Ziare.com

Institutiile judiciare cer mai multi bani: Ponta explica bugetul si face promisiuni pentru DNA si DIICOT

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 14:22

   

Institutiile judiciare cer mai multi bani: Ponta explica bugetul si face promisiuni pentru DNA si DIICOT
Premierul Victor Ponta a reactionat, joi, dupa ce DNA a acuzat Guvernul ca a micsorat bugetul Ministerului Public si implicit al DNA.

Seful Executivului sustine ca bugetul Ministerului Public de fapt creste, nu scade. De asemenea, Ponta mentioneaza ca solicitarile primite cu privire la bugetul DNA si DIICOT vor fi luate in calcul.

"Ca urmare a comunicatului DNA cu privire la alocarea bugetului institutiei pentru 2015, ministrul Darius Valcov a facut cateva precizari pe care le reiau aici: Bugetul Ministerului Public va creste in 2015, nu va scadea (!), iar solicitarile primite cu privire la bugetul DNA si DIICOT au fost primite, vor fi luate in calcul si se vor inregistra cresteri si la aceste institutii", scrie pe Facebook Victor Ponta.

DNA acuza Guvernul ca ii taie din bani: Am adus sute de milioane de euro la buget!

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Finantele nu stiu exact in ce data suntem

Si Ministerul de Finante a facut o serie de precizari cu privire la bugetul pe 2015.

Reprezentantii acestui minister sustin ca bugetul total al Ministerului Public in anul 2015 creste, nu scade, acesta fiind de 707,88 milioane lei, "adica in crestere cu 19,29 milioane lei fata de cat a fost bugetul aprobat pentru anul 2014".

"Mai mult, Ministerul Finantelor Publice a primit solicitarile privind limitele de cheltuieli pentru anul 2015 din partea Ministerului Public, a luat act de ele, bugetul pentru anul 2015 al Ministerului Public si, in mod automat, bugetele DNA si DIICOT, inregistand cresteri", se arata in pozitia institutiei.

Potrivit acesteia, pe site-ul Ministerului Finantelor Publice "a fost postata pentru consultare, in data de 12.12.2014 (sic!), sinteza bugetelor ordonatorilor principali de credite, filele distincte de buget pentru institutiile aflate in subordinea acestora urmand a fi anexate proiectului de lege privind bugetul de stat pentru anul 2015, care va fi aprobat de Guvernul Romaniei si trimis Parlamentului spre dezbatere".

In continuare, se arata ca bugetul total al Ministerului Public in anul 2015 este "707,88 milioane lei, in crestere cu 19,29 milioane lei fata de cat a fost bugetul aprobat pentru anul 2014".

Ministrul Valcov: Bugetul DNA de fapt creste, nu scade. Sper sa inteleaga

"Pe parcursul anului 2014, conform legii bugetului de stat pentru anul 2014, la bugetul total al Ministerului Public s-a adaugat la cheltuielile de personal suma de 323 milioane, reprezentand plata de titluri executorii pentru personalul bugetar din cadrul Ministerului Public. Facem mentiunea ca pe parcursul anului 2015, conform legii, bugetul Ministerului Public va fi suplimentat cu titluri executorii care vor fi platite pe parcursul acestui an", puncteaza Ministerul.

Buget mai mic pentru DNA? Kovesi: La Ministerul de Finante nu ne raspunde nimeni la telefon

In plus, reprezentantii MF sustin ca "au crescut cheltuielile pentru investitii cu 39,48% fata de 2014, de la 14,22 milioane la 19,84 milioane; cheltuielile pentru bunuri/servicii s-au diminuat cu 1,03% de la 70,72 milioane la 70 milioane lei; cheltuielile cu fonduri europene nerambursabile au crescut cu 41,72% de la 1,09 milioane la 1,54 milioane lei".

Ulterior, pe site-ul Ministerului de Finante a fost schimbata data, din 12 decembrie in 11 decembrie. Pe pagina de Facebook a premierului Ponta, unde a fost preluat mesajul Ministerului, data este in continuare gresita: 12.12.


Foto: Facebook/Victor Ponta

Promisiuni pentru DNA si DIICOT

Ministerul Finantelor Publice a primit solicitarile privind limitele de cheltuieli pentru anul 2015 din partea Ministerului Public si sustine ca "a luat act de ele, bugetul pentru anul 2015 al Ministerului Public si, in mod automat, bugetele DNA si DIICOT, inregistand cresteri".

