Ia sa vedem, vine sau nu vine? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 25 Iunie 2015, ora 12:45
14728 citiri
Ia sa vedem, vine sau nu vine? (Opinii)
Foto: Arhiva Facebook/Victor Ponta

Daca ati fi premier al Romaniei, sef de partid si peste o coalitie, si ati vedea de la distanta ca omul pe care l-ati lasat in locul dvs ia decizii esentiale fara sa va anunte, ca partidul dvs clocoteste, iar coalitia de-abia se mai tine, ce ati face?

Eu m-as sui in primul avion, in carucior, pe targa, in carje cum as putea, numai sa ajung cat mai repede sa pun lucrurile in ordine.

Victor Ponta este exact in aceasta situatie. L-a lasat in loc pe Gabriel Oprea care a decis sa sustina propunerea pentru sefia SIE a presedintelui fara sa-l fi informat. Dar dl Ponta nu e totusi suparat pe Gabriel Oprea, care, dupa cum a precizat premierul intr-o interventie telefonica din Turcia, nu ar fi legat de solidaritatea coalitiei decat in chestiuni care tin de guvernare.

Dl Ponta e suparat doar pe presedinte, care nu ar fi fost cinstit, pentru ca nu l-ar fi consultat. Pai n-a zis ca vrea liniste si relaxare? Nu l-a propus pe dl Oprea in locul sau, ca sa aiba liniste si relaxare?

Presedintele s-a consultat cu inlocuitorul dorit de dl Ponta. Nu i-a tulburat linistea. Eu zic ca a fost chiar grijuliu cu un om bolnav.

Gabriel Oprea a acceptat propunerea pentru SIE. Si ce propunere: cel pe care PSD l-a aruncat de la guvernare in 2012, unul dintre cei mai activi militanti proBasescu de la referendumul din 2012. MRU nu a fost vreun uselist discret ca Eduard Hellvig de la SRI, ci un adversar vechi al PSD.

PSD fierbe, pe la colturi se vorbeste de tradare, sunt voci care il cheama insistent in tara pe Victor Ponta. Si asta pe cat posibil inainte ca probabilul vot de saptamana viitoare pentru MRU sa arate in toata splendoarea ei o alta majoritate si sa puna PSD in teribila situatie de a rupe coalitia sau de a inghiti o broasca mare, mare de tot.

Chiar Liviu Dragnea spunea ca "PSD vrea sa ramana la guvernare, in mod firesc, dar nu in orice conditii".

Ei bine, eu sunt foarte foarte curioasa daca Victor Ponta va socoti situatia aceasta suficient de grava pentru a face un efort mare, chiar dureros, sa lase linistea si odihna, sa-si schimbe pansamentele in Romania, pentru a salva partidul.

Ca, daca nu o face, imi va fi foarte, foarte greu sa cred ca intr-adevar ceea ce se intampla e fara stiinta domniei sale. Si problema cea mai mare va fi ca nu stiu cum nu s-ar simti PSD tradat de propriul lider. Un lider care avea o piele de scapat.

Deja semnele de intrebare au aparut in momentul in care l-a propus cu caldura pe Gabriel Oprea presedintelui Iohannis, desi Constitutia nu-i cerea sa faca aceasta propunere. De ce sa nu fi pus un pesedist?, s-au intrebat toti.

Liviu Dragnea recunoaste ca Victor Ponta nu a consultat partidul, cand a luat decizia. Pe Rovana Plumb a lasat-o sefa la partid, dar nu si premier interimar. De ce?

Si, apoi, in chiar ziua in care PSD incasa in plin socul MRU-SIE si al intoarcerii armelor de catre Gabriel Oprea, vedem ca dl Ponta, altfel degraba "scriitoriu" pe Facebook, nu a gasit cu cale decat sa se bucure pentru adoptarea Codului Fiscal: "A fost adoptat noul Cod Fiscal!!! Sunt un premier mandru si fericit - USL si-a indeplinit azi TOATE promisiunile economice si sociale!!!".

Nicio vorba despre MRU, nimic despre o eventuala revenire, niciun gand pentru partid. Abia seara, la Romania TV, a explicat ca ar putea reveni, dupa ce saptamana viitoare va mai face ceva recuperare intensiva. E liniste, e odihna, la dl Ponta acolo la 'Stanbul, nicio graba cu revenirea, mai ales ca dinspre dosarul tot mai extins al lui Sebastian Ghita se anunta evolutii spectaculoase, nu este exclus nici un control judiciar.

Sa vedem asadar, vine sau nu vine, ca sa ne lamurim cine pe cine si cand a tradat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihai Razvan Ungureanu sef SIE, #Ponta operatie Turcia, #Oprea premier interimar Ungureanu SIE , #premier