Inaltimea lui Victor Ponta si profilul lui Emil Boc (Opinii)

Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 15:10
12377 citiri
Inaltimea lui Victor Ponta si profilul lui Emil Boc (Opinii)
Foto: Arhiva

Din orice unghi te-ai uita, Emil Boc nu aduce cu Nicolae Titulescu, astfel incat nu este foarte clar de ce Victor Ponta tine sa se ridice neaparat in picioare pentru a ne da seama ca nu seamana deloc cu primarul de la Cluj. Premierul trebuie doar sa ne arate profilul.

Daca ar fi sa ne luam dupa perspectiva unui distins om de litere, aflat in concediu de creatie la Jilava, Victor Ponta are profilul unui om civilizat si educat, cu anvergura europeana si chiar mondiala. A tinut sa si-l arate recent, intr-o emisiune la postul de televiziune B1, cand a amenintat moderatoarea ca se ridica in picioare pentru a-i demonstra ca nu poate fi confundat cu Emil Boc. "Ma supara comparatia cu Boc. Vreti sa ma ridic in picioare, ca sa vedeti ca nu semanam?", s-a semetit premierul.

Venind de la o asemenea inaltime, aceasta reactie ar putea sa-i surprinda pe spectatorii neavizati. Dar, se pare ca premierul are anumite slabiciuni, pornirile atavice de mascul, tinute in frau de profil, izbucnesc violent la vederea provocatorului Boc.

"Am vrut sa il bat pe Emil Boc si nu m-a lasat Dan Nica", se confesa Victor Ponta in februarie 2010 in fata unei galerii galagioase de pesedisti. Noroc cu Nica, supranumit si "Tine-ma, Tanto, sa nu-l omor", ca s-ar fi ajuns la o tragedie. N-ar mai fi existat cine sa dea banii inapoi bugetarilor, atat de mare era discrepanta dintre categoria supergrea a lui Boc si categoria cocos a micului Titulescu.

Dar, bataios ca un diplomat rafinat de scoala veche, Victor Ponta s-a dus dupa vreun an chiar in ograda lui Emil Boc de la Cluj ca sa-si mai puna profilul la incercare.

"M-am uitat pe clasamente ale prim-ministrilor Romaniei din ultimii 150 de ani. Boc nu era pe primul loc in topul celor mai mincinosi premieri, dar era pe primul loc in topul celor mai caraghiosi premieri ai Romaniei si va rog ajutati-l sa ramana acolo. Pastrati-l acolo, in topul celor mai caraghiosi premieri si politicieni din Romania. Dupa ce ai fost sluga la Basescu, mai poti fi primarul capitalei Transilvaniei?", a aruncat manusa noul premier, inainte de alegerile locale.

Cunoscut fiind ca ardelenii, in special clujenii, sunt o specie de romani provenita de pe maidanele si de prin mahalalele dambovitene, este limpede ca n-au inteles nimic din limbajul respectuos si expresiile de bun-simt cu care venise liderul PSD sa-i civilizeze. O stat ei mirati apoi s-o dus in treaba lor, ca ei n-o auzit de cine-i Titulescu ala.

Din fericire pentru Nicolae Titulescu, clasamentul premierilor din ultimii 150 de ani nu il include si pe el. N-a reusit sa ajunga decat ministru de Externe, altfel, inevitabil, ar fi trebuit sa se compare si el cu Victor Ponta. S-ar fi profilat, asa, o oarecare asemanare, insa bietul Titulescu n-ar fi avut nicio sansa la proba metrului, astfel incat ar fi trebuit sa se retraga, diplomat si civilizat, infrant de la fruntea clasamentului.

Acum, vorbind serios, orice inaltime ar avea Emil Boc, micul Titulescu se straduieste degeaba sa o depaseasca. Profilul lui Emil Boc nu se regaseste in comportamentul public de maidan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Victor Ponta Emil Boc, #Ponta Boc inaltime, #Ponta conflicte Boc , #premier