Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

FAZ, critica aspra la adresa lui Ponta: Structurile mafiote se gasesc in partidul sau

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 13:02
8418 citiri
FAZ, critica aspra la adresa lui Ponta: Structurile mafiote se gasesc in partidul sau
Foto: Daylife

Presa germana il critica aspru pe prim-ministrul Victor Ponta, spunand ca adevaratele structuri mafiote se regasesc in partidul acestuia.

"Desi Victor Ponta il numeste pe presedintele suspendat, Traian Basescu, un mafiot, realitatea este ca structuri mafiote se gasesc in propriul sau partid", scrie Frankfurter Allegemeine Zeitung.

Marti, cu doar cinci zile inainte de referendum, DIICOT a perchezitionat 256 de locuinte si birouri din Bucuresti si alte zece orase, confiscand mai multe documente si calculatoare.

Sunt achetate 125 de persoane, in cauzuri de fraude cu decontari false de TVA, legate de exporturi fictive de zahar. Paguba este estimata la 40 de milioane de euro anual, iar seful retelei pare sa fie senatorul PSD Cezar Magureanu, care s-a declarat deja victima politica, relateaza ziarul german.

Magureanu, ales pe listele PDL in Parlament, a schimbat taberele, impreuna cu alti 80 de parlamentari, ajungand in PSD, "adapostul fostilor comunisti", in timp ce fostul premier apartinand partidului este in inchisoare pentru coruptie si abuz de putere, iar actualul premier executa o lovitura de stat, pentru a reinstaura controlul politicului in justitie.

De altfel, printre cei 256 de parlamentari care au votat pentru suspendarea lui Traian Basescu se numara trei care au condamnari cu suspendare si 12 care sunt pusi sub urmarire penala, in cazuri de coruptie, abuz de putere, spalare de bani, santaj si inselaciune. Doi dintre parlamentari sunt in inchisoare, printre care si Adrian Nastase, in timp ce mogulul media si colaboratorul cu Securitatea Dan Voiculescu si-a dat demisia cu doar cateva zile inainte pentru a evita o condamnare, noteaza ziarul.

Grupul media al acestuia, Intact Group, face propaganda impotriva lui Basescu, a opozitiei democrate, dar si a intelectualilor de marca.

Cand l-a suspendat pe Basescu, Parlamentul a ignorat o decizie a Curtii Constitutionale, in care nu se constata nicio incalcare grava a Constitutiei Romaniei, acesta fiind singurul caz in care presedintele poate fi suspendat din functie. Basescu a fost votat de doua ori in functie si a supravietuit, deja, unui referendum similar.

Din cauza luptei sale impotriva lacomiei si josniciei clasei politice, presedintele suspendat nu a fost niciodata popular in randul parlamentarilor si chiar in interiorul PDL, partid care il sustine, fiind acuzat de instrumentalizarea Justitiei pentru urmarirea inamicilor politici. Insa, in realitate, din cinci parlamentari condamnati, doi sunt de la PNL, doi de la PDL si unul de la PSD.

Publicatia noteaza ca Romania este membru UE si NATO, iar progresele din Justitie sunt monitorizate de multi ani, iar, recent, Comisia Europeana si-a exprimat "indoieli serioase" cu privire la intelegerea notiunii de stat de drept din partea actualului guvern.

Victor Ponta nu scapa fara a se aminti de faptul ca a plagiat lucrarea de doctorat si ca s-a laudat cu un master care nu a fost efectuat, de fapt. Germanii spun ca are o "aroganta de nesurmontat" si crede ca poate scapa cu orice. El chiar a acuzat-o pe Viviane Reding, comisarul pe Justitie, Drepturi si Libertati din UE, de faptul ca tine cu PDL, dupa ce aceasta i-a atras atentia ca nu respecta promisiunile facute.

In plus, OUG 41, ceruta abrogata de Comisia Europeana, este inca in vigoare. OUG 41 nu mai prevede obligativitatea sigilarii urnelor, care pot fi inchise si deschise la discretie, si nici compararea numarului total de voturi cu numarul de participanti din fiecare sectie de vot, iar, duminica, multe autocare vor face drumuri in satele romanesti, mai spune FAZ, aratand ca PDL estimeaza o frauda de doua milioane de voturi.

Publicatia aduce aminte si de un caz misterios de moarte, "unul din multele din era Nastase", din 2002, cand Ponta s-a alatura PSD. Astfel, Cristian Panait, care se ocupa de cazuri de coruptie din anturajul lui Adrian Nastase, a cazut de la fereastra locuintei sale, iar circumstantele nu au fost elucidate pana in prezent. Ulterior, un procuror care ancheta cazut, a fost accidentat de o masina si a murit. Autorul nu a fost niciodata identificat.

Pentru a nu fi acuzat ca isi denigreaza tara, Basescu a refuzat sa acorde interviuri presei straine, se arata in articol.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Victor Ponta mafie PSD, #Victor Ponta Frankfurter Allgemeine Zeitung , #premier