De ce l-a lasat PNL singur pe Victor Ponta (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 13:12
6167 citiri
De ce l-a lasat PNL singur pe Victor Ponta (Opinii)

Cea mai buna dovada a faptului ca in dosarul Oltchim exista implicatii de natura sa dea fiori unor politicieni este faptul ca PNL s-a cocotat intr-o loja (hm!) si priveste spre lupta lui Victor Ponta fara sa-i sara in ajutor.

Mici comentarii, si acelea provocate de jurnalisti, in ton cu toate teoriile generale. Cu exceptia evidentelor din procedura privatizarii si a acuzatiilor ca un eventual esec trebuie contorizat la PDL, liberalii sunt tacuti ca in strana.

Daca totul ar fi simplu, demonstrabil, fara echivoc, cu final previzibil - un scenariu din care USL sa iasa triumfator si sa dea apa calului de la chiuveta lui Traian Basescu - , fruntasii liberali si-ar manifesta solidaritatea cu premierul-partener in fiecare secunda a vietii lor. Faptul ca nu o fac decat cu jumatate de gura, prin ricoseu, arata ca nu in laboratoarele USL s-a copt aceasta porcarie.

Asta fireste, daca s-o fi copt undeva si nu cumva nu reprezinta decat cea mai pura forma de manifestare a incompetentei, de care profita un tip fara scrupule, din calcule politice.

Ar fi foarte usor pentru Crin Antonescu sa iasa zilnic dintre perne si sa incerce ridiculizarea lui Dan Diaconescu, ca nu de lipsa de verb cu atitudine poate fi acuzat. Dra de ce sa o faca? Baltirea este de folos PNL, se afla intr-o situatie de win-win. Ma rog, cat se poate dupa ce scazi pagubele.

Fireste, se poate pune problema ca odata cu Victor Ponta, chiar si asa, muti ca niste lebede, liberalii se pot scufunda scurt, iremediabil pentru aceasta tura de alegeri, dar lucrurile sunt ceva mai limpezi decat aceasta posibila constructie.

Daca afacerea se termina prost pentru Ponta, ei pot incerca sa recupereze din imagine pe culoarul lor. Daca iese bine, isi vor aduce aminte ca sunt parteneri in USL.

Faptul ca mai degraba este vorba de a salva ce se poate - ceea ce ma duce cu gandul ca asistam de fapt la o afacere scapata de sub control - reiese din atacurile pe care le suporta Ponta din partea analistilor Antenei 3.

Paranteza: dar daca este vorba despre o simpla actiune de credibilizare a postului, avand in vedere retorica majoritara? Inchid paranteza: nu e posibil, deoarece Ponta inregistreaza o scadere de simpatie in bazinul electoral captiv, si lipsa de consecventa ar prejudicia armata motaneasca.

Nu trebuie uitat aici PDL-ul. Normal ca dupa o demonstratie eficienta de forta precum intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni, ostirea presedintelui nu mai trebuie subestimata. Va sti, prin urmare, cum sa prezinte publicului faptul ca PSD si PNL sunt o alianta indestructibila, unita in cuget si in simtiri.

Iar de la seful statului trebuie sa te astepti la o lupta teribila, daca n-ai reusit sa-l ucizi! Trebuie folosite toate armele. In mod interesant, USL tocmai a capatat una: eliberarea lui Sorin Apostu.

Citeste si:
Liderii PSD îl atacă in corpore pe Liviu Dragnea: „Apreciez oamenii care au epifanii după ce o perioadă nu au știut nimic”
Liderii PSD îl atacă in corpore pe Liviu Dragnea: „Apreciez oamenii care au epifanii după ce o perioadă nu au știut nimic”
Liderii PSD au început să riposteze după ce fostul președinte al partidului Liviu Dragnea a acuzat că actuala conducere a social-democraților este „infiltrată” de către „statul...
Programul Anghel Saligny devine operațional. Cum pot accesa primarii bani din fondul de 50 de miliarde de lei
Programul Anghel Saligny devine operațional. Cum pot accesa primarii bani din fondul de 50 de miliarde de lei
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunțat joi, 23 septembrie, operaționalizarea controversatului program Anghel Saligny. Proiectul guvernamental...
Sursa: Ziare.com