Ziare.com

Cum si cat a respectat premierul Ponta din cele 11 cereri ale lui Barroso - Interviu

de Camelia Badea
Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 17:54

   

Cum si cat a respectat premierul Ponta din cele 11 cereri ale lui Barroso - Interviu
Premierul Victor Ponta a declarat luni in presa straina ca a indeplinit "10 puncte si jumatate" dintre cele 11 solicitate la inceputul crizei politice de catre presedintele CE Jose Manuel Barroso.

Nu e nici pe departe asa, daca ne gandim doar la faptul ca deputatii au votat, marti, impotriva inceperii urmaririi penale a fostilor ministri Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre.

Pe 10 iulie, la o saptamana de la declansarea razboiului politic in Romania care a culminat cu referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu, Jose Manuel Barroso ii cerea oficial premierului Ponta sa indeplineasca 11 cerinte.

Considerate "porunci" inacceptabile de catre Crin Antonescu, solicitarile au fost ulterior sustinute public si de Philip Gordon, reprezentantul guvernului SUA trimis la Bucuresti pentru a intelege ce se intampla pe scena politica damboviteana.

Intre timp, Traian Basescu a revenit la Cotroceni. Acum au loc analizele. O delegatie a Comisiei de la Venetia a venit luni si marti la Bucuresti pentru a intocmi un raport dupa discutii cu toate institutiile implicate in aceste trei luni de criza politica, iar, miercuri, in Parlamentul European, Romania este subiect de dezbatere.

Cristian Preda: E stupefiant ca Ponta nu merge la dezbaterea din PE

"L-am informat pe presedintele Comisiei la inceputul saptamanii: sunt indeplinite 10 puncte si jumatate. Un punct se refera la incompatibilitatea a doi parlamentari cu postul pe care il ocupa (...) de aceea, sunt indeplinite zece puncte si jumatate", a sdeclarat premierul Victor Ponta intr-un interviu acordat luni publicatiei austriece Wiener Zeitung.

Ponta, in Wiener Zeitung: Am indeplinit 10 si jumatate din cele 11 cerinte ale lui Barroso

Expertul anticoruptie Laura Stefan a explicat pentru Ziare.com ca nu e nici pe departe asa. Discutand punct cu punct cele 11 solicitari ale presedintelui Comisiei Europene, devine evident faptul ca o parte dintre ele nu au fost nici macar luate in discutie, in timp ce altele au fost ocolite, amanate sau pur si simplu desconsiderate.

Laura Stefan a comentat pentru Ziare.com si prezenta delegatiei Comisiei de la Venetia la Bucuresti, a carei analiza nu va genera sanctiuni, dar "va fi citita in toate cancelariile occidentale", precum si atacurile "inabile" ale liderilor USL la adresa oficialilor europeni, in frunte cu Viviane Reding, unul dintre cei mai importanti membri ai Comisiei Europene, cu sanse mari de a-l inlocui pe Jose Barroso.

De ce a devenit Romania studiu de caz pentru liderii europeni? Pentru ca toate statele se afla in criza, iar liderii lor scad in sondaje. "Ce se intampla cand un guvern decide sa acapareze puterea totala bazandu-se pe faptul ca un alt actor politic, in cazul nostru presedintele, a pierdut din popularitate? Chestiunea aceasta este importanta pentru toata lumea", a explicat Laura Stefan in interviul acordat Ziare.com.

Sa luam pe rand cele 11 cerinte. Punctul 1: Reinstaurarea atributiilor Curtii Constitutionale de a verifica inclusiv constitutionalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonantei de Urgenta nr. 38.

Nu s-a facut. Au adoptat o lege la Parlament, dar respectiva lege este acum atacata la Curtea Constitutionala si Curtea inca nu s-a pronuntat. In lege nu se preia formularea pe care Curtea a dat-o in decizia sa anterioara, drept pentru care e foarte probabil ca instanta constitutionala sa gaseasca aceasta lege ca fiind neconstitionala. Deci aceasta lege nu este inca trecuta.

Punctul 2: Reinstaurarea regulii majoritatii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumatate plus unu din numarul celor inregistrati pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41

Mentinerea cvorumului s-a facut prin decizia Curtii Constitutionale. Nu s-a abrogat ordonanta, dar a fost promulgata legea care era in Parlament si care lasa cvorumul la referendum.

