Ziare.com

Invitatii Ziare.com Catalin Prisacariu: Accidentul aviatic din Apuseni - operatiunea "imbalsamarea mortului"

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 17:15

   

Invitatii Ziare.com Catalin Prisacariu: Accidentul aviatic din Apuseni - operatiunea "imbalsamarea mortului"
Despre morti, numai de bine, zice intelepciunea populara. Iar despre cei omorati de stat, numai de bine, foarte bine si o inmormantare cu onoruri, cat sa uite poporul ca despre cei vii care i-au omorat trebuie sa vorbim de rau. Asa arata intelepciunea guvernamentala a Romaniei azi, care nu are nici o legatura cu poporul.

Abia la peste 36 de ore dupa ce, prin bajbaieli absurde, autoritatile statului au reusit sa recupereze doua cadavre si cinci supravietuitori din Apuseni, premierul Victor Ponta a reusit performanta sa faca gestul de minima politete necesar luni seara: a adresat condoleante familiei pilotului Adrian Iovan si celei a Aurei Ion, studenta de 23 de ani.

Apoi a decretat ca intreaga operatiune de salvare a fost "un esec" si a identificat vinovatii: ROMATSA, un secretar de stat de la Interne si Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Rasu'-plansu' a fost ca premierul a promis ca va cere demiterea sefului STS in CSAT, desi chiar raportul de ancheta facut public tocmai de Ponta nu identifica nicio deficienta in functionarea STS in acest caz.

Dupa declaratia de presa, destul de concisa, premierul si-a luat picioarele la spinare si a disparut rapid din fata multimii de ziaristi care aveau un milion de intrebari. O singura intrebare a tasnit spre Ponta, dar s-a lovit de spatele acestuia ca de un perete. Restul intrebarilor nici nu au apucat sa fie rostite.

Nici pana in acest moment nu este clar cine a ratat identificarea exacta a locului accidentului (Politia Romana, care avea aparatura necesara, dar nu a folosit-o invocand o lege restrictiva? SRI, despre care se sugereaza aceleasi pretexte ca in cazul Politiei? doar ROMATSA?), ceea ce a dus la intarzierea excesiva a echipajelor de salvatori.

Iar daca e doar vina ROMATSA, care nu a localizat cu acuratete locul accidentului, de ce a fost demis secretarul de stat de la Interne? Care e vina acestuia? Dar de ce nu a picat capul ministrului Radu Stroe, omul care avea (sau trebuia sa aiba) autoritatea sa controleze structuri ministeriale (fie ale Internelor, fie ale Transporturilor, fie ale Sanatatii) mai eficient decat secretarul de stat, fie si datorita functiei mai inalte?

La toate aceste intrebari, Ponta nu are un raspuns care sa-l avantajeze. Singurul raspuns adecvat este ca marea eroare este chiar a premierului: nu a inteles anvergura cazului si efectele devastatoare de imagine. Sau nu i-a pasat. Fie ca a fost primul motiv, fie ca a fost al doilea, Ponta a ratat ocazia ori sa coordoneze personal o celula de criza interministeriala, ori sa delege unui vicepremier (Oprea sau Dragnea) aceasta sarcina.

In lipsa unui lider cu autoritate executiva si politica, structurile Internelor nu s-au sincronizat cu celelalte. Rezultatul il stim: doi morti si cinci raniti, din care patru inca in spital.

Ce faci, asadar, cand nu ai raspunsul care sa te avantajeze? In primul rand, fugi, nu dai nici un raspuns. In al doilea rand, produci o diversiune care sa abata atentia de la propria culpa. In cazul nostru, diversiunea a fost responsabilizarea fara probe a STS. Iar in al treilea rand, glorifici mortii si ranitii, le organizezi funeralii simbolice care sa calmeze indignarea publica. Sub forma decoratiilor, in povestea noastra.

Pe scurt, Ponta a imbalsamat mortul ca sa ni-l serveasca intr-o prezentare pozitiva. Doar ca mai grav este ca, acum, mort e chiar un intreg aparat de stat. Un aparat de stat aflat in moarte cerebrala, tinut in viata de aparatele politicio-financiare alimentate de cei care ne conduc.

Despre ce vrei sa scriem?
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2728 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Incredibil dar previzibil, lacrimi ingetate pe obrajii tineretii!

Intr-o tară in care desi este iesită din lagărul dictaturii satanist comuniste de mai bine de 24 de ani, si tortionarii din temnitele ei au trăit “bine merci" in tot acest timp, au un răspuns socant in fata Justitiei, poate chiar si acceptat de către aceasta, incă nu stim, si anume: “AM INDEPLINIT DOAR ORDINUL SEFULUI SI MI-AM FĂCUT DATORIA SERVIND PATRIA", halucinantul este predestinat a se relua, neiertător, pentru că păcatul uciderii este nepedepsit incă in om.

