Guvernul Ponta: Patru ministri delegati, 11 tehnocrati asumati politic

Autor: Ana Ilie
Marti, 01 Mai 2012, ora 22:20
3439 citiri
Guvernul Ponta: Patru ministri delegati, 11 tehnocrati asumati politic

Premierul desemnat, Victor Ponta, a afirmat, marti seara, ca a decis sa pastreze, in mare, structura deja existenta a Executivului, urmand ca, in noiembrie, daca USL vine la guvernare, sa modernizeze cabinetul.

"Am decis pastrarea in mare majoritate a structurii Guvernului pentru a nu pierde timp. Dupa luna noiembrie, exista intelegerea la nivelul USL sa se schimbe, sa existe un nou mod de organizare, modern", a declarat Ponta.

Victor Ponta a nominalizat insa patru ministri delegati si a subliniat ca in Executivul sau sunt 11 tehnocrati, asumati politic.

Cei patru ministri delegati sunt Liviu Marian Pop, ministru delegat pentru dialog social, Lucian Isar, ministru delegat pentru mediul de afaceri, Mircea Dusa, ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul, si Victor Alistar, ministru delegat

insarcinat cu strategii guvernamentale si relatia cu societatea civila.

Victor Ponta a tinut sa sublinieze ca tehnocratii din Guvernul sau sunt sustinuti pe deplin de USL, si nu li s-a cerut in nicio clipa sa devina membri de partid. "O sa vedeti pe lista, dl Cepoi, Liviu Marian Pop, Victor Alistar, Florin Georgescu, nu sunt membri de partid, asumati politic de PSD in cazul de fata. Sunt 11, si 11 sustinuti de alianta de centru-dreapta si PSD, dar nu le-am solicitat celor mentionati inscrierea lor in partid, e o optiune care le apartine", a spus Ponta. Printre tehnocrati se numara, asadar, Florin Georgescu (Finante),Daniel Chitoiu (Economie), Vasile Cepoi (Sanatate), Corina Dumitrescu (Educatie), Leonard Orban (Afaceri Europene), Liviu Marian Pop (dialog social), Lucian Isar (mediu de afaceri), Victor Alistar (strategii guvernamentale).

Acesta si-a exprimat regretul ca sunt doar trei femei in Executiv, insa a precizat ca in noiembrie, aceasta situatia s-ar putea schimba: "Avand in vedere la PSD ca presedinta organizatiei de femei este ministru...sigur ca nu sunt multumit doar de trei femei ministru, imi doresc din noiembrie sa avem o reprezentare mai echilibrata".

#Victor Ponta ministri delegati, #Victor Ponta Guvern tehnocrati, #Victor Ponta Guvern femei , #premier