Deci as spune ca e in proportie de 75% rezolvata. Chestiunea cvorumului a fost rezolvata 100%, dar ordonanta avea si alte prevederi, legate de modul in care se realizeaza votul, si, daca va amintiti, in perioada referendumului au fost foarte multe discutii cu privire la faptul ca guvernul a eliminat multe garantii impotriva fraudei electorale. Chestiune care, daca ne uitam la dosarele intocmite de DNA este relevanta, dar nu din perspectiva cvorumului, ci a posibilitatii de a frauda.

Eliminarea unor garantii din lege a dus la o mai facila manipulare a rezultatelor referendumului, mai ales in ceea ce priveste cifra de prezenta. Deci cvorumul s-a rezolvat, restul a ramas.

Punctul 3: Renuntarea la folosirea de ordonante de urgenta in cazul unor decizii care afecteaza statutul institutiilor fundamentale ale statului ori Constitutia si in situatii care nu prezinta urgenta

Pana una alta nu am mai avut astfel de cazuri.

Punctul 4: Sa nu se mai utilizeze Monitorul Oficial in scopul publicarii selective a unor acte.

La fel ca mai sus.

Punctul 5: Respectarea intocmai si imediat a deciziilor Curtii Constitutionale.

Aici ati vazut cate discutii au fost atunci cand Curtea a spus ca presedintele Basescu se intoarce la Cotroceni. S-au cautat tot felul de modalitati prin care sa nu se respecte decizia respectiva. Sigur, pana la urma au respectat-o pentru ca nu exista nicio alta cale.

Parlamentul ii da unda verde lui Basescu sa revina la Cotroceni - Ce urmeaza?

Punctul 6: Angajamentul ca autoritatile publice vor respecta independenta justitiei si nu vor mai fi criticate deciziile instantelor.

Aici cred ca e clar ca nu s-a respectat nimic. Uitati-va la Eugen Nicolaescu care a iesit marti si a spus ca este vital sa se schimbe cat mai repede seful DNA.

Eugen Nicolaescu: Morar trebuie schimbat in regim de maxima urgenta

Deputatii l-au revocat pe Sergiu Andon si i-au scapat de urmarire penala pe Borbely si Dobre

Punctul 7: Numirea in mod transparent a unui Avocat al Poporului care sa fie acceptat de toate formatiunile politice

Nici acest lucru nu s-a respectat. Noi le-am oferit posibilitatea de a-l nominaliza cu totii pe Peter Eckstein Kovacs, am semnat o petitie mai multe organizatii neguvernamentale in acest sens. Probabil ca ei inteleg ca a nominaliza o persoana acceptata de toata lumea inseamna sa se inteleaga ei ca unii sa isi retraga aplicatiile.

E o neintelegere profunda a ceea ce li se cere de catre UE.

Eckstein-Kovacs, sustinut de catre societatea civila ca Avocat al Poporului

Zgonea: Blaga mi-a promis ca va gasi o solutie de consens pentru Avocatul Poporului

Punctul 8: Sa nu se nominalizeze un alt procuror general si un alt sef la DNA pe perioada interimatului lui Crin Antonescu. In plus, proceduri transparente, publice, pentru selectarea potentialilor candidati, bazate pe criterii de integritate si profesionalism.

Nu au nominalizat pe nimeni, e adevarat, in perioada interimatului, dar nici nu prea aveau cum. Domnul Ponta a fost grijuliu si nu a vrut sa semneze nominalizari cu mana proprie (cat a fost ministru interimar al Justitiei - n.red.).

Partea a doua a conditiei vizeaza proceduri transparente, criterii obiective de selectie. Deocamdata nu vedem asa ceva.

Sigur, declaratii de buna intentie da toata lumea, dar ne intereseaza sa vedem ca, intr-adevar, Ministerul Justitiei deschide dezbaterea publica cu toata lumea, inclusiv cu ONG-urile, cu privire la criteriile care trebuie sa fie indeplinite de viitorul procuror general si de viitorul procuror sef al DNA.

Un prim pas ar fi sa ne spuna care sunt prioritatile guvernului in materie de politica penala, care sunt zonele unde guvernul crede ca ar trebui sa actioneze parchetul cu precadere. Ramane marea coruptie o problema sau mai degraba trebuie sa il ascultam pe domnul Ponta, care ne explica faptul ca aceasta criminalitate violenta ar trebui eradicata?

In primul rand trebuie sa spuna guvernul ce vrea, apoi sa se stabileasca acele criterii si o procedura transparenta pentru alegerea noilor sefi, altfel e imposibil ca cineva sa aplice pentru aceasta pozitie, nestiind care sunt liniile directoare.

