INS va finaliza recensamantul abia in 2013, sustine Ponta

Sambata, 04 August 2012, ora 11:02
2904 citiri
INS va finaliza recensamantul abia in 2013, sustine Ponta
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat ca a fost informat de catre Institutul National de Statistica (INS) ca inregistrarea fiecarei fise completata la recensamant va fi finalizata in 2013, dar ca Guvernul este dispus sa suplimenteze bugetul institutiei astfel incat procesul sa fie incheiat mai repede.

El a aratat, la Realitatea TV, ca fostul Guvern nu a suplimentat bugetul INS pentru achizitionarea soft-ului care sa permita procesarea rapida a datelor adunate la ultimul recensamant al populatiei, desfasurat anul trecut.

Premierul a precizat ca Guvernul este dispus sa suplimenteze bugetul INS la rectificare, dar ca datele recensamantului nu pot fi procesate pana la sfarsitul lunii august.

Ponta: Daca votau 10 milioane, nu vorbeam acum de un mini-recensamant

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seara, ca daca la referendum ar fi votat zece milioane de romani, acum Romania nu era in haos si nu s-ar fi discutat despre un mini-recensamant.

"Pe 10 iulie, la alegerile locale, s-a votat pe listele electorale, ele au fost aprobate de Guvernul Ungureanu. La locale nu a contat, pentru ca in conformitate cu legea, candidatul cu cele mai multe voturi era ales. Asta conteaza la numarul de consilieri locali, la numarul de parlamentari si a contat acum la indeplinirea pragului de 50%. Daca votau 10 milioane de romani, aceasta discutie avea loc anul viitor.

Fiind insa la limita, au votat 46% din alegatori, e normal ca CCR sa spuna ca vrea sa ia o decizie pe baza unei realitati, nu pe baza unei situatii birocratice", a afirmat Ponta, invitat la Realitatea Tv.

Premierul considera "haosul" in Romania s-a instalat in 2004, cand evidenta populatiei a fost descentralizata si transferata de la Guvern la autoritatile locale.

"Este haotic ceea ce s-a intamplat in Romania dupa 2004, atunci cand intr-o politica corecta, evidenta persoanelor a trecut de la sistemul central, catre autoritatile locale.

De atunci incoace, a fost vina guvernelor Boc si Ungureanu, care nu au pus la dispozitia AEP numarul de personal pentru a avea registrul electoral, s-au intamplat destule lucruri, care tin de inregistrarea sau neinregistrarea unor decese, persoanele care au decedat in strainatate, al caror certificat nu a fost transmis in Romania, cei care au dobandit cetatenia unei alte tari si au renuntat la cea romana", a adaugat Ponta.

Acesta a subliniat ca Executivul pe care il conduce "poate sigur sa faca intr-o luna" ce n-au facut predecesorii sai in ultimii opt ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta INS liste electorale, #Victor Ponta INS recensamant , #premier