Domnule Ponta, va simtiti bine? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 20:47
11539 citiri
Domnule Ponta, va simtiti bine? (Opinii)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Am senzatia ca Victor Ponta trece printr-o perioada personala destul de proasta. Pentru ca suma gafelor pe care le comite sistematic mi se pare ingrijoratoare.

Ultima minunatie iesita la iveala, descoperita de gandul.info, se refera la proiectul de lege prin care se cerea dublarea indemnizatiilor acordate victimelor regimului comunist.

Ca proiectul Guvernului pe aceasta tema este un plagiat de tip-copy paste dupa un proiect similar al PNL nici macar n-ar mai fi ceva surprinzator pentru dl Ponta. In cazul domniei sale plagiatul e deja marca. Dar faptul ca proiectul Guvernului a fost depus, sub semnatura lui Victor Ponta, in exact aceeasi zi, 3 noiembrie 2014, in care Guvernul aviza negativ, tot sub semnatura lui Victor Ponta, proiectul liberal, care zacea prin sertare de luni bune, este cel putin straniu.

E drept ca tot Victor Ponta promova proiectul pentru Rosia Montana si anunta apoi ca nu il va vota ca deputat, dar atunci au mai fost niste proteste intre, o oarecare cronologie care putea explica oarecum rational dedublarea. In acest caz, ea mi se pare, cum spuneam, stranie, chiar ingrijoratoare.

Dl Ponta are niste probleme si cu propria identitate, ma tem. Zilele trecute, intrebat de jurnalisti cum comenteaza in calitate de deputat proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, dl Ponta spunea asa: "Nu sunt deputat, sunt presedintele PSD, prim-ministru".

M-am dus imediat pe site-ul Camerei sa vad daca nu mi-o fi scapat demisia deputatului Ponta. Nu. Dl Ponta este in continuare deputat PSD, circumscriptia electorala nr.20 Gorj, colegiul uninominal nr.6. Ma intreb ce-or zice gorjenii pe care a uitat ca-i mai reprezinta.

Nu stiu daca nervos sau doar neatent, dl Ponta a declarat despre modificarea statulului procurorilor ca: "A fost o propunere a colegilor de la PNL, in 2013, la discutiile pentru revizuirea Constitutiei, ei au propus acel lucru. Eu atunci m-am opus, poate ca am fost subiectiv. Ca fost procuror, am considerat ca trebuie sa ramana magistrati. Acum, daca PNL isi sustine propunerea, din ce am discutat cu ceilalti colegi din comisie, va avea sprijin". Tot e bine ca n-a uitat si ca a fost procuror.

Dupa reactia CSM, ministrul Cazanciuc a sarit sa repare ce se mai poate repara:

"Cat timp la conducerea Ministerului Justitiei se va afla un fost procuror, statutul nu se va schimba, cat timp la conducerea Guvernului se va afla un prim-ministru fost procuror, acest statut nu se va schimba."

Dl Cazanciuc stie bine sau i-o fi amintit cineva ca prin MCV ne-am angajat sa nu aducem actualului cadru legislativ niciun fel de modificari care sa afecteze lupta anticoruptie si independenta Justitiei.

Dl Ponta se razboieste si cu "fantomele" de la Ziare.com. Il bantuie? Bine ca nu il bantuie si altele, de exemplu, zic absolut la intamplare, a procurorului Cristian Panait. Si m-a dus gandul la acesta nu din alte motive, ci pentru ca imediat dupa sinuciderea inca neelucidata pe deplin a lui Cristian Panait, declara la Marius Tuca Show ca a fost si o problema de sistem pentru care pot fi mai multi vinovati si s-a trecut pe sine si pe colegii lui Panait pe primele locuri ale listei. Vinovatiile atrag fantomele, se zice. Dar nu ma pricep asa de bine la stafii ca Victor Ponta.

Una peste alta, Victor Ponta pare foarte stresat in ultima vreme. O fi de la Sova, o fi de la Dragnea, i-o fi fost dor de cumnatul Hertanu? Sau se consuma mult prea mult pentru binele tarii? Nu stiu ce sa zic, dar nu mi se pare deloc bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Victor Ponta premier deputat, #Victor Ponta Cristian Panait , #premier