Asadar partea a doua este neindeplinita, cel putin deocamdata.

Punctul 9: Presedintele interimar sa nu faca gratieri

Nu s-au facut gratieri.

Punctele 10 si 11: Sa nu fie numiti ministri care nu indeplinesc criterii de integritate, iar cei care le incalca sa demisioneze. Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau coruptie la nivel inalt.

Nu sunt respectate. Va garantez ca in Parlament sunt oameni cu decizii definitive, e adevarat neexecutorii, ci cu suspendare, si cu toate astea au ramas in Parlamentul Romaniei desi ei ar fi trebuit sa plece, singuri, macar din bun simt.

Deputatul Morega, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare

In opinia dumneavoastra, ultimele puncte i s-ar putea aplica si premierului Ponta? Scandalul de plagiat in care este implicat este binecunoscut si peste hotare, iar miercuri Senatul Universitatii Bucuresti discuta retragerea titlului sau de doctor in stiinte juridice.

Depinde cum interpretam integritatea, in sens mai strict sau mai larg. Daca ne uitam in sens un pic mai larg, integritatea il vizeaza chiar si pe domnul ministru Dan Sova.

Miscarea Sionista Mondiala: Numirea lui Sova in Guvern e jenanta si revoltatoare

In mod normal se refera si la premier, dar nu cred ca vom vedea vreo schimbare la acest nivel in viitorul apropiat in Romania. Realist vorbind, cred ca domnul Ponta va ramane in functie pana la alegeri, nu vad cum ar putea sa se coaguleze o majoritate parlamentara care sa duca la caderea guvernului Ponta si, de asemenea, nu vad posibila o demisie a premierului Ponta. Acestea sunt cele doua mari posibilitati, alta nu exista.

Nici in cazul in care s-ar face presiuni externe, oficiale sau neoficiale, sa zicem din partea socialistilor europeni sau a altor lideri din Uniunea Europeana?

Cred ca trebuie sa ne uitam un pic la felul in care s-au comportat politicienii romani in aceasta perioada a puciului si, fara a-i face un titlu de glorie domnului Ponta, putem spune ca a fost ceva mai rezonabil decat domnul Antonescu. Si atunci, cred ca e putin probabil sa il vedem pe el platind pentru ceea ce s-a intamplat in vara aceasta. Oricum la capitolul imagine plateste din plin.

Dancu: Niciunul dintre liderii europeni pe care i-am contestat sau jignit nu ne va ierta - Interviu Ziare.com

Cred ca in acest moment e riscanta o actiune in forta la nivel international care sa duca la debarcarea premierului Ponta, mai ales in conditiile in care, pana la urma, cu acesta se poate discuta.

Pe de alta parte insa, cred ca, daca guvernul USL se napusteste asupra Parchetelor, asa cum se pare ca are de gand daca citim declaratiile diversilor lideri USL, s-ar putea sa nu se stie.

Nimeni nu o sa 'cumpere' buna credinta a guvernului USL in a schimba sefii de parchete, in conditiile in care in aceste zile se ancheteaza dosarele foarte mari, care implica politicieni extrem de importanti, cu privire la referendum. Cine o sa creada ca nu are nicio legatura schimbarea sefilor de parchet cu faptul ca acesti politicieni sunt anchetati?

Cum comentati prezenta delegatiei Comisiei de la Venetia in Romania si ce impact asupra tarii noastre va avea raportul acesteia?

Era previzibil ca vin pentru ca atat noi, cei din societatea civila, dar mai ales Curtea Constituionala, am cerut aceasta vizita. Inteleg ca si Ministerul de Externe a solicitat acest lucru, pentru a se analiza ce s-a intamplat in aceasta vara.

Ma astept la un raport care, desigur, nu o sa intoarca solutiile gasite de autoritatile romane in aceasta vara, dar cred ca si cei din Comisia de la Venetia se intreaba cum trebuie gestionat in viitor acest tip de criza intr-o tara a Uniunii Europene.

Ce se intampla cand un guvern decide sa acapareze puterea totala bazandu-se pe faptul ca un alt actor politic, in cazul nostru presedintele, a pierdut din popularitate?

Chestiunea aceasta este importanta pentru toata lumea in Europa, mai ales in perioade de criza. In asemenea perioade, cel care isi asuma masurile dure pierde din popularitate. De aceea, pentru toti liderii europeni cazul Romaniei este extrem de important.

