Gainile fara cap si oastea de stransura (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Duminica, 06 Mai 2012, ora 15:10
5878 citiri
Gainile fara cap si oastea de stransura (Opinii)

Asemeni nevestei necredincioase care lipseste de la inmormantarea sotului pentru ca e prea ocupata sa semneze din nou in registrul starii civile, UNPR nici macar nu a participat la prezentarea bilatului Cabinetului Ungureanu in care a avut doi ministri pentru ca liderii UNPR suflau cu spor cerneala de pe protocolul semnat cu foarte putin timp inainte cu Victor Ponta si prin care se angajau sa sustina din parlament viitorul cabinet.

Ca sa nu se spuna ca s-au vandut chiar pe nimic, progresistii generalului Oprea au conditionat pasamite acest spijin de trecerea legii privind impozitarea suplimentara a marilor averi. Satana a fost alungata, ingerii pot cobori linistiti in Palatul Victoria, asa ca Guvernul Ponta va primi votul de investitura cu ajutorul celor care au facut posibila guvernarea Boc din ianuarie 2009 incepand.

Protocolul acesta PSD-UNPR este, daca vreti, bomboana pe coliva politicii romanesti. UNPR este un partid alcatuit in cea mai mare parte din fosti social democrati. Unii exclusi, precum Gabriel Oprea, cei mai multi defectati de buna voie pentru a-si baga mainile pana la cot in mierea puterii. Din cauza acestor defectari PSD a suferit o hemoragie foarte puternica si a pierdut pozitia de egalitate cu PDL rezultata in urma alegerilor din 2008.

Va amintiti probabil cum PSD si PNL au refuzat categoric sa accepte formarea grupului parlamentar al UNPR, cum social demcoratii si liberalii refuzau sistematc sa participe la orice consultari, pe orice tema, la Palatul Cotroceni cat timp acolo erau invitati si progresistii. Din cauza aparitiei acestui partid, USL nu a incetat sa califice fosta majoritate drept nelegitima si acesta a fost principalul motiv pentru care fosta opozitie a refuzat cu obstinatie sa sustina modificarea Constitutiei, chiar daca Traian Basescu a pus pe masa propria demisie in schimbul acestei reforme.

De partea cealalta, UNPR, cel mai reformist partid al coalitiei, dupa cum il caracteriza Traian Basescu, a supt din nectarul puterii cat a putut. Partid netrecut prin alegeri, a capatat doua ministere esentiale, Apararea si Externele, ambele cu atributii in CSAT. Cu banii de la buget oferiti cu generozitate de Emil Boc a cumparat o multime de primari, foarte multi, daca nu cei mai multi, de la PSD. Asa se face ca la nivel local si central, UNPR avea o reprezentare cu mult peste procentele foarte modeste din sondaje. Adica un fel de PC, dar fara Antene.

Ei bine, iata ca PSD si UNPR, tradati si tradatori, "gainile fara cap" si "securistii sub acoperire" s-au impacat intr-un dulce sarut de Piata a Independentei. Este la fel de degradant pentru ambele parti. UNPR se intoarce la matca, fara sa fi trecut alaturi de partidul muma desertul Opozitiei, iar PSD il accepta, anulandu-si intreg discursul ultimilor ani si punand sub semnul promiscuitatii totale noua majoritate parlamentara.

Sa mai adaugam ca guvernul care si-a propus ca masura de urgenta anularea unei ordonante ce acorda drepturi minortiatilor va fi votat de grupul minoritatilor? Ar trebui sa ne amintim atunci ca parte din grupul minoritatilor a votat o motiune de cenzura care contesta aceste drepturi ale minoritatilor.

Intram intr-o zona a absurdului atat de intunecata incat refuza orice logica. La fel de intunecata precum competenta unui ministru al Educatiei care "innoata" pana la universitatea "StanDford".

Citeste si:
Mesajul Maiei Sandu, de Ziua României: ”Mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”
Mesajul Maiei Sandu, de Ziua României: ”Mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis miercuri, 1 decembrie, un mesaj pentru România, cu ocazia Zilei Naționale. ”De Ziua Națională a României, mulțumim pentru...
Marcel Ciolacu, despre Laura Vicol, avocata interlopilor ajunsă șefa Comisiei Juridice: „Avem darul de a judeca oamenii imediat”
Marcel Ciolacu, despre Laura Vicol, avocata interlopilor ajunsă șefa Comisiei Juridice: „Avem darul de a judeca oamenii imediat”
Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat într-o emisiune la TVR că ca discuta în partid situația Laurei Vicol, avocata interlopilor ajunsă șefa Comisiei...