Galusca servita de Gadea si inghitita pe nemestecate de Ponta (Opinii)

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 13:28
12410 citiri
Galusca servita de Gadea si inghitita pe nemestecate de Ponta (Opinii)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Ascultand interviul oferit de Victor Ponta moderatorului Mihai Gadea, telespectatorii au ramas uluiti sa afle ca, printre rechinii imobiliari, care au cumparat terenuri la Rosia Montana, ca sa le speculeze la expropiere, figureaza personalitati de marca, precum Horia-Roman Patapievici si Mircea Mihaies, vicepresedinte al ICR.

Premierul s-a aratat incantat de informatia primita, comentand-o imediat: "...intotdeauna apar profitorii. Profitori politici, care zic 'Acuma-i momentul, hai sa ne dam si noi cu poporul', profitori economici sau oameni care pur si simplu se lasa folositi (...) tot ceea ce spuneti dumneavoastra si multe alte lucruri cred le vom aduce la cunostinta parlamentarilor ca sa ia decizia in cunostinta de cauza".

Parca cei doi, moderatorul si intervievatul, s-ar fi inteles dinainte (si nu-i imposibil), ca rechinii imobiliari Horia-Roman Patapievici si Mircea Mihaies trebuie pusi la zid, intrucat au insfacat terenuri, in speranta ca lucrarea se va aproba, exproprierea se va face, iar dansii vor umfla bani cu ghiotura.

Ca sa fie convingator pentru toata lumea, Mihai Gadea i-a aratat premierului un extras din cartea funciara, pe care acesta pare s-o fi stiut dinainte, pe cat de indiferent s-a uitat la ea, iar moderatorul a fluturat-o in fata ecranului, cerand sa fie focalizata.

"Focalizarea" s-a facut total ilizibil si total la repezeala. In acel moment, orice telespectator cu capul pe umeri avea dreptul sa intre la banuieli, iar Mihai Gadea, daca este intr-adevar un profesionist corect (si nu este), nu s-ar fi expus la asa ceva, dupa o acuzatie atat de brutala, la care l-a antrenat si pe premierul tarii.

Asta a fost miercuri seara. Joi dimineata, presa a publicat dreptul la replica al domnului Horia-Roman Patapievici: atat el, cat si Mihaies, dar si altii, au cumparat simbolic cate un "teren" in suprafata de 1 (un) metru patrat, "pentru a exprima prin acest gest solidaritatea cu cei care se lupta contra distrugerii salbatece a localitatii".

Astfel, pe de o parte, au statutul juridic de proprietari de pe pozitia caruia isi manifesta protestul in problema Rosia Montana, pe de alta parte, in cazul cand se vor alinia si altii la gestul lor, aceste "parcele" de cate un metru patrat vor constitui un obstacol capabil sa ingreuneze expropierea, daca lupta nu reusete pe alte cai.

Fireste, domnul Patapievici n-a prezentat probe scrise privind cele sustinute, intrucat obligatia ii revine incriminatorului, nu incriminatului.

Acum, domnul Gadea are ocazia sa-si repare obrazul (dar si pe al premierului), prezentand pe micul ecran proba in clar. Daca n-o va face, se va umple inca o data de penibil, dar il va arunca si pe premierul Romaniei intr-un derizoriu, greu de explicat prin cuvinte.

Derizoriul este la fel de mare daca evenimentul il pune pe premier in postura unui complotor, care s-a inteles dinainte cu moderatorul sa pacalasca telespectatorii, sau aceea de fraier, care inghitie pe nemestecate orice galusca, atata timp cat ii este servita de o Antena prietena.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Horia Roman Patapievici Rosia Montana, #protest Rosia Montana, #pamant Rosia Montana , #premier