Ma mai astept ca din partea Comisiei de la Venetia sa avem niste evaluari asupra felului in care justitia s-a comportat in aceasta perioada si asupra felului in care justitia a fost supusa la presiuni in aceasta perioada. E anormal ca un judecator de la CCR sa fie amenintat cu moartea, asta daca e numai unul. Nu stim deocamdata, probabil vom afla din acest raport.

Probabil ca se va insista foarte mult in acest raport pe legatura dintre stat de drept, democratie si lupta electorala sau politica in limite normale, si se va analiza daca aceste limite au fost depasite sau nu in Romania.

Analiza Comisiei de la Venetia nu este neaparat generatoare de sanctiuni. Cu siguranta insa, va fi citita in toate cancelariile occidentale. Comisia de la Venetia nu vine asa, in fiecare zi, sa faca analize, vine doar daca situatia este extrem de grava. De aceea cred ca nu e foarte inspirat ceea ce fac politicienii in aceste zile, amenintand Parchetul care face anchete pe referendum.

Si mai e un aspect: Jose Manuel Barroso, Viviane Reding, Angela Merkel sunt acuzati de partizanat politic. Nu se poate pune aceasta problema in cazul delegatiei Comisiei de la Venetia.

Vorbim despre declaratii politice neispirate, in cel mai bun caz. Doamna Reding este o persoana extrem de importanta in Comisia Europeana si a trata in stil dambovitean Comisia Europeana, adica 'X e bun, Y e rau' sau 'X nu a stiut nu stiu ce despre Romania' e o dovada de naivitate, e dovada ca oamenii acestia chiar nu pricep cum functioneaza institutiile europene.

O dovada de inabilitate politica este si faptul ca in continuare se fac declaratii critice la adresa doamnei Merkel.

Spuneti ca cei care lanseaza asemenea acuze nu cunosc institutiile europene. Cum comentati declaratia europarlamentarului PNL Renate Weber care sustine ca Viviane Reding este in campanie electorala pentru presedintia CE si se foloseste de Romania pentru a castiga?

V-am spus: inabilitate politica. Chiar daca doamna Reding ar fi in campanie electorala pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, doamna Weber trebuie sa stie ca Viviane Reding are sanse mari sa fie viitorul presedinte.

Romania nu este nedreptatita, aud declaratii de acest tip si de la doamna Weber si de la domnul Ponta. Ni se explica faptul ca PR-ul unora a fost mai bun sau mai prost ca al celorlalti. Asta imi aminteste de faimoasa declaratie similara a lui Victor Ponta, din 2009, legata de masinaria de vot a PDL. Acum intelegem despre ce vorbea, vazand ce s-a intamplat la referendum.

Nu e vorba despre PR-aici, e vorba despre fapte. Ce nu a reusit PSD, respectiv USL, a fost sa 'picteze' aceste fapte - care sunt clare incalcari ale Constitutiei - intr-o lumina pozitiva.

Lumea nu e proasta, Romania nu e izolata, exista Internet, legile sunt traduse in engleza, oamenii vorbesc unii cu altii.

Nu a fost o chestiune de PR, a fost o situatie in care statul de drept a fost calcat in picioare, iar USL nu a avut nici macar intelepciunea sa nu dea declaratii pe aceasta tema.

Amintiti-va declaratia 'Suntem la guvernare, dar nu avem Puterea' si de domnul Vosganian care, aproape inocent, ne explica zilele acestea cum e imperios necesar ca USL sa preia controlul Parchetelor si al serviciilor de informatii.

Nici nu mai e nevoie sa spuna cineva ceva pentru ca declara ei insisi astfel de lucruri. Mai bine ar tacea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9288 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
36 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Uitativă la el in foto! Cum stă in spatele lui Barosso! Hă, hă, hă!

Asa stă si-n spatele lui ilici. Ca unul care mai trebuie să intindă mana. Iar acasă e tot timpul cu gura mare. Un plagiator de cea mai joasă spetă!

RUSINE! Halal prim-sinistru!

Un nimeni care pretinde că are "scoală". Un falsificator fals!

 

mai , copy - lot - ule !

- pai daca ai sange in instalatie , de ce nu te-ai dus la bruxelles sa le-o spui verde-n fata ? i-ai trimis pe aia sa stea pe hol si sa joace septic .

 

Mai loazelor!

Pentru asta s-au jertfit eroii neamului???
Sa va fie rusine!!!

 

Ponta si USL nu stiu sa faca decat politica minciunii.....

Iar UE nu poate sa accepte o asemenea politica.....

