Ponta, pus la zid de investitorii americani din cauza masurilor fiscale: Vor fi sanctiuni!

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 15:57
7276 citiri
Ponta, pus la zid de investitorii americani din cauza masurilor fiscale: Vor fi sanctiuni!
Foto: Realitatea TV

Noile masuri fiscale anuntate de Guvern duc la cresterea fara precedent in ultimii 20 de ani a poverii fiscale pentru contribuabilii romani, au afirmat reprezentantii Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham).

Investitorii americani avertizeaza ca aceste masuri pot atrage deschiderea unei noi proceduri de infringement impotriva Romaniei.

Noile taxe ale Guvernului infurie companiile de telecomunicatii: E ingrijorator. Reducem investitiile!

"Camera de Comert Americana in Romania isi exprima ingrijorarea cu privire la noul val de impozite si taxe anuntate recent de catre Guvernul Romaniei.

Impreuna cu majorarile de taxe impuse deja, fara o consultare prealabila, transparenta cu mediul de afaceri, astfel de decizii conduc la o crestere fara precedent in ultimii 20 de ani a poverii fiscale pentru contribuabilii romani.

In acelasi timp, lipsa consistentei si coerentei in adoptarea masurilor fiscale, precum si interventiile frecvente si imprevizibile al Guvernului in economie distorsioneaza mecanismele economiei de piata si genereaza dificultati in procesul de planificare a afacerilor, cu consecinte grave pentru mediul de afaceri din Romania, pentru atractivitatea tarii in ochii investitorilor, dar si pentru competitivitatea sa economica", se arata intr-un comunicat al AmCham.

A treia taxa pentru drumuri? Avocati: Masura nu sta in picioare in fata CCR

In lipsa unei strategii de tara cu care sa se alinieze, sistemul fiscal din Romania, in loc sa se modernizeze pentru a sprijini dezvoltarea Romaniei, va deveni mai degraba un obstacol, in special avand in vedere distorsiunile create de coruptie, evaziune fiscala si cresterea comertului ilicit cu produse accizabile, mai spun reprezentantii AmCham.

Noile taxe vor afecta investitiile si locurile de munca

Acestia sublinieaza consecintele negative pe care le va avea majorarea accizei pentru carburanti, schimbarea modalitatii de calcul a accizelor si impunerea unui nou impozit pe constructiile speciale, masuri pe care autoritatile romane intentioneaza sa le introduca din 2014.

Taxe pe stalpi, parcari, piscine si Vidraru - vor fi vizate companiile de stat

"Departe de a reprezeta o solutie eficienta pentru asigurarea resurselor la bugetul de stat, toate acestea vor conduce la cresterea evaziunii fiscale, la reducerea puternica a investitiilor, la scaderea numarului locurilor de munca si la o serie de dificultati pentru economie", se mai precizeaza in comunicat.

In urma aplicarii acestor masuri, vor creste costurile de productie si preturile produselor romanesti.

"Mai mult, aceste masuri sunt in masura sa deschida o noua procedura de infringement impotriva Romaniei, deoarece nu sunt compatibile cu prevederile directivelor europene", sustin reprezentatii AmCham.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#investitori americani atac Ponta, #AmCham Ponta, #taxe Guvern, #Victor Ponta taxe , #premier