Jenant, domnule Ponta! (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 20 Aprilie 2015, ora 21:09
16578 citiri
Jenant, domnule Ponta! (Opinii)
Foto: Arhiva Gov.ro

Victor Ponta s-a suparat pe Ziare.com si pe Hotnews pentru ca acestea au citat cu ghilimele o declaratie facuta de domnia sa la Antena 3.

Si nu numai ca s-a suparat, pentru ca aceasta nu ar fi o stire demult, ci a gasit cu cale sa se razbune pe Facebook printr-o calomnie grosiera, preluata direct din arsenalul Elenei Udrea, ca doar n-o sa strice niste gratii frumusete de blat sau macar intalnirea inaltelor spirite.

Declaratia citata de cele doua site-uri suna asa: "I-am spus domnului Cazanciuc ca ministrii nu se adreseaza Parlamentului direct, ci prin mine, ca prim-ministru: 'Vezi ca e o incalcare grava a unei reguli de procedura, care de fapt inseamna respect intre institutii' si mi-a zis ca o sa vorbeasca cu procurorul general. (...) Senatorii nu sunt angajatii unui procuror de la DNA, cum nici procurorii nu sunt angajatii Senatului".

Va invit sa urmariti aici inregistrrea ei pe site-ul Antenei 3.

Hotnews citeaza o stire Mediafax, pe care insa dl Ponta nu a sesizat-o.

Dl Ponta sustine ca titlul nu reflecta continutul. Titlul Ziare.com suna asa: "Ponta: Senatorii nu sunt angajatii unui procuror. DNA a incalcat grav procedura". Nu este ceea ce spune Victor Ponta? Cine a comis "incalcare grava a unei reguli de procedura"? Cei care au facut cererea, adica DNA. Unde e mistificarea?

Si, totusi, Victor Ponta acuza cele doua site-uri ca "au primit texte identice ca ordin de la aceeasi 'Unitate'. Jenant!" si vorbeste despre "manipularea si minciunile cele mai grosolane si rusinoase".

Eu inteleg ca dl Ponta poate avea mari probeme cu intelegerea rolului ghilimelelor, al citatului, ca altfel, ma gandesc, n-ar fi fost declarat plagiator de comisii interne si internationale de experti.

Dar nu are decat sa-si asculte atent, repetat propria declaratie si sa gaseasca domnia sa inadvertenta.

Ii pare rau dlui Ponta ca i-a scapat porumbelul din ciclul "dreptate pentru Costica Nicolescu"? Se poate, pentru ca naravul lupului nu se schimba odata cu parul, dupa pierderea alegerilor. Dar asta e strict problema domniei sale.

Decat sa se ratoiasca la ziaristii care i-au reprodus cu ghilimele vorbele, mai bine ar explica in ce calitate califica drept abuz procedural o solicitare oficiala a DNA catre Senat? Daca simtea ca e asa, de ce nu a sesizat CSM, Inspectia Judiciara? De ce l-a chemat pe ministrul Cazanciuc ca sa-i dea misiune de punere la punct a magistratilor? Ca sa vorbim in termeni de "unitate", dl Ponta nu opereaza decat cu bataia din calcaie si "sa traiti!"?

Ceea ce mi se pare cel mai grav nu e ca dl Ponta nu stie nici pana azi cum e cu citatul, nici ca se ratoieste la ziaristi, un sport pe care l-a mai practicat, ci faptul ca, de la nivelul functiei domniei sale, care ar presupune maxima responsabilitate, lanseaza acuzatii grave, nesustinute de vreo dovada, impotriva presei si a altor institutii de forta ale statului.

Care ordine, de la care "unitate", dle Ponta? Cred ca nu va puteti referi cu aceasta terminologie decat la armata sau servicii secrete. Ne spuneti ca ele controleaza presa si trimit spre publicare si alte texte decat cele cuprinse in comunicatele oficiale, texte menite sa se constituie in atac politic?

Si Traian Basescu acuza serviciile secrete de implicare in politica, dupa pozele de la Paris. Il plagiati, dle Ponta? Si Elena Udrea, direct sau prin servitorii ramasi la dispozitie, pune orice critica la adresa domniei sale pe seama "acoperitilor" din presa. O plagiati dle Ponta?

N-ar fi prima data. Vi s-a mai intamplat sa vorbiti asemeni domniei sale despre riscul ca procurorii sa cenzureze oportunitatea unei decizii politice.

Ma gandesc ca "dreptate pentru Costica" devine "dreptate pentru Elena", cine stie? Poate va bantuie nostalgia vremurilor cand va potentati reciproc pe toate ecranele in ceea ce repetat am numit blat.

Are dl Ponta cu siguranta si ceva dovezi despre existenta unui ordin de la "unitate"? Sa spuna ordinul si unitatea. Cu subiect si predicat. Dar acuzatia difuza nedovedita reprezinta rostogolirea unei calomnii care loveste si presa si institutiile statului. Si nici macar nu pot sa-mi dau seama daca dl Ponta o face dintr-o panica iresponsabila sau cu rea-vointa cinica. Ambele sunt grave.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#Ponta presa, #Ponta procurori, #Ponta servicii secrete , #premier
Comentarii