Iohannis respinge Codul Fiscal: Ponta il acuza in termeni foarte duri ca ar actiona la comenzi externe

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 12:48
7938 citiri
Iohannis respinge Codul Fiscal: Ponta il acuza in termeni foarte duri ca ar actiona la comenzi externe

Premierul Victor Ponta a avut o reactie virulenta la scurt timp dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a decis sa refuze promulgarea Codului Fiscal, trimitand legea la Parlament pentru reexaminare.

"Decizia domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal (agreat si laudat de mediul de afaceri, votat in unanimitate de Parlament, asteptat de societatea romaneasca in ansamblu nu doar pentru ca readuce cota de TVA la 19% ci pentru ca garanteaza dezvoltarea economica si sociala a tarii) are doar doua posibile explicatii:

1 - este o decizie pur politica de blocare a activitatii economice a Guvernului si a tarii cu orice cost (ceea ce facea si Traian Basescu indiferent la consecintele negative)

2 - este o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei pe care dl Iohannis trebuie sa o aplice cu orice risc (ceea ce nici macar Traian Basescu nu ar fi facut vreodata)! ", a postat, vineri, pe Facebook Victor Ponta la scurt timp dupa anuntul Administratiei Prezidentiale.

Iohannis retrimite Codul Fiscal la Parlament: Nu ne permitem experimente!

Premierul continua cu acuzele, de data asta la adresa PNL, principalul partid de Opozitie.

"Indiferent care din cele doua variante e cea reala oricum pt romani este cea mai proasta veste posibila (iar pentru cei care au votat in noiembrie cel mai clar semn ca au fost inselati).

Vestea buna este ca azi putem consemna finalul oricarei iluzii despre noul PNL (mai slugarnic si mai neserios chiar si decat vechiul PDL) - dupa ce au spus cat de bun e Codul Fiscal care este de fapt liberal, dupa ce au pus in programul lor de guvernare cota de 19% ca baza (amendamentul a fost al lor in Comisia de buget) si dupa ce au votat in unanimitate in urma cu trei saptamani in Camera Deputatilor proiectul - acum vor spune ca are dreptate Iohannis si Codul Fiscal e foarte prost!!! E clar ca noul PNL este condus de reprezentanti nu doar slugarnici si ticalosi, ci de-a dreptul niste moluste politice! Se vor sinucide jalnic - Sa le fie tarana politica usoara!", se arata in incheierea postarii.

Dupa mai multe zile in care Consiliul Fiscal si guvernatorul BNR au exprimat opinii nefavorabile fata de noul Cod Fiscal, presedintele Klaus Iohannis a decis sa retrimita legea la Parlament.

Isarescu, avertisment despre noul Cod Fiscal: Ar fi o eroare sa cedam tentatiei

Codul Fiscal - folosit ca moneda in trocul dintre palate

Liderii PSD si premierul Victor Ponta au sustinut cu tarie proiectul si au cerut atat Opozitiei cat si presedintelui sa nu impiedice intrarea lui in vigoare.

Ponta ii cere lui Iohannis sa promulge Codul Fiscal: Acum se pricepe si la asta

PSD vrea ajutorul Opozitiei: Sa-i cerem impreuna lui Iohannis sa promulge Codurile fiscale

Citeste si:
Nelu Tătaru crede că ritmul actual al vaccinării ne poate duce către un platou al valului 4 pandemic: ”Sperăm să putem avea sărbători liniştite de iarnă”
Nelu Tătaru crede că ritmul actual al vaccinării ne poate duce către un platou al valului 4 pandemic: ”Sperăm să putem avea sărbători liniştite de iarnă”
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă, miercuri, 27 octombrie, că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist, ”nu doar de un politician”. ”Nu putem defila...
Medicul Vasi Rădulescu, îndemn tranșant către Nicușor Dan: ”Mergeți azi să vă vaccinați și să scăpați de întrebări”
Medicul Vasi Rădulescu, îndemn tranșant către Nicușor Dan: ”Mergeți azi să vă vaccinați și să scăpați de întrebări”
Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook un mesaj către Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, îndemnându-l să se vaccineze anti COVID. Nicușor Dan a evitat până acum să...
Sursa: Ziare.com
Comentarii