Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce nu candideaza Ponta la prezidentiale (Opinii)

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 12:23
4825 citiri
De ce nu candideaza Ponta la prezidentiale (Opinii)
Foto: Daylife (Arhiva)

Pentru ca mai intai trebuie sa se antreneze in liga mica.

Clasa pregatitoare a politicienilor incepe cu pozitia de sef de tulumba din plastic, cu perspectiva de a conduce apoi trenulete si masinute din fier, si continua cu functia de culegator VII la cercul de botanica.

Apoi sef de insectar, deoarece reusesc sa vopseasca niste buburuze si sa le puna etichete pe care scrie "libelula". Si, daca se indura Cati Andronescu cu niste bani de substante, cu prima oglinda in eprubeta realizata de un viitor premier fara sa traga cu ochiul la manualul ascuns in banca.

Domnul Victor Ponta a biruit vicisitudinile vietii si a ajuns la gimnaziu, unde la o ora de practica, datorita profilului sau, a fost remarcat si propulsat sef de atelier. Acolo, cu o trusa ruginita de lacatuserie, a reusit sa slefuiasca 20 de broaste pe care le-a vandut ulterior drept clante.

Golanii din liceu l-au instalat sef peste recuperatorii de sandviciuri si, la o cearta naprasnica pornita de la impartirea profitului pe o saptamana, golanii dintr-a XII-a i-au remarcat retorica dupa ce i-a facut de bani fara sa se prinda decat peste cativa ani, cand le-a trimis vederi din Catania.

N-a prea scris, i-a combinat pe altii sa-i obtina note, si uite asa a ajuns sa-i pregateasca angajatii de la Palatul Victoria loc pe peretele de onoare in asteptarea momentului cand va gasi ceva mai bun de smecherit. Momentul e teribil, insa s-ar putea sa fie deja ratat!

USL avea nevoie sa nu se mai vorbeasca de esecul referendumului, si - ce pleasca! - s-a nascut scandalul Oltchim. Acum, deoarece l-a gestionat fraudulos, are nevoie de alta pleasca.

Si din cauza unei lipse de maturitate cu potential criminal pentru imaginea Romaniei, domnul Ponta s-a suparat iar pe niste jucarii, dar deoarece ele apartin lui Traian Basescu, lumea ar putea sa-si aminteasca din nou despre esecul referendumului.

O nada intinsa de Traian Basescu la sedinta CSAT? Posibil, dar nici nu are importanta.

Daca n-ar exista strachinile, domnul Ponta le-ar inventa. N-are, cum se spune, teren in adidasi.

Poate parea paradoxal, dar daca ar fi fost sa aleg un prezidentiabil dintre Victor Ponta si Crin Antonescu, as fi optat pentru primul. In primul rand, se tunde. In al doilea rand, e inalt si are un potential de dominare mai mare. In al treilea rand, e mai tanar si se exprima pe intelesul generatiilor din plastic, deci are un bazin electoral mai sanatos.

Nu e destul? Dar cine v-a spus dumneavoastra ca prezidentiabilii se aleg pe coridoarele Academiei Romane? Numai ca ghinion! Cand au dat cu banul a iesit Crin Antonescu.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Ponta prezidentiale Antonescu, #Ponta scandal CSAT Basescu , #premier
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Pt. că este un mincinos un hot si un repetent. La JILAVA are loc!
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5