Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ponta nu vede linsajul mediatic de la Antena 3, pentru ca ii convine

Marti, 12 August 2014, ora 13:50
2905 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ponta nu vede linsajul mediatic de la Antena 3, pentru ca ii convine

"Eu cred ca nu doar cei care ma critica pe mine si il lauda pe domnul Basescu trebuie sa emita in continuare, cred ca trebuie sa emita si ei, asa ca B1, trebuie sa emita si cei care il critica pe domnul Basescu, cum e Antena 3. Pentru ca o societate democratica nu poate exista fara libertatea presei", spune Victor Ponta despre ce se intampla in media romaneasca.

Tot ce vede Victor Ponta la Antena 3 este ca-l critica pe Traian Basescu. Nu si linsajul mediatic la care sunt supusi sefa DNA, Codruta Kovesi, judecatori, procurori, politicieni, jurnalisti, toti care-i incomodeaza, intr-un fel sau altul, actul de guvernare.

Antena 3 ataca cu toate armele justitia

De altfel, CSM a si sesizat Inspectia Judiciara, sa verifice in ce masura activitatea unor institutii media afecteaza independenta si impartialitatea judecatorilor si procurorilor.

"Ca urmare a aparitiei in mass media a unor multiple articole si comentarii cu privire la activitatea de judecata desfasurata la nivelul Curtii de Apel Bucuresti, precum si cea de urmarire penala desfasurata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul denumit "I.C.A"., conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a solicitat Inspectiei Judiciare (...) sa efectueze verificarile necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii judecatorilor si procurorilor implicati in activitatea de solutionare a dosarului mentionat precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata in comunicatul CSM.

Din pacate, ca si in cazuri similare din trecut, CSM nu are atributiile legale pe care le are CNA, de a interveni in sanctionarea unor institutii media.

Toata lumea vede ce se intampla, seara de seara, la postul Antena 3, doar Victor Ponta nu cred ca vede, pentru ca ii convine.

Ii convine ca justitia sa fie terfelita, denigrata, magistratii atacati, pentru ca justitia independenta e singura care-i lipseste din portofoliu:

"Avem guvernarea, dar nu avem justitia", "atunci cand vom lua controlul politic la DNA", "miza nu este schimbarea unui om, ci schimbarea unui regim" - acestea sunt declaratii rostite de Victor Ponta in trecut.

Probabil Victor Ponta viseaza la o justitie "cu adevarat" independenta, care-i aresteaza doar pe adversarii sai politici, nu si pe cei aflati la putere.

Victor Ponta incurajeaza "libertatea de expresie" a Antenei 3, care se reduce, de fapt, la libertatea linsajului mediatic, aplicat asupra celor care afecteaza interesele trustului de presa din care face parte.

Victor Ponta vede doar ce-i convine

Ii convine si faptul ca Laura Georgescu, sefa CNA, se face ca ploua, nu ia nicio masura impotriva derapajelor de la un comportament mediatic elementar, pe care le vede seara de seara la Antena 3.

Ar fi avut ocazia s-o schimbe, prin schimbarea in Parlament a legii de functionare a CNA. N-a facut-o pentru ca, zic eu, ii convine.

Exista o serie de cetateni, parte dintre ei prezenti la protestul de duminica, care sunt "hipnotizati" de emisiunile acestui post TV, care inghit pe nemestecate tot ce li se livreaza, fara sa puna in balanta si alte argumente si fapte. Sunt "setati", ei si televizoarele lor, pe Antena 3. Cat sunt de multi sau putini vom vedea la alegeri.

Victor Ponta s-a oprit din declaratii denigratoare directe asupra justitiei si pare ca a pasat Antenei 3 aceasta sarcina. Probabil s-a speriat de reactia deja ilustrata de Livia Stanciu, sefa ICCJ:

"Nu-i este permis premierului Romaniei sa faca aprecieri privind actul de justitie. Sa lase judecatorii sa-si faca treaba. Declaratiile sale duc la decredibilizarea justitiei, afecteaza independenta justitiei, inducand in randul populatiei un sentiment de neincredere. Toti magistratii sunt nemultumiti de aceasta atitudine", a declarat aceasta.

Ponta e multumit si de activitatea Jandarmeriei

Referitor la activitatea Jandarmeriei la demonstratia violenta de la Palatul Cotroceni, si aici Victor Ponta e multumit.

"Am fost informat de catre ministrul de Interne asupra activitatii tuturor fortelor de ordine si pot doar sa spun ca fiecare isi face datoria si se respecta legea", a declarat premierul.

Ca jurnalisti de la B1 tV si Realitatea tV au fost agresati, in prezenta jandarmilor, probabil nu conteaza, doar sunt posturi TV critice cu guvernarea Ponta.

In concluzie, Victor Ponta a lasat in sarcina Antenei 3 sa se rafuiasca cu justitia, cu adversarii politici, cu jurnalistii incomozi, mai ales ca avem in fata o campanie electorala cu miza extrem de mare.

Pretul? Probabil gratierea lui Voiculescu, daca Ponta ajunge presedinte.

Stefan Vlaston este presedinte al Asociatiei EDU CER si vicepresedinte PMP.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Voiculescu arestat, #plimbare Antena3, #proteste Antena3, #jurnalisti agresati plimbare Antena3 , #premier