Ei bine, după 24 de ani incredibil dar, previzibil, urmasii acestor “legume comuniste", omul nou ascultător de “sef" si nu de Dumnezeu, fără dragostea de Hristos-Chipul lui Dumnezeu din om, răman inerti pe loc, la poalele unui drum de munte unde intr-o pădure inzăpezită 7 suflete de oameni strigau cu disperare după ajutor, către semenii lor. Chemati de un mot, sătean al locului, care prin Harul Domnului, cu mainile goale si sufletul plin de dragoste de oameni, i-a găsit pe semenii săi, căzuti intr-un accident de avion, angajatii “legume" i-au lăsat să moară, refuzand să acorde ajutorul pentru care isi luau salariul de la o institutie a statului devenit din communist, mafiot, spunand aceleasi cuvinte: “Am si eu un sef, de care trebuie să ascult".

Un mot, un simplu sătean al locului, care prin Harul Domnului, cu mainile goale, dar cu sufletul plin de dragoste de oameni, i-a găsit pe semenii săi, căzuti intr-un accident de avion langă un sat apropriat de comuna Horea, Judetul Alba. Angajatii “legume" ale unei institutii a statului comunist devenit mafiot, chemati de un consătean, care cu masina lui proprie reusise să aducă două dintre cel 7 victime, i-au lăsat să moară, refuzand să acorde ajutorul pentru care isi luau salariul din taxele noastre si ale victimelor, spunand aceleasi cuvinte: “Am si eu un sef, de care trebuie să ascult".

 

Ponta, Stroe si Dusa: Demisia!

Suntem stat UE si NATO, nu putem fi condusi de niste insi incompetenti, care nici macar in Congo nu ar fi buni de manageri.

 

Lenesi, superficiali, neseriosi

N-au catadixit, de cand s-au instalt in scaune, sa cerceteze care le sunt obligatiile, fisa postului, sa inteleaga in ce consta munca lor. Fiindca au trecut prin scoli ca gasca prin apa, nu au obiceiul cititului, al documentarii, al functionarii dupa reguli, norme. Si-au tratat superficial indatoririle si singura lor grija a fost sa se impauneze cu titlurile.

.

Cine este Catalin Prisacariu?

"Cine este Catalin Prisacariu?"Cel din poza articolului(sic!!)

Este opinia liber exprimata a lui Catalin Prisacariu. Daca chiar vroiai sa stii cine este, dadeai un search pe Google, simplu! Neavind argumente/comments la articol, intrebi:"Cine este Catalin Prisacariu?"

daca e sa o luam cum trebuie ...

cum spune un nene la tv ... serviciul de siguranta al Romaniei este varza, adica, la pamant ! pai cu o stiuca se rade toata romania de pe fata pamantului, pentru ca incapabilii nu-l detecteaza ... . sa nu spun ca ponta si basescu trebuie sa iasa la atac puternic vis-a-vis de serviciile de siguranta, dar si cei responsabili trebuie sa plateasca .... ca miliarde am tot bagat in armata si sri de la 90 incoace ! deplorabil !

 

RUSINE acoperită cu "decoratia mortii" !

"Ministrul Apărării Nationale, Mircea Dusă, a dispus avansarea post-mortem a sublocotenentului Aurelia Ion la gradul de locotenent, potrivit Mediafax. Totodată, ministrul Dusa a dispus ca Aurelia Ion să fie inmormantată cu onoruri militare."

Ministrul Apărării Nationale, Mircea Dusă ar fi trebuit să DISPUNĂ DE URGENŢĂ, recuperarea propriului OFIŢER Aurelia Ion, care nu a murit la impactul avionului cu solul, la aterizarea fortată. A murit inghetată de frigul pe care l-a indurat cu lacrimile pe obraji. După 6-7 ore de la accident, avea un grad inalt de hipotermie, dar era incă in viată.

Dacă dispuneati armatei recuperarea propriului ofiter, poate astăzi era in viată inaintată in gradul de locotenent, si nu post-mortem, domnule ministru Dusa. Aveti tehnică militară, de la elicoptere, si avioane cu detectie infrarosu, etc. pană la personal specializat, care cu sigurantă ii putea salva viata.

A murit de frig, părăsită, cu lacrimile inghetate pe obraji, din cauza incompetentei, lipsei de responsabilitate si respect fată de viată, pe care ne-au demonstrat-o din plin toate institutiile statului.

Părintii tinerei Aurelia Ion, ar trebui să refuze "decoratia ucigasă", venită din partea unei institutii care a refuzat să-si recupereze din ghearele mortii propriul ofiter.

 

Aurelia Ion avea nevoie de viata, nu de onoruri exagerate.

Dumnezeu s-o odihneasca.

Fa! Queen News

Ca-n orice tara si in Romania exista un organism care reglementeaza standardele procedurale in aviatie. La noi se numeste Autoritatea Aeronautica Civila.
Aceasta ar fi trebuit sa impuna - ca obligativitate - operatorilor aerieni sa foloseasca o singura frecventa pentru semnalul EL si sa nu-i lase pe ei sa aleaga...
Unde vreau sa ajung: la Autoritate, directoare pentru Reglementari...este...cine? Doamna Cazanciuc? Veriosoara d-lui Ponta, sotia d-lui Cazanciuc, no? Numita de curand in acel post (pentru ca nu putem spune ca a castigat concursul, a fost un simulacru).
Cum ar fi sa-i ceara demisia veriosarei...intreb si eu...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor