Cum s-a ascuns Ponta sub masa (Opinii)

Duminica, 12 Ianuarie 2014, ora 08:38
9420 citiri
Cum s-a ascuns Ponta sub masa (Opinii)
Foto: Zona Press

Poate domnului Ponta nu-i pasa ca stie toata tara cum a dat inca o data cu bata-n justie, pronuntandu-se peste capul unei sentinte definitive si irevocabile in problema Nastase 2, dar faptul ca s-a aflat vestea si peste hotare l-a cam pus pe ganduri.

Altfel nu-mi explic cum se face ca, afland despre vizita la Bucuresti a unui inalt demnitar american, respectiv doamna Victoria Nuland, trimisa speciala a vicepresedintelui SUA, a procedat exact ca un copil care, prins ca a umblat la borcanul cu dulceata, s-a ascuns sub masa, ca sa nu dea ochi in ochi cu mama: domnul Ponta nu s-a prezentat la intalnire, pe motiv ca are alt program, imposibil de schimbat.

Disparitia in neant

Mai, sa fie! Domnul Ponta care are timp berechet sa umble non stop pe la toate televiziunile si sa strecoare de acolo numai sageti otravite la adresa presedintelui Basescu, n-are timp pentru intalnirea cu un inalt demnitar al celei mai de seama puteri a lumii!

Poate gresesc, dar mie mi se pare ca unul din motivele pentru care domnul Ponta primeste salariu la Palatul Victoria (din banii contribuabililor!) este si acela ca tebuie sa-si gaseasca timp pentru toate intalnirile importante, sa trateze cu partenerii, sa negocieze poblemele legate de interesele tarii si nu sa dispara in neant, fara ca macar sa stim unde se ascunde la sfarsit de saptamana.

Explicatia domnului Corlatean ca programul premierului "nu putea fi modificat pentru a include o intrevedere cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland" este atat de subtirica, incat se rupe la cea mai mica atingere, atat timp cat acest program atat de important nu poate fi facut public, iar pemierul insusi este o persoana publica.

Chiar ma intreb: ce program o fi avand domnul Ponta, atat de important, incat nu poate sa strecoare nici macar un ceas pentru trimisa vicepresedintelui american? Surpriza: am deschis site-ul oficial al Guvernului Romaniei si am aflat ca vineri, sambata si duminica primul ministru n-are niciun program. Are weekend.

Dreptul la odihna al domnului Antonescu

Dar chiar daca avea un program, tot merita un sacrificiu pentru a se intalni cu mesagerul american, cu atat mai mult cu cat domnul Ponta s-ar putea simti cu musca pe caciula daca doamna Victoria Nuland are in program tema statului de drept, iar noua ne-a mers vestea ca am cotit-o pe drumul statului de stramb.

Si n-ar fi exclus. Cine urmareste atent agenda mesagerei americane observa usor ca acolo sunt prevazute, in afara Bucurestiului, vizite in mai multe capitale europene: Berlin, Vilnius, Paris si Haga. Pentru fiecare din acestea, are rezervata cate o singura zi.

Numai la Bucuresti va sta doua zile, poate preocupata chiar de respectivul stat de drept, poate de alte probleme, dar este sigur ca niciuna n-ar fi pentru primul ministru al Romaniei atat de putin importanta, incat sa se ascunda dansul sub masa, precum copilul vinovat, care a umblat la borcanul cu dulceata.

Nici presedintele Senatului Crin Antonescu nu s-a pregatit sa ia parte la discutii, dar dansul are motive temeinice: cand e vorba de concediu si de weekend, isi respecta cu strictete programul de odihna conform dreptului de care se bucura toti oamenii muncii, asa cum a si declarat cu o alta ocazie, foarte jenanta de altfel pentru dansul.

Singurul oficial de rang inalt cu care s-a intalnit doamna Victoria Nuland a fost presedintele Basescu, ceea ce nu este rau, dar prevad de pe acum ca domnul Ponta abia asteapta ziua de luni (cand se elibereaza de la intangibilul sau program) si sa se duca urgent la Antena Felix, la Antena Ghita sau la amandoua, ca sa explice telespectatorilor ca presedintele n-a pus bine problema.

De ce n-a pus-o bine, este mai mult decat evident: pentru ca presedintele este un basist iremediabil.

Ciucă: România va deveni inima Europei în cadrul Congresului PPE. „O şansă de a-şi consolida legăturile cu cei mai importanţi lideri” VIDEO
Ciucă: România va deveni inima Europei în cadrul Congresului PPE. „O şansă de a-şi consolida legăturile cu cei mai importanţi lideri” VIDEO
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, anunţă că miercuri, 6 martie, România devine inima Europei, odată cu începerea oficială, la București, a Congresului PPE. Potrivit liderului PNL,...
AUR protestează la sediul Ministerului de Interne, unde se dezbate proiectul de lege privind comasarea alegerilor
AUR protestează la sediul Ministerului de Interne, unde se dezbate proiectul de lege privind comasarea alegerilor
Parlamentarii AUR au organizat o conferinţă de presă la sediul Ministerului de Interne, unde are loc dezbaterea pe proiectul de lege privind comasarea alegerilor pentru a protesta faţă de...
#Victor Ponta prim ministru, #Victoria Nuland demnitar american, #Traian Basescu presedinte , #premier