Domnule Ponta, cum puteti sa va uitati in ochii acestui batran? (Opinii)

Duminica, 31 Martie 2013, ora 17:46
7377 citiri
Domnule Ponta, cum puteti sa va uitati in ochii acestui batran? (Opinii)
Foto: EVZ

Vineri seara, Antena 3 l-a tras zdravan de urechi pe Victor Ponta pentru ca indrazneste sa o ia in calcul pe Codruta Kovesi la sefia DNA. I-a pus in fata si fotografia unui batran taran, anchetat dupa referendumul de demitere a lui Basescu, chestionandu-l pe premier daca indrazneste sa se uite acum in ochii acestuia.

Batranul din fotografie, pe care cu siguranta ca nu l-a intrebat niciun angajat Antena 3 daca vrea ca ochii lui sa devina instrument de scos ochii altcuiva, a fost folosit abuziv. In locul sau trebuia sa apara un alt batran, mult mai indreptatit la reprosuri, dar a carui privire ascutita de resentimente ar fi crapat insa ecranele televizoarelor.

"Intrebarea este cum puteti sa va uitati in ochii lui Dan Voiculescu si sa-i spuneti ca Laura Codruta Kovesi ar putea sa fie seful DNA", asa ar fi fost normal sa sune intrebarea Danei Grecu.

Cu adevarat, batranul Dan Voiculescu a fost profund nedreptatit. Dupa ce bietul de el s-a dus plocon cu toate orataniile si septelul din ograda, de la cocoselul Badea pana la curcanul Gadea, ca sa fie scapat de judecata, acum se trezeste ca hraparetul de avocat, care i-a luat pana si boii de la bicicleta, pe Ciutacu, este pe aceeasi mana cu reclamantii sai. Pai sa nu puna el mana pe furca, coasa, grebla si sa sparga ochelarii vicleanului de avocat?

Semnalele lui Dan Voiculescu devin tot mai puternice. S-a depasit faza incruntaturilor, ocheadelor piezise, facutului cu ochiul, "ce faci, ai uitat ca esti de-al nostru?". Lui Ponta i se cere acum direct si public sa-si respecte angajamentele. El nu a fost sustinut de masinaria propagandistica a trustului Intact pentru "a da inapoi salariile si pensiile", ci pentru a i se face "dreptate pana la capat" lui Dan Voiculescu.

Stapanului Antenei 3 nu i s-a facut dreptate nici pana la jumatate, nici macar asa, de-un inceput mai de Doamne-ajuta. Suspendarea lui Basescu s-a finalizat prost, Justitia l-a stampilat definitiv ca "turnator", iar procesul de coruptie merge inainte spre o sentinta de cosmar. Toata lumea uselista a beneficiat de pe urma muncii sale cu Antena 3, insa tocmai el a ramas pe dinafara. Ceva mai ridicol nici nu se putea.

In aceste conditii, cum ar putea sa se uite cel mai castigat beneficiar al transpiratiei din studiourile Intact in ochii batranului tepuit Voiculescu? N-ar putea, ci ar trebui sa stea cu ochii plecati si sa execute, considera pe drept cuvant Antena 3. Rabdarea si intelegerea lui Voiculescu au luat sfarsit. Prima directiva din noua abordare a postului fata de premier a fost exprimata vineri seara foarte clar: Kovesi nu are ce cauta la DNA, altfel isi scrie demisia.

"Considerati ca o eventuala numire a Laurei Codruta Kovesi in functia de sef al DNA este suficienta, este un motiv suficient pentru dvs. sa va dati demisia?", a fost atentionat Ponta cat se poate de direct.

Este binecunoscut ce ar insemna pentru Ponta ignorarea avertismentului. Manechine cu ochelari si profil a la Titulescu vor popula studiourile Antenei 3, in timp ce alte manechine vorbitoare vor indica cine este vinovat ca "poporul moare de foame".

Insa, astazi, Ponta nu mai este atat de usor de intimidat. Are o multime de atuuri sa se uite cum vrea el in ochii batranului Voiculescu. Cel mai important este Romania TV, care din scut de aparare fata de santajul cu linsarea pe Antena 3 devine tot mai mult o arma ofensiva de temut.

Prietenii lui Voiculescu, liberalii, au invatat asta pe pielea lor. Cu PNL oricum se va strica sandramaua in scurt timp, asa ca premierul va avea parte de adversitatea Antenelor indiferent ce ar face, chiar si daca o va propune pe Dana Grecu la DNA. Asa ca va face cum ii vor dicta interesele, iar batranul binefacator va ramane cu ochii-n soare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Voiculescu Victor Ponta, #Victor Ponta Antena 3, #Victor Ponta Dana Grecu , #premier