Isarescu, Ponta si Oprescu conduc in topul increderii in randul romanilor - sondaj

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 14:53
3600 citiri
Isarescu, Ponta si Oprescu conduc in topul increderii in randul romanilor - sondaj

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, presedintele PSD, premierul Victor Ponta, si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, continua sa fie pe primele locuri in topul personalitatilor politice in care romanii au incredere, releva un barometru de opinie realizat, in perioada 28 mai - 3 iunie, de Inscop Research.

Potrivit barometrului citat, Mugur Isarescu se afla pe primul loc in topul increderii in personalitatile politice, 41,9% dintre respondenti exprimand faptul ca au incredere "multa si foarte multa" in acesta, iar 51,2% - "putina si foarte putina". In acelasi top al increderii, Isarescu beneficia, in luna aprilie, de "multa si foarte multa" incredere din partea unui procent de 42,4.

Guvernatorul BNR este urmat de premierul Victor Ponta, in care 40,7% dintre respondenti au "multa si foarte multa" incredere. In cazul premierului, in luna aprilie, procentul increderii in el era de 42,1.

Sorin Oprescu ocupa locul al treilea in topul politicienilor in care romanii au incredere - 37,9% dintre romani au "multa si foarte multa" incredere in primarul general, fata de 39% in luna aprilie.

In presedintele PNL, Crin Antonescu, 30,8% dintre romani au "multa si foarte multa" incredere, in scadere fata de luna aprilie, cand beneficia de un procent de 33%.

Antonescu este urmat in topul increderii de liberalii Klaus Iohannis - 28,9% si Calin Popescu Tariceanu - 27,1%.

Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, este cotat cu 26,2% incredere multa si foarte multa, presedintele Traian Basescu cu 23,3%, Mircea Geoana cu 22,2%, George Becali - 20,7%, Liviu Dragnea - 20%.

Fostul presedinte Ion Iliescu beneficiaza de multa si foarte multa incredere din partea unui procent de 19,4% dintre romani, fiind urmat de Theodor Stolojan - 17,6%, Corneliu Vadim Tudor - 15,7%, Emil Boc - 15,1%, Vasile Blaga - 15%, Elena Udrea - 14%, Dan Voiculescu - 13%, Dan Diaconescu - 12,2%, Kelemen Hunor - 7,9%.

USL cotat cu 58% in preferintele romanilor - sondaj INSCOP

Sondajul "Barometrul de opinie publica - Adevarul despre Romania" a fost realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului Adevarul, in perioada 28 mai - 3 iunie 2013.

Volumul esantionului a fost de 1.055 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de 3%, la un grad de incredere de 95%, iar tipul esantionului este multi-stratificat, probabilistic.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#sondaj incredere personalitati, #sondaj incredere politicieni, #sondaj incredere Ponta, #sondaj incredere Isarescu, #sondaj incredere Oprescu , #premier