"Avand in vedere importanta bunei functionari a DNA si a DIICOT, interesul Ministerului Finantelor Publice de a asigura resursele necesare acestor institutii, precum si pentru o informare publica transparena si clarificarea tutoror aspectelor, ministrul delegat pentru Buget va avea pe parcursul zilei de 12.12.2014 (sic!) o intalnire cu conducerea Ministerului Justitiei si Ministerului Public", se mai arata in precizare.

Buget mai mic la DNA?

DNA acuza ca, in proiectul de buget prezentat de Guvern, Ministerul Public a primit mai putini bani decat in 2014 si, mai mult de atat, actul nu respecta legea si nu prezinta separat suma exacta care va fi alocata Directiei Anticoruptie.

Reactia institutiei vine dupa ce pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a fost publicat proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2015. In document se arata ca pentru Ministerul Public suma alocata este de 709,28 milioane lei. In 2014, Ministerul Public a primit in prima instanta 690,7 milioane lei, insa in urma rectificarilor s-a ajuns la 908,95 milioane lei.

Intr-un interviu acordat Ziare.com la mijlocul lunii noiembrie, Laura Codruta Kovesi a aratat ca bugetul DNA trebuie majorat, existand necesitatea unui numar mai mare de procurori si de un sediu nou.

Kovesi cere sediu nou, mai multi bani si procurori pentru DNA: "Nu ne oprim!"

"Bugetul DNA este de 20 de milioane de euro. Ne-am asigurat bugetul pe urmatorii 10 ani cel putin, de aceea sper sa nu fie discutii pentru ca am solicitat o mica suplimentare pana la 25 de milioane de euro", a declarat atunci Kovesi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1783 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

daca ,

- nu s-a pus presiune pe ei in prima saptamana dup ce au pierdut alegerile , shi-au revenit ! :o(((

"Institutiile judiciare cer mai multi bani: Ponta explica bugetul si face promisiuni pentru DNA si DIICOT"

 

Evazive precizari

In cifre, si 1000 de lei adaugati la un buget inseamna o crestere.
Cu cat se mareste exact bugetul celor doua institutii?

 

Bai, Tonta, io zic sa lasi bugetul pentru viitorul prim-ministru!

Nu ziceai ca-l pui pe Caricianu prim-ministru?

- Trage-l de urechi pe bulgarul de la Buget ca nu stie sa incheie situatia contabila a tarii! Ala calculeaza la venituri plusurile pe 2016 si trimite pierderile din 2015 in 2014, pe trimestrele 2 si 3. Roaga-l pe Gherghina sa-l scoata la tabla; tabla de zinc.

 

Dehh.... "daca nu ii oprim ,macar sa ii incetinim" ...

Cam asta ar fi logica.
Le-a ajuns funia la par multora din cei ce acum sunt la conducere.
Rude, prieteni, cunostinte si parteneri de afaceri fac acum lobby incrancenat pentru "relaxarea" a activitatii institutiilor care prin activitatea lor ii fac sa aiba frisoane.
Pentru inceput ...apoi vor vedea ei ce au de facut.

 

Sinteza bugetelor a aparut in 12.decembrie

santem anuntati in 11decembrie.Deci a aparut maine.Cand te gandesti ca Nouriel Roubini a afirmat ca in 2016 va fi marea criza financiara,fata de care cea din 2008 a fost o gluma!Iar la noi ies la suprafata mizeriile unui buget de"ne descurcam noi",dupa ce au facut totul praf si fum.

 

DNA acuza ca:

"In proiectul de buget prezentat de Guvern, Ministerul Public a primit mai putini bani decat in 2014 si, mai mult de atat, actul nu respecta legea si nu prezinta separat suma exacta care va fi alocata Directiei Anticoruptie."

 

tov ponta plagiatorul minte iarasi!

Si in cazul sectiilor de votare, a afirmat ca a crescut nr acestora, dar nu a precizat ca a crescut nr acolo unde nu era necesar si a inchis sectii acolo unde era necesar. Si aici la fel. O fi marit bugetul pt femeile de serviciu din Ministerul Justitiei (mai multi detergenti si mai multe carpe), si zice ca de fapt bugetul a crescut.
Cand am intrat in recesiune economica, mincinosul a negat si a precizat ca de fapt mergeam cu 130 km/h si ca in prezent mergem cu 100km/h dar ca e bine.
Asta daca nu minte, nu poate sa traiasca!
Tov ponta- astept cu interes ziua cand iti voi citi memoriile pe care , nadajduiesc, ca le vei scrie la linistea inchisorii . Dar sa nu le plagiezi si pe acelea!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor