentru a fi incadrate la categoria Urgente sau Neprevazute, informeaza B1 TV. Fondul a crescut nu mai putin de 14 ori in decursul aceluiasi an, ajungand aproape cat tot bugetul general al Justitiei.

Curtea de Conturi: Alocari ilegale si Fondul de rezerva majorat de 14,5 ori de Guvernul Ponta

In raportul CC se mai arata ca Ministerul Agriculturii nu a putut justifica, prin documente, cum s-au cheltuit 2 milioane de lei pentru participarea la un targ care a durat doar trei zile, organizat in februarie 2014.

O problema a aparut si la Ministerul Afacerilor Interne, care a achitat, aparent inexplicabil, cheltuielile cu utilitati de la sediul Asociatiei pentru Implementarea Democratiei, al carei presedinte este Alexandru Cumpanasu. Sediul asociatiei este un imobil inchiriat de la MAI, informeaza B1 TV.

De asemenea, la Departamentul de Lupta Antifrauda, aflat in subordinea Secretariatului General al Guvernului, 63% din bugetul pentru bunuri si servicii au fost cheltuiti in mod neeficient pe transport auto, se arata in raportul Curtii de Conturi.

La randul sau, Secretariatul de Stat pentru Culte, care asigura salarizarea preotilor si construirea de lacase de cult, a cheltuit in 2014 nu mai putin de 434,8 milioane de lei, cu mult mai mult decat intreg bugetul anual pentru Tineret si Sport, de doar 392,6 milioane de lei.

In 2014, an incheiat cu alegerile prezidentiale, Secretariatul de Stat pentru Culte a fost in subordinea Guvernului si in coordonarea premierului de atunci, Victor Ponta, candidatul PSD la alegeri.

Curtea de Conturi a descoperit nereguli masive la Biserica Ortodoxa Romana

O problema a aparut si la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, aflata in coordonarea premierului. Institutia a avut la dispozitie, in 2014, un credit bugetar initial de 263,4 milioane de lei, dar a sfarsit prin a face plati de 625,8 milioane de lei. ANRP se afla in centrul unei ample anchete a DNA.

Curtea de Conturi: Nereguli la unitatile Ministerului Educatiei cu prejudicii de 430.000 de lei

Curtea de Conturi: 2 miliarde de euro, prejudiciu produs de institutiile statului intr-un singur an

UPDATE: Intr-un drept la replica remis marti dupa-amiaza Ziare.com, este dezmintita categoric informatia conform careia Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) ar fi inchiriat sau detinut un spatiu al Ministerului de Interne.

"Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) a avut de la infiintare pana in prezent propriul sediu unde isi desfasoara propria activitate, fara legatura cu activitatile Ministerului Afacerilor Interne", se precizeaza in comunicatul AID.

Citeste si:
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Parlamentarii PNL vor participa miercuri, 20 octombrie, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv, a anunţat secretarul general...
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Fostul președinte USR Dan Barna a vorbit luni seara, 18 octombrie, despre șansele ca guvernul Cioloș să fie votat în Parlament. Acesta l-a comparat pe actualul lider al USR cu Leonidas și a...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
un cetatean european
rank 5
Daca acest raport nu contine si cheltuieli cu carne de vita Kobe,