Adevarul despre defrisari versus ipocrizia Guvernului Ponta

Joi, 14 Mai 2015, ora 12:51
4432 citiri
Adevarul despre defrisari versus ipocrizia Guvernului Ponta

De cateva saptamani, un subiect important a captat atentia publicului, ducand chiar si la proteste de strada: subiectul defrisarilor abuzive care lasa Romania fara paduri.

Paradoxul? Guvernul PSD se poarta de parca nu ar sti despre ce e vorba si, mai mult, lanseaza chiar niste atacuri la adresa presedintelui Klaus Iohannis. Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Podasca, dar si ministrul Mediului de la aliatii-fantoma ai PSD, PLR, Gratiela Gavrilescu, l-au acuzat pe seful statului chiar ca ar fi sensibil la lobby-ul unei companii care se ocupa de exploatarea lemnului, motiv pentru care ar fi intors in Parlament Codul Silvic.

Cateva adevaruri despre ce spun cei de la Putere, care prin masina lor de propaganda arata cu degetul spre altii in loc sa isi recunoasca propriul rol in taierile de paduri care au afectat Romania:

1. Codul Silvic a fost intors pentru ca avea probleme, in primul rand, faptul ca exista suspiciuni ca ar incalca legislatia europeana in domeniul concurentei, dar si pentru ca existe riscul de a se permite taierea necontrolata a padurilor mici, sub 10 hectare.

Nu este vreo parere, este chiar pozitia oficiala a presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, care a declarat: "Apreciem ca introducerea pragului maximal de 30% din volumul de masa lemnoasa (...) este de natura sa limiteze posibilitatea operatorilor/grupurilor de operatori de a achizitiona sau procesa masa lemnoasa, ceea ce poate afecta concurenta care trebuie sa se exercite cu ocazia licitatiilor pentru vanzarea masei lemnoase din fondul forestier proprietate publica" si "ar putea conduce la renuntarea, din partea statului, la veniturile suplimentare pe care acesta le-ar putea obtine in urma derularii unei licitatii".

2. PSD face din nou campanie negativa impotriva presedintelui Klaus Iohannis. Presedintele nu a fost vreodata implicat in vreun scandal de coruptie - nici personal si nici nu a fost acuzat de vreun om serios ca a sprijinit vreun act de coruptie.

Ceea ce nu putem spune cu toata inima nici despre Victor Ponta sau liderii PSD. Sa ne amintim despre Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, implicati intr-un dosar cu paduri in valoare de 300 de milioane de euro? De directorul Romsilva, implicat si el? De Ilie Sarbu, care are un dosar disjuns din dosarul acestora?

3. Contractul cu austriecii de la Schweighofer, cei la care fac aluzii cei de la Putere, a fost semnat sub guvernarea PSD, ministru fiind Ilie Sarbu, socrul actualului premier si lider al senatorilor PSD, si prelungit in 2013 de premierul Victor Ponta.

4. Guvernul este cel care are in sarcina controlul in privinta despaduririlor.

Sa nu uitam, Victor Ponta este premier din 2012. Ce vrea sa spuna acum, ca este socat de ceea ce se intampla? Sau asistentii lui sunt? Chiar a facut ceea ce trebuie?

Trebuie sa ii reamintim domnului Ponta ca PNL a avut decizia politica de a promova un Cod Silvic european atunci cand a avut functia de ministru al Apelor si Padurilor prin doamna Lucia Varga. Dansa facuse un proiect bun de Cod Silvic, dar majoritatea PSD l-a modificat masiv in Camera Deputatilor.

Incercarile social-democratilor si aliatilor pe care ii au de a arunca vina pe PSD sau Klaus Iohannis sunt mai mult incercari de a lansa atacuri preventive, astfel incat sa nu se vorbeasca despre rolul PSD in toata povestea asta a defrisarilor.

Costel Alexe este deputat PNL si presedintele Tineretului National Liberal

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#defrisari ilegale, #proteste defrisari ilegale, #Klaus Iohannis defrisari ilegale , #premier
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza Constant
Constant
rank 5