Inainte sa plece in concediu, Ponta si-a marit salariul: Nu voiam sa para ca ma razbun pe Iohannis (Video)

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 08:33
3676 citiri
Inainte sa plece in concediu, Ponta si-a marit salariul: Nu voiam sa para ca ma razbun pe Iohannis (Video)
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Victor Ponta a precizat, marti, ca nu a fost de acord cu ordonanta privind marirea salariilor demnitarilor incepand cu data de 1 august. Cu toate acestea, Ponta a marturisit ca nu a dorit sa para ca se razbuna pe presedintele Klaus Iohannis, taindu-i salariul.

Victor Ponta a fost intrebat, la B1 TV, despre aplicarea ordonantei prin care se majoreaza salariile demnitarilor, scrie Mediafax.

"Eu nu mi-am schimbat parerea asupra faptului ca a fost inoportun si ca trebuia sa marim salariile la demnitari odata cu toata lumea. Dar, doua lucruri foarte politice: unu, insemna sa abrog un lucru facut cu buna credinta de catre domnul Oprea, ceea ce din punct de vedere politic era o situatie penibila si, doi, - ca asta a fost si opinia lui Liviu Dragnea si a celorlalti sefi de coalitie - parea ca ma razbun pe domnul Iohannis, ca ii tai salariul, ori razbunarea nu e arma cea mai buna in politica. Nu mi-am schimbat parerea, dar am inteles punctul de vedere al colegilor mei si am pus bani acolo", a raspuns Ponta.

Salariile demnitarilor cresc de la 1 august, desi Ponta a promis ca va amana majorarea

Intrebat in legatura cu pozitia presedintelui interimar al PSD Liviu Dragnea, care a sustinut bugetarea ordonantei, premierul a precizat: "Eu am tinut cont, domnul Dragnea e acum presedintele PSD, eu sunt un simplu membru de partid. (...) Opinia lui Liviu Dragnea a fost ca ne asumam, decat sa se spuna ca ne razbunam pe Klaus Iohannis si ii taiem salariul. De altfel, astazi, cati bani a cerut Administratia Prezidentiala pentru cheltuieli suplimentare atat i-am dat, niciun leu mai putin, ca sa nu se spuna 'Ponta ii taie banii lui Iohannis' si alte lucruri care sunt destul de meschine".

Guvernul nu a rediscutat, marti, OUG care majoreaza salariile demnitarilor, desi premierul Victor Ponta anuntase anterior ca "va lua o decizie politica" in acest sens. Ponta declarase ca nu este de acord cu cresterea salariilor demnitarilor inainte de intrarea in vigoare a Legii salarizarii.

In urma acestei situatii, OUG adoptata de Guvern in perioada in care vicepremierul Gabriel Oprea era prim-ministru interimar ramane in vigoare, desi Victor Ponta a declarat ca nu este de acord cu acest act normativ si urma sa ia o "decizie politica" in acest sens.

Ponta pleaca in concediu

Premierul Victor Ponta a anuntat ca nu este adevarat ca pleaca miercuri dimineata in Turcia pentru a se opera din nou la genunchi, ba, mai mult, a declarat ca spera sa nu vada niciun medic in urmatoarea perioada.

Ponta, despre marirea salariilor demnitarilor: Parea ca ma razbun pe domnul Iohannis

Ponta a explicat ca va pleca in concediu cu sotia sa, Daciana Sarbu, si cei doi copii - Andrei si Irina - si se va intoarce in tara pe 9 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta ordonanta salarii, #Ponta salariu presedinte Iohannis , #premier