Stimate domn ,

Guvernul actual este prea cinstit si nu sunteti obisnuiti cu cinstea !
E normal dupa ani de zile de dictatura al lui B si PDL-ului care a dat ordonante si legi pe propria raspundere nenumarate .
Repede ati uitat ca intr-o singura noapte au schimbat pana la ultimul om tot ce era de alta culoare politica , chiar si pana la femeile de serviciu ?
Atunci de ce nu a tipat nimeni ?Ati uitat cum s-au ales in parlament membii CCR si avocatul poporului ? Ati uitat ca incepand cu 2009 au schimbat tot ce era lege pentru alegeri si suspendare de presedinte ? Cand s-au anulat si trecut la legile anterioare nu a fost lovitura de stat ?
Credeti ca Monica M face cinste Ro acolo la Bruxeles? E platita tot din banii nostri ca sa denigreze tara .
RUSINE !

Ponta nu a respectat nimic

Nu cred ca a respectat niciuna asa ca nu are rost sa ne mai gandim la asa ceva !!

derbedei ca Ponta si crin ar pune la pamint UE!

derbedeii Ponta si Crin care apara penalii si escrocii gen Felix-ilici-patriciu-sov trebuiau demult sa fie la puscarie...Cred ca UE se intreaba retoric cum e posibil ca o tara mare ca Romania sa fie condusa de clanuri mafiote criminale gen USL, pdl, PNL???....oare romanii nu-si dau seama ca s-a mers prea departe cu furtul public pe fata la cote alarmante al asa zisilor politicieni romani care-s mai toxici decit tiganii?

 

Bla, bla,... da mă roade succesul falsificat de

prim-sinistrul fals care pretinde că are scoli inalte.
Presupun că si tu esti unul care esti foarte inteligent atata timp cat stau sub fustita lui....

Somn usor la adulmecat mirosul...

Ponta minte si cand doarme !

Ponta a incercat sa-l fenteze pe Barosso, in special cele 11 cerinte pe care i le-a dat la Bruxelles personal si daca imi aduc bine aminte Ponta a incercat sa ocoleasca acest subiect dar, Barosso, a retrimis o scrisoare unde il avertiza ca nu ia masurile care i s-au cerut. Iar ceea ce spune Ponta eu nu mai cred, deoarece stim cu toii ca este un mare mincinos.

Ponto,

din toata afacerea suspendarii,cel mai afectat ai iesit tu! Nu Antonescu, pentru care ti-ai pus in joc viitorul politic, nu usl-ul care este o alianta de conjunctura, , nu psd-ul care are adeptii lui naturali, ci numai tu ai fost afectat prin scoaterea la iveala a plagiatului si a minciunilor pe care a trebuit sa le sustii.Psd-ul putea sa castige lejer alegerile din decembrie,daca nu te grabeai si nu te aliai cu Voiculescu si Antonescu. Si , in plus ai afectat GRAV, imaginea Romaniei in lume! MERITA?

PoNta Plagiatorul trebuie sa invete sa vorbeasca

PoNta Plagiatorul trebuie sa invete sa vorbeasca.."Sa foloseasca cuvinte inteligente si fraze care vor sa spune ceva Nu sa de-a cu Ciocanul"
Limbajul de pe maulu dimbovitei sau de pe centrul Colentinei nu este un limbaj pt un Prim ministru!! Poate pt Prim Mistret poNTa da!!Nu poti sa-i ceri mai mult acestui copil Imatur!!!
Rusine pt un asa politician..si Asta ne reprezinta tara???

Cat a respectat premierul Ponta din cele 11 cereri

ale lui Barroso ?! pai tot cat a respectat si moise din poruncile lui d-zeu ! la munca ca s-a micsorat ziua si nu e vremea de pierdut,la munca...io stau de sase !

daca Barroso nu pricepe, sa trimita Ponta comisia guvernamentala

de verificare a plagiatului sa-l lamureasca si pe el cum hotia este munca cinstita :))!

 

Romania nu este o colonie!

Eu nu inteleg cu ce drept un alt lider european, indiferent de numele lui, impune anumite prevederi in Romania, care tin eu minte era un stat national si suveran. De cand si pana asa ceva este permis? Sa inteleg ca madam Merkel ar accepta, de exemplu, ca Barosoo sa vina si sa ii impune o lista cu 11 puncte? Ceea ce face Barosso este partinitor si dauneaza imaginii UE!

