Lider UDMR: Vizita lui Ponta in Harghita - de apreciat, dar asteptam si legi pentru maghiari

Luni, 04 August 2014, ora 21:07
2178 citiri
Lider UDMR: Vizita lui Ponta in Harghita - de apreciat, dar asteptam si legi pentru maghiari
Foto: Arhiva

Presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a comentat vizita premierului Victor Ponta in Pasul Nyerges, judetul Harghita, apreciind ca aceasta reprezinta "un semn de normalitate".

Antal Arpad a subliniat, insa, ca asteptata de la premier si legi in favoarea maghiarilor, relateaza Mediafax.

"Este un semn de normalitate, pe care il apreciez, dar astept ca in relatiile romano-maghiare sa fie o schimbare mult mai profunda. Este un semn pozitiv in aceasta directie participarea premierului la manifestarile comemorative din Pasul Nyerges, judetul Harghita. Astept gesturi mult mai des de la cei care conduc aceasta tara", a declarat, intr-o conferinta de presa, liderul UDMR.

Ponta, primit in Harghita cu imnul Ungariei: Sigur ca vom fi criticati...

Antal Arpad a mentionat ca asteapta ca dupa vizita lui Victor Ponta sa urmeze si o serie de legi in favoarea comunitatii maghiare.

"Astept, in primul rand, legi care sa fie mai bune, mai corecte. (...) Legile nu sunt bune, legile sunt proaste, legile nu sunt corecte fata de comunitatea maghiara si astept ca aceasta prezenta a premierului sa fie urmata si de o serie de legi care sa fie in favoarea comunitatii maghiare, sa ne simtim si noi cetateni de rangul intai in aceasta tara, asa cum se simt si cetatenii de etnie romana", a mai spus liderul UDMR Sfantu Gheorghe.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica dupa-amiaza, la manifestarile comemorative din Pasul Nyerges, judetul Harghita, ca atat el, cat si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, care i-a facut invitatia de a participa la acest eveniment, "sigur" vor fi criticati amandoi pentru acest lucru.

Ponta a fost prezent, duminica dupa-amiaza, la manifestarile comemorative prilejuite de implinirea a 165 de ani de la batalia din Pasul Nyerges, in care aproximativ 200 de secui au fost ucisi de trupele tariste si austriece, el venind impreuna cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si fiind intampinat de primarul comunei Cozmeni, Bodo David, si de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Harghita, Borboly Csaba.

La inceputul manifestarii, fanfara din comuna Cozmeni a intonat intai imnul Ungariei, iar apoi a fost pusa o inregistrare cu imnul de stat al Romaniei.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...