De ce nu vrea Ponta sa raspunda intrebarilor jurnalistilor: Companiile nu isi platesc taxele la stat

Luni, 30 Martie 2015, ora 15:18
3875 citiri
De ce nu vrea Ponta sa raspunda intrebarilor jurnalistilor: Companiile nu isi platesc taxele la stat
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a explicat luni de ce nu a dorit sa raspunda la intrebari referitoare la votul in apararea lui Dan Sova din Senat.

Prim-ministrul scrie, pe contul sau de Facebook, ca a refuzat sa raspunda intrebarilor care vin din partea jurnalistilor angajati la companii care nu isi platesc taxele.

"Doresc sa lamuresc situatia foarte clar si sa explic refuzul meu de azi de a raspunde la intrebarea unui anume jurnalist (si chiar as dori sa aflu parerea celor care citesc aceasta pagina de FB!).

Ocupand o functie publica, platita din banii contribuabililor, este corect si obligatoriu sa raspund la intrebarile (si sa particip la emisiunile) tuturor reporterilor si jurnalistilor reprezentand companiile de presa care platesc corect taxe si impozite - oricat de critice sunt acestea fata de activitatea mea!

Ca sef al Guvernului, insa, in contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie sa dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscala, nu platesc nici macar contributiile sociale ale salariatilor (uneori nici salariile!) si fac concurenta neloiala celor cinstiti si corecti. Si primul gest normal e sa nu raspund in niciun fel intrebarilor acestora!", scrie pe Facebook Victor Ponta.

Avand un link catre un articol DC News despre faptul ca a evitat intrebarile despre votul senatorilor PSD in cazul Sova, premierul a facut in continuare insa referire la activitatea ANAF.

Ponta l-a luat pe "nu" in brate: Nimic despre cazul Sova sau modificari la Codul de Procedura Penala dorite de PSD

"Daca patronii si managerii lor se hotaresc sa intre in legalitate si normalitate inseamna ca scopul a fost atins. Altfel nu as face decat sa incurajez asemenea atitudini (inclusiv atacurile la adresa ANAF din partea celor subiectivi deoarece se afla chiar ei in culpa). Astept cu interes opinia dvs si va multumesc", a mai afirmat Victor Ponta.

Ponta: Trebuie sanctionate abuzurile ANAF, dar exista o fratie a evazionistilor - ce spune despre reducerea TVA

Prim-ministrul a declarat, luni, ca nu stie despre modificarile pe care unii senatori PSD vor sa le aduca Codului de Procedura Penala si a evitat sa comenteze votul dat de social-democrati in cazul Sova, dar si daca cei care au fost impotriva cererii DNA vor fi sanctionati in partid.

Referitor la faptul ca mai multi senatori PSD vor modificarea Codului de Procedura Penala, astfel ca politicienilor cercetati pentru coruptie sa le fie dispuse masuri mai blande, premierul a mentionat: "Nu cunosc ce ma intrebati, nu cunosc proiectul de care ma intrebati".

De asemenea, intrebat in legatura cu votul din Senat in cazul colegului sau social-democrat Dan Sova, Ponta a evitat sa dea un raspuns concret. Totodata, intrebat daca senatorii care au fost impotriva cererii DNA in cazul lui Dan Sova vor fi sanctionati in cadrul PSD, premierul a repetat ca nu comenteaza acest subiect.

F.N.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#Victor Ponta refuz raspuns jurnalisti, #Ponta companii media evaziune fiscala , #premier