Dati-le pace, domnule Ponta! (Opinii)

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 18:50
4380 citiri
Dati-le pace, domnule Ponta! (Opinii)

Liderii USL au cerut Biroului Electoral Central sa-i comunice ce le poate da alegatorilor in campanie, debusolati de formularea mai mult decat lipsita de substanta din legislatia electorala, care permite ofertantilor de iluzii sa le dea cadou "bunuri cu valoare simbolica".

Cam ce ar putea trece, adica, fara consecinte penale, drept mici piedici in calea uitarii - ca si cand ar avea vreo sansa romanul sa-si piarda prin memorie, fara putinta de recuperare, nomenclatorul de ipocriti, mincinosi si lenesi.

Asta imi aduce aminte de o declaratie antologica a lui Victor Ponta, facuta anul trecut in cadrul unei sedinte de partid. Omul isi manifesta ingrijorarea fata de practica mitei electorale (sa mor!) si se gandea ca trebuie niste clarificari in legislatie: "Sa vedem ce poate fi oferit in campanie, sa nu ne mai trezim ca noi dam pliante si pixuri, iar PDL da pui, miei si televizoare".

Prin urmare, USL a solicitat acum o lista concreta de bunuri care pot fi oferite fara sa se trezeasca cineva (Dragnea, mai stiu eu?) ca i se face plangere. Adica o galeata poate fi considerata ca avand valoare simbolica, daca omul o foloseste sa culeaga mere si le vinde la piata? Ca daca nu, pot sa fie si tractoare.

Sau vizite de lucru in Teleorman, ca din intamplare, la un spital care va fi renovat. Caci si astea au valoare simbolica, adica fara valoare materiala, pentru ca nu-i o noutate ca dupa ce fac promisiuni si trece campania, politicienii rectifica bugetul astfel incat sa nu mai fie bani de investitii.

Un pui ce valoare are? La o garla de puradei, simbolica. La o familie de pensionari, hrana pe o saptamana. Deci sa le spuna BEC si categoriile sociale care pot beneficia de diverse bunuri!

Intelectualilor sa le dea idei pe care nu le pot patenta (un corp scufundat intr-un lichid... etc), muncitorilor sa le dea salopete (frectie, caci nu mai sunt fabrici), pensionarilor bilete de tratament la Moulin Rouge, iar copiilor de la tara poze cu veceuri.

Ce-i drept, ar mai fi o categorie de necesitati pentru viata oamenilor: niste politicieni noi. Astia chiar ca ar avea o valoare simbolica, in ciuda mandatelor incredintate cu scop precis, imperative dintr-un singur punct de vedere acceptat: binele public.

Cum asa ceva nu exista, deoarece dupa 23 de ani de democratie chiar nu ai cum sa le ceri o constiinta superioara (rade Brucan de se cracaneaza!), singura solutie la intrebarea de pe buzele barosanilor (uselisti sau pedelisti, fara numar) este una: dati-le pace!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta premier, #Ponta candidati USL, #Ponta alegeri parlamentare , #premier
Comentarii