Die Presse: Ponta angajeaza agentia de PR a Gazprom - Guvernul neaga

Joi, 12 Iulie 2012, ora 15:07
5513 citiri
Die Presse: Ponta angajeaza agentia de PR a Gazprom - Guvernul neaga
Foto: France24.com

Premierul Victor Ponta angajeaza agentia de PR a concernului rus Gazprom si a Guvernului de la Moscova in cadrul "ceremoniei" spre care se grabeste cu convoiul sau, la Bruxelles, scrie presa austriaca.

"Premierul Ponta, cu alaiul la Bruxelles", titreaza Die Presse in editia de joi, adaugand ca, "in intentia de a-si salva imaginea, angajeaza agentia de PR a Gazprom si a Guvernului rus. Astazi, joi, se intalneste cu Herman van Rompuy si Jose Manuel Barroso".

Vizita lui Ponta la Bruxelles, in presa externa: Romania pune la incercare statul de drept in UE (Video)

Seful Guvernului roman, Victor Ponta, aflat la Bruxelles, incearca sa distraga atentia de la reprosurile pe care le-a primit de la observatorii internationai privind lovitura de stat de la Bucuresti, conform Die Presse.

"Joi, Ponta se intalneste cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, si cu Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. Victor Ponta a vorbit deja, miercuri, cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, si cu Hannes Swoboda, liderul grupului socialistilor din PE.

Desi, la inceput, si-a aparat colegul din aceeasi familie europeana cu indignare in fata lui Schulz, a aflat rapid despre lovitura de stat din Romania, despre inlocuirea sefilor in mai multe institutii, despre limitarea atributiilor Curtii Constitutionale si despre plagiatul lui Ponta", potrivit jurnalistilor austrieci.

Intrarea in Schengen, afectata?

In eforturile de a-si salva imaginea, Ponta consulta agentia de PR a grupului rus Gazprom, G+, care se ocupa, totodata, si de Guvernul de la Moscova. "In ultimele zile, am vazut prea multe schimbari in politica si prea putine fapte", potrivit unui mesaj dat de catre Victor Ponta companiei ruse.

In orice caz, adevarul este ca Guvernul lui Ponta nu face decat sa amane aderarea Romaniei la spatiul Schengen si sa pastreze in continuare o distanta importanta fata de momentul in care acest lucru se va intampla, mai arata jurnalistii austrieci.

Ponta o ataca din nou pe Merkel, la Bruxelles: Asa a facut si cu Sarkozy (Video)

In data de 18 iulie, Comisia Europeana va discuta pozitia Romaniei. Tot atunci, cel mai probabil va stabili ca Romania sa fie verificata in continuare si sa se intocmeasca, la fiecare sase luni, un raport care sa includa stadiul reformelor din justitie, politie si lupta impotriva coruptiei, ca si pana acum.

Olanda si alte cateva state din Uniunea Europeana au redactat aceste conditii pentru intrarea Romaniei in spatiul Schengen, conchid jurnalistii de la Die Presse.

Guvernul de la Bucuresti neaga

Pe de alta parte, potrivit unui comunicat de presa remis, joi, Ziare.com de catre Biroul de Presa al Guvernului, nici Victor Ponta si nici Executivul de la Bucuresti nu au semnat vreun contract cu firma de consultanta G+, care se ocupa de imaginea concernului rus Gazprom si a Guvernului de la Moscova.

"In acest moment nu exista nici un contract semnat intre Guvern sau premierul Victor Ponta si firma de consultanta G+. Ieri (miercuri - n. red.), reprezentanti ai acestei companii si-au oferit sprijinul pentru dialogul cu presa, la Bruxelles, dar nu s-a concretizat nicio relatie contractuala.

Daca vom considera necesar sa existe o relatie contractuala cu o firma specializata in domeniu, vom anunta acest lucru in mod transparent si vom urma cu strictete prevederile legale si normele europene in domeniu", potrivit documentului citat.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Victor Ponta atac Die Presse, #Victor Ponta presa austriaca, #Victor Ponta imagine Gazprom, #Ponta imagine Guvern Rusia , #premier