Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Victor Ponta are apucaturi de dictator

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 13:23
3865 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Victor Ponta are apucaturi de dictator

Victor Ponta seamana din ce in ce mai mult cu Ceausescu. Nu admite vreo opinie contrara propriilor opinii, doreste sa fie singurul decident din tara, critica si ataca pe oricine hotaraste altceva sau se opune propiilor decizii.

Ponta nu intelege ca pozitia de "factotum" este caracteristica unui dictator. Si cam toti dictatorii au sfarsit prost.

Intr-o democratie nu face fiecare ce-l taie capul, exista separatia puterilor in stat, checks and balances, formula care defineste esenta democratiei.

Toate actiunile de pana acum ale lui Victor Ponta demonstreaza ca propria personalitate se pliaza pe pozitia de dictator.

In virtutea unor scoruri umflate, (USL a fost votat de 24% dintre cetatenii cu drept de vot, nu de 60%), Victor Ponta crede ca poate sa taie si sa spanzure intr-o tara membra UE si NATO, cu parteneri seriosi si duri cand vine vorba de statul de drept si principiile democratiei.

Victor Ponta si CCR

Nu accepta ca exista o instanta, inexistenta pe vremea lui Ceausescu, care cenzureaza legile emise de guvern, chiar si OUG-urile. Reactia violenta impotriva CCR la aflarea deciziei acesteia de a invalida Codul Insolventei demonstreaza acest lucru. Multi specialisti, inclusiv de la putere, spusesera deja ca acest cod este o aberatie juridica, Ponta nu s-a uitat la ce spun acestia, el fiind detinatorul adevarului absolut. Exact ca un dictator.

Impotriva CCR s-a declarat Ponta si anul trecut, cand cu invalidarea referendumului, si cand a amanat decizia in privinta cvorumului la referendum, neintelegand ca in toate tarile democrate asta e regula. Nu poti face doar ce vrei tu. Dar nu pricepe si gata, pentru ca are structura mentala de dictator.

Victor Ponta si Presedintele Basescu

Este de notorietate scandalul perpetuu cu presedintele Basescu, singura voce autorizata de functia detinuta, cu experienta si credibilitate in plan extern care-l mai pune la punct, atunci cand face declaratii publice. Acum intelegem motivul pentru care Victor Ponta il voia demis.

Nu pierde nici o ocazie, chiar si evenimentul de la Deveselu, sa-l atace si ironizeze. Nu mai vorbim de gelozia teribila care-l apuca atunci cand e vorba de reprezentarea Romaniei la Bruxelles, considerand ca doar el, Victor Ponta, e capabil sa reprezinte interesele Romaniei, nimeni altcineva.

Pana si in limbajul sau de zi cu zi, a fi "basist" reprezinta, in conceptia lui Ponta, echivalentul termenului "criminal". Ceea ce demonstreaza cat il incomodeaza devoalarile Presedintelui Basescu referitoare la activitatea guvernamentala.

Victor Ponta si justitia

"Avem guvernarea, dar nu avem toata puterea", declaratie programatica a premierului Ponta. Adica nu avem justitia, si presedintia, ca sa nu se mai opuna nimeni politicilor noastre.

Atacurile abia mascate la adresa procurorilor DNA, acuzele violente, scapate de sub control, la adresa procurorului Papici, taxate imediat de UE si America, incercarea de a inlocui sefii de sectie de la DNA cu oameni fideli si obedienti, demonstreaza ca Ponta doreste o justitie supusa politicului, incalecata, exact ca pe vremea dictatorului Ceausescu.

Faptul ca demnitari ai puterii, ministri, Dragnea, Badalau, Voiculescu, Fenechiu, Mitrea, sunt cercetati si judecati de magistrati il scoate din minti. Cum adica, in tara mea si cu partidul meu aflat la putere, sa dam socoteala altora decat Ponta? Blasfemie! Iata, o noua dovada de atitudine de dictator.

Victor Ponta si evaziunea fiscala

Ponta este in mare incurcatura ca nu incaseaza suficienti bani la buget pentru a indestula clientela si pe cei care l-au votat.

Nu intelege ca economia romaneasca este o biata martoaga, comparativ cu armasarii care trag la caruta statului german, de exemplu.

Si-a propus sa biciuiasca martoaga, cu taxe si impozite pe tot ce misca in economie si in viata oamenilor, sa faca rost de bani. Impozite pe piscine si parcari, chirii, animale din batatura satenilor, cota unica de 24% si cate si mai cate, de a speriat o tara intreaga. De aici si Codul Insolventei, menit in conceptia lui sa aduca bani la buget.

Bineinteles, evazionistii din propriul partid nu trebuie atinsi. Si sunt destui, stiuti si nestiuti. Dar ei alimenteaza pusculita de partid, asa ca nu trebuie deranjati. Iar DNA pacatuieste si aici, crede Ponta, ii ia pe toti la gramada, nu tine cont din ce partid sunt. Exact ca in perioada comunista, cand partidul unic avea acces nelimitat la resursele economice ale tarii.

Victor Ponta si strainatatea

Toate vizitele in strainatate sunt prezentate de catre Ponta la tv-uri drept succese imense. Exact ca in vremea lui Ceausescu. 10 miliarde euro investitii pana la sfarsitul anului, primiri oficiale in America, 3 ore cu Angela Merkel, dintre care vreo 5 minute de conversatie directa, relatii excelente cu socialistii europeni, cu Hollande al Frantei, care a ajuns la 25% popularitate in Franta, toate sunt prezentate ca maretele realizari pe drumul spre cele mai inalte culmi de progres si civilizatie pe care ne duce Ponta.

Asemanarea dintre Ponta si Ceausescu este din ce in ce mai evidenta. Ponta este pentru noi, Ceausescu doi.

Avem de a face la Ponta cu un proces de gandire puternic afectat de anxietate sau frica, de multe ori pana la irationalitate si delir. Gandirea sa este caracterizata de obicei de neincredere sau suspiciune fata de ceilalti. Are o stare de orgoliu exagerata, de gandire gresita, de interpretari false.

Ramane ca oamenii cu mintea inca intreaga, din PSD si PNL, sa cantareasca directia in care a luat-o Ponta si sa-l opreasca, inainte de a fi prea tarziu, pentru ei si partidele lor.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Ponta dictator, #Ponta evaziune, #Ponta vizite externe, #Ponta Basescu Consiliul European , #premier