Inca un ministru incompatibil in Guvernul Ponta?

Marti, 01 Mai 2012, ora 23:40
5096 citiri
Inca un ministru incompatibil in Guvernul Ponta?

Doi ministri din cei 21 anuntati, marti seara, de premierul desemnat Victor Ponta se afla in situatie de incompatibilitate cu o functie publica.

Alaturi de Victor Alistar, despre care presedintele ANI, Horia Georgescu, a confirmat ca se afla in stare de incompatibilitate cu orice functie publica pana in august 2012, se mai afla si ministrul propus sa preia portofoliul Educatiei.

Corina Dumitrescu, propusa pentru portofoliul Educatiei, se afla in incompatibilitate deoarece este rector al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir si membru CSM.

Aceasta a fost aleasa, in iunie 2010, membru in Consiliul Superior al Magistraturii din partea societatii civile, in urma votului din plenul Senatului.

De asemenea, Cristian Dumitrescu, sotul ministrului desemnat la Educatie, Corina Dumitrescu, a anuntat ca isi va da demisia din comisia de invatamant a Parlamentului.

Ca presedinte al comisiei, acesta ar fi trebuit sa ii dea avizul propriei sale sotii.

"Sotia mea e candidat pentru functia de ministru al Educatiei... eu sunt presedintele Comisiei pentru Educatie din Camera Deputatilor. Consider ca nu e normal ca eu s-o audiez in calitate de presedinte al Comisiei pe sotia mea, lucru pentru care imi voi da demisia inaintea acestor audieri", a spus Dumitrescu.

Un al treilea ministru propus de Ponta s-a aflat recent intr-un scandal de incompatibilitate.

Este vorba de senatorul liberal Mircea Diaconu, care ar urma sa preia portofoliul Culturii.

Acesta a primit din partea ANI o decizie de incompatibilitate deoarece a fost in acelasi timp senator si director-manager al Teatrului "C.I. Nottara".

Dupa izbucnirea acestui scandal, Mircea Diaconu si-a inaintat demisia din functia pe care o avea la Nottara in fata primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, in subordinea caruia se afla institutia unde Diaconu era director, pe data de 24 noiembrie 2011.

Potrivit lui Horia Georgescu, presedintele ANI, situatia lui MIrcea Diaconu se va clarifica pe 8 mai, cand are loc un nou termen in procesul dintre senator si Agentia Nationala pentru Integritate.

Citeste si:
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a declarat, sâmbătă, 4 decembrie, că şi-ar fi dorit ca preşedintele Klaus Iohannis că nu s-a implicat în numirea unor miniştri în guvernele conduse de...
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...