Investirea Guvernului Victor Ponta in presa straina

Luni, 07 Mai 2012, ora 23:24
4075 citiri
Investirea Guvernului Victor Ponta in presa straina
Foto: Reuters

Primirea votului de incredere al Parlamentului de catre Guvernul lui Victor Ponta a starnit interesul principalelor agentii de presa din strainatate, care atrag insa atentia ca noul Executiv are o sarcina extrem de dificila: sa respecte conditiile convenite cu creditorii internationali.

Parlamentul Romaniei a acordat votul sau de incredere noului Cabinet de stanga care va trebui sa continue o serie de reforme economice, desi a restabilit partial salariile angajatilor din sectorul bugetar si pensiile care fusesera reduse in cadrul masurilor de austeritate, relateaza agentia de presa AP, citata de ABC News.

Guvernul a trecut: Ponta - cu aceeasi inima il voi vota pe Antonescu presedintele tarii - LIVE

Guvernul a trecut cu 284 de voturi pentru si cu 92 de voturi impotriva, Victor Ponta devenind astfel al treilea premier al Romaniei de la inceputul anului si pana acum, dupa ce ultimele doua Guverne au cazut din cauza masurilor de austeritate nepopulare, mai noteaza jurnalistii de la Associated Press.

Totodata, agentia de presa Reuters, citata de MSNBC, comenteaza ca desi noul premier a dat asigurari ca va respecta conditiile acordului cu creditorii internationali, investitorii sunt ingrijorati in legatura cu propunerile sale de relaxare a austeritatii prin restabilirea nivelului salariilor bugetarilor.

Ziaristii de la agentia de presa americana amintesc ca Opozitia de stanga din Romania l-a inlaturat pe fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu si pe Guvernul condus de acesta din cauza unui val de furie publica privind planurilor de cheltuire a banilor obtinuti in urma masurilor de austeritate.

"Noul Guvern al Romaniei este prins intre ciocan si nicovala - trebuie sa mai reintregesca multe, insa economia nu mai sustine nicio expansiune fiscala", a declarat pentru Reuters un comerciant de schimb valutar de la Bucuresti.

Guvernul Ponta a trecut - Vezi reactiile de dupa vot

Guvernul roman de centru-stanga al premierului Victor Ponta a obtinut, luni, votul de incredere al Parlamentului, promitand continuarea reformelor dar si masuri de corectare a "nedreptatilor sociale" cauzate de austeritate, relateaza si agentia de presa AFP, citata de The Independent Online.

Un fost procuror in varsta de 39 de ani care se declara un admirator al revolutionarului argentiniano-cubanez Che Guevara, Victor Ponta a fost desemnat prim-ministru de catre presedintele Traian Basescu in urma cu zece zile, dupa caderea precedentului Guvern de centru-dreapta, amintesc cei de la France-Press.

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...