Victor Ponta - Renasterea extremismului isteric

Joi, 23 Iulie 2015, ora 17:30
3387 citiri

Premierul Victor Ponta demonstreaza inca o data, cu ocazia discutiei despre retrimiterea Codului Fiscal in Parlament, ca epoca nationalismului isteric si mincinos nu a trecut.

Expresii precum "este o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei pe care dl Iohannis trebuie sa o aplice cu orice risc (ceea ce nici macar Traian Basescu nu ar fi facut vreodata)! " sau acuzatiile ca presedintele Iohannis ar incerca sa submineze economia Romaniei (?!) te fac sa te intrebi daca premierul nu are nevoie si de alte controale medicale in afara celor de la genunchi.

Victor Ponta vorbeste despre acelasi Klaus Iohannis pe langa care se gudura acum 2-3 luni si pe care il lauda pentru modul in care se comporta in functia de presedinte?

Vorbeste despre acelasi Traian Basescu a carui "mana dreapta", Elena Udrea, avea un sot pentru care lucra avocatul Victor Ponta chiar in timp ce se pretindea adversarul lor politic?

Dincolo de ridicolul acuzatiilor premierului, pe care orice om cat de cat informat le va lua in ras, ramane lipsa de responsabilitate a celui care conduce Guvernul Romaniei.

Cand esti intr-o functie de asemenea importanta, acuze de acest tip la adresa altor state sau la adresa organismelor internationale, dar si a presedintelui Romaniei, nu pot decat sa terfeleasca imaginea Romaniei ca stat serios.

Extremismul de tipul anilor '90 nu mai trebuie reinviat intr-o Romanie europeana, chiar daca Victor Ponta vede in asta o cale de a deturna atentia de la problemele lui serioase cu legea.

Corneliu Vadim Tudor nu a ajuns in fruntea tarii pentru ca era un extremist, in primul rand. Nu ne permitem sa avem in fruntea Guvernului un politician care se poarta precum Vadim Tudor.

Codul Fiscal este o colectie de masuri bune daca le separi de context, de aceea PNL l-a votat, dar care, atentie!, trebuiau corelate si cu alte masuri pe care Guvernul nu le-a luat. Rezultatul e ca riscam sa nu ne putem respecta obligatiile internationale, mai ales cele fata de Uniunea Europeana, asa cum am aflat chiar de la Comisia Europeana.

Subiectul Codului Fiscal este unul cat se poate de serios si trebuie discutat ca atare. A-l trata asa cum face Victor Ponta, intr-un stil isteric, acuzand conspiratii nationale si internationale impotriva Romaniei, este jignitor si nedemn pentru cineva aflat intr-o asemenea pozitie.

Cel mai mult are de suferit imaginea tarii. Chiar si in conditiile in care Ponta nu spune cine "din afara Romaniei" ar impune, chipurile, aceasta decizie, cei din exterior vad acuzatiile si trag concluziile singuri.

Asa ca, in opinia mea, Victor Ponta reprezinta renasterea extremismului isteric in Romania.

Costel Alexe este deputat PNL si presedintele Tineretului National Liberal

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta Cod Fiscal, #cod fiscal presiuni externe , #premier