Alecsa,

Romania nu este intradevar o colonie, dar gratie lui Ponta si Antonescu, seamana cu o tara bananiera! USl-ashii astia daca nu se grabeau castigau lejer alegerile din decembrie; asa s-au facut de ras si, mai grav au afectat imaginea Romaniei in lume!

Corect. De aia noi tot speram ca tripleta maro...

... Tonta/Ilici - Chucky/Paturiciu -Felics/?(cum il cheama pe mototolul ala de la PC?) se ne scoata din UE si sa ne integreze bine in Uniunea Rusia-Belarus-Kirgastan-Congo.

@A(n)exa25: "Eu nu inteleg" te intelegem, asta e

Din pacate, cei ce "nu inteleg" sunt majoritari!!

copylotrul a indeplinit din cele 11 porunci...

jumatatea lui cinci(stiti la ce ma refer!!!)?!!nici vorba defacut cebva,in afara de scos panglici!!!

 

Barroso ii da tema lui Ponta sa abata atentia U.E de la mafia PDL!

Victor ponta are de raspuns in mass-media occidentala despre anchetele ce se fac la Comisiile Parlamnetare fata de fapta PENALA a teroristului international Basescu Traian de a implica presedentiua Romaniei in complicitatea cu teroristii internationali.Parlamentul romanesc si cel european,ulterior trebuie sa raspunda la cea mai grea intrebare pentru siguranta publica romaneasca si europeana:
Ce legături există intre firma MIA Airlines,firma teroristului international Viktor Bout si Basescu Traian.

http://www.cotidianul.ro/ce-legaturi-exista-intre-firma-mia-airlines-si-traian-basescu-193861/

http://inregistrari.antena3.ro/view-Sinteza_Zilei_cu_Mihai_Gadea-12.html

Pandure

starneai interseul, daca nu aparea linkul cu Gadea! Tu cu astia vrei sa captezi atentia ? Chiar de ar face cea mai socanta dezvaluire si nu ar mai avea credibilitate decat in randul adeptilor Antenelor !

 

 

Adevarat grait-ai!...

To(a)nta minte si cand doarme...si spune ceea ce altii nici nu"viseaza"...

din cele 11 aindeplinit ...

jumatatea lui cinci(cunoasteti semnul!)!!!!

 

Who the He** is Barosso?!

Nu cred ca poate sa ne ceara altceva decat e prevazut in Tratatul Uniunii Europene!
Romania ramane stat suveran ...care are obligatzia sa-si respecte tratatele...in rest Baroso e cu ale lui, noi cu ale noastre, fiecare cu a **** ....

 

Bataie de joc

Este evident ca tonta este bataia de joc a lui Baross.
Din nefericire, in loc sa fie penibil numai el, trage in jos o tara intreaga.

Maxi, io zic sa faceti rascoala, rivaliutie si efuziune sa se

... vada in toata Ioropa ca sunteti contra UE.

- Ia sa ne dea inapoi toti tztziganii si toti emigrantii ca ne descurcam noi cu alea 3-4 milioane care lucreaza la privat sa tina o populatie de 22 de milioane.

 

 

Concluzia ?

Dupa opinia doamnei si a celor de la UE , in Romania trebuie lasati la putere pe viata , chiar daca le expira mandatele : Domnia Basescu cu PDL, Seful procuraturii, seful dna , CCR, CSM, si toti care pun in practica dispozitiile dictaturii B .
Putem sa-i laudam , chiar daca nu respecta principiile democratice, chiar daca fac erori grave , daca sunt incompetenti , daca nu respecta poporul din banii caruia sunt platiti cu salarii enorme , cumuleaza si pensiile .
Sa le ridicam statuie si sa asteptam cu zambetul pe buze sa-si bata joc de noi(platitorii)! Sa ne punem lacat la gura , nici macar libertatea exprimarii opiniilor nu o mai avem . In ce tara ne credeti oameni buni ? Vedeti cum traieste si poporul nu doar cei care denigreaza poporul pe banii nostri !

 

Asa a zis la Jarteaua 3?

Nasol. Suna a frustrare, a dezamagire si a impotenta transhumanta. E ceva ce vine din... ca sa zic asa, din veacuri de incremenire, de inactivitate. Oare de ce imi aduce aminte de Chucky?

N-au respectat decit un singur punct!

si le pare tare rau hahahaha

 
 

 
 

Tanti polbac, daca sunteti la meno-stop...

... nu trebuie sa jigniti fetele mai tinere!

pai bai...

niculaeda si osiris, de ce nu sunteti voi la bruxeles ??? HA ???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor