Ziare.com

Lista doamnei Merkel (Opinii)

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 11 Iunie 2013, ora 16:08

   

Lista doamnei Merkel (Opinii)
Victor Ponta s-a dus la Berlin pentru ca Romania nu isi permite sa aiba in Germania un adversar, mai ales de cand prietenul Hollande nu pare a se simti prea bine in fotoliul de la Elysee.

Dupa ce s-au imbatosat anul trecut impotriva intregii UE si au tratat-o pe d-na Merkel ca pe o gospodina care nu si-a vazut cum se cuvine de oala ei, liderii USL au descoperit un lucru simplu: money talks!

Pe vremea cand spunea ca nu Angela Merkel voteaza la referendum, Victor Ponta de-abia se instalase premier si inca nu intelegea foarte bine ca Romania nu isi permite sa faca fata din punct de vedere financiar in adversitate cu greii Europei.

A inteles repede, mai ales uitandu-se in zare cu jale dupa investitorii care fie plecau, fie nu veneau. Cu stampila de stat nefrecventabil, economia romaneasca nu are cum sa supravietuiasca pe termen lung.

Asa ca de atunci Victor Ponta se afla intr-o continua cursa de recuperare a bunavointei Germaniei, pierduta stupid. Teribil de stupid cat timp, sa ne amintim, inainte de imensa tampenie din vara trecuta, Germania devenise marele nostru avocat in privinta intrarii in Spatiul Schengen si pleda pentru aderarea in doua etape, pentru inceput cu frontierele aeriene.

In cele din urma, Victor Ponta a fost primit intr-o intalnire, pe care Antena 3, imblanzita se pare cu zanganitul catuselor, a prezentat-o insistent drept extrem de calduroasa. Atat doar ca pe chipul lui Victor Ponta alaturi de cancelarul german numai caldura nu se citea. Ba as spune ca figura amintea de aceea de dupa intalnirea de acum un an cu Martin Schultz cand a fost pus sa promita cu subiect si predicat ca va fi respectata decizia CCR in privinta cvorumului la referendumul de demitere a presedintelui.

De aceasta data nu i s-a vorbit despre cvorum, ci despre altele asemanatoare, adica tot din registrul statului de drept. "Avem multe in comun in plan economic, iar Germania este un important partener comercial al Romaniei. Vrem sa intarim relatiile dintre cele doua tari si imi doresc sa aiba succes constructia economica a tarii. Dorim, de asemenea, sa fim in continuare un partener al tarii, dar in Romania trebuie sa fie respectate standardele de drept, sa fie combatuta coruptia si sa existe mai multa transparenta", a declarat cancelarul german.

Da, la export, acolo unde este trimis ca produsul cel mai vandabil al USL, Victor Ponta poate promite orice. A facut-o si vara trecuta. Problema este cat poate indeplini in tara, si sa vrea, din exigentele Berlinului.

Ma inteb daca standardele de drept si anticoruptia pot fi elementele centrale ale politicii unui guvern din care fac parte Relu Fenechiu si Liviu Dragnea (fie el si si reevaluat) amandoi cu dosare penale unul in faza de judecata, celalalt intr-o faza deocamdata neidentificata.

Transparenta vrea d-na Merkel? Pana si modificarea Constitutiei este un proces misterios din care apare zilnic cate o enormitate pe care nimeni nu este in stare sa o explice cat de cat coerent. Care stat de drept, cat timp modificarea Constitutiei pregateste imense lovituri la statul de drept, prin convocarea magstratilor la frecat ridichea in Parlament, de exemplu?

Victor Ponta a luat in primire la Berlin o noua lista si nu stiu cat din ea va putea duce la indeplinire. Problema este ca dublul discurs nu mai tine, iar banii sunt tot mai putini.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4388 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
27 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pana la urma care-i lista?

1)
2)
3)
.
.
.

 

.

1.Ioan din Chicago
2.4lea
3.Pristanda
4.PSD Erie
.
.
1435.tot Ioan din Chicago

Ponta incepe sa se maturizeze....

Problema este ca poporul roman nu trebuie sa plateasca pentru infantilismul lui.....

Asteapta un pic,abia acum o citeste,uite la ea mititica....

...poate se inneaca.

Singurii adversari ai Romaniei sunt Basescu/iliescu/Ponta,

Cand sa-i dea lista Merkel lui Victor Ponta daca "intalnirea' a durat doar 4 minute,iar investitorii germani au fost neinduratori cu colaborationistul basist Victor Ponta! Victor Ponta s-a dus in Germania nu in interesul romanilor ci pentru a duce mesaj de la teroristul international Basescu Traian cel caruia Angela Merkel i-a interzis sa o mai contacteze direct sau sa se mai afiseze alaturi de ea in Uniunea Europeana si aceasta dupa ce complictatea Angelei Merkel cu mafiotul Basescu Traian la genocidul socio-economic din Romania, asemantor celui din Grecia, a dus la incriminarea Angelei Merkel la Curtea de Justitie de la Haga.In ceea ce priveste intalnirea lui Ponta cu oameni de afacewri germani aceasta s-a facut tot impotriva romanilor, deoarece germanii vor fi foarte castigati cu afaceri in Romania pentru ca salariatii romani ai firmelor germane vor fi platiti cu salarii de pana la 60% mai mici decat salariile din Germania.
Trimiterea facuta de Merkel la statul de drept este pur propagandistica facuta in mod stalinisto-STASI atat timp cat Angela Merkel l-a sustinut impotriva vointei poporului roman pe teroristul international , astfel indentificat de European Defence Agency ,Basescu Traian.

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/doi-cetateni-germani-i-au-parat-la-haga-pe-barroso-merkel-van-rompuy-si-lagarde-89099

Eeei, si tu acuma...

De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere!
Da' cin' sintem noi sa indraznim sa-i cerem lui IE&D sa practice un jurnalism ... profesionist?!?

Enjoy!...
Engage!...

P.S.: Up-gradeaza si tu nick-ul ala.

"iu-niesupt"...
Cu cratima!

Oricum nu va putea respecta cererile d-nei Merkel.

Asta pentru ca principalele cereri sunt cele legate de bunul mers al justitiei, iar daca justitia va functiona bine, atunci 90% din conducerea de la varf a USL va fi condamnata. Si asta nu pentru ca Basescu ar avea ceva cu ei, vor fi condamnati pentru hotiile comise, hotii pentru care trebuia sa fie demult in puscarie....

Pe lista doamnei Merkel,devalizatorii BANCOREX

Toma Zaharia, general maior de Politie, secretar de stat in Ministerul de Interne din Guvernul PSD, credit luat in august 1996, pe o durata de 20 de ani, pentru “imobil" in valoare de 128.872.533 lei, echivalentul a 41.000 de dolari.
Tutilescu Marian Grigore, general de brigada, seful Politiei Capitalei, fost adjunct al generalului Abraham, credit luat in august 1996, pe o durata de 5 ani, pentru “imobil" in valoare de 310.554.967 lei, echivalentul a 98.800 de dolari.

Geanta Zamfir (zis Zizi), general de brigada, prim adjunctul inspectorului general al Politiei de Frontiera, credit luat in decembrie 1995, pe o durata de 20 de ani, pentru “imobil" in valoare de 88.102.726 lei, echivalentul a 34.400 de dolari.

Plaiasu Neculae, Comisarul sef al Garzii Financiare, credit luat in martie 1996, pe o durata de 20 de ani, pentru “imobil" in valoare de 34.000.000 lei, echivalentul a 11.900 dolari.

Condrea Dragos, director al Directiei de control al faptelor de coruptie si criminalitate organizata din cadrul Corpului de Control al Primului Ministru; credit luat in ianuarie 1996, pe o durata de 25 de ani, pentru “imobil" in valoare de 34.700.000, echivalentul a 13.300 de dolari.

Solcanu Ion, liderul grupului parlamentar din Senat al PSD, senator de Iasi, Presedintele PSD Iasi, credit luat in mai 1996, pe o durata de 20 de ani, pentru imobil, in valoare de 95.929.000 lei, echivalentul a 32.700 dolari.

Oana Gheorghe, secretar de stat in Ministerul Finantelor in Guvernele Nastase si Vacaroiu, credit luat in decembrie 1995, in valoare de 120.000.000, echivalentul a 46.900 de dolari.

Popescu Ion (zis Gioni), general, director adjunct al SRI, credit luat in aprilie 1996, pentru “imobil" in valoare de 120.000.000 lei, echivalentul a 41.200 de dolari.

Dan Gheorghe, fost sef al UM 0215, fost ofiter de Securitate, reactivat dupa alegerile din 2000, credit luat in octombrie 1996, in valoare de 100.000.000 lei, echivalentul a 30.300 dolari.

Iliescu Dumitru, consilier de stat al Presedintelui Iliescu, fost director al SPP, credit luat in mai 1996, pentru “imobil" in valoare de 245.030.000, echivalentul a 83.600 de dolari.

Si continua cu PSD-istii Crainiceanu Iulian,general SPP;Bajenaru Aida, ofiter SPP, fost aghiotant al lui Adrian Nastase,Tanase Tudor,Tache Viorel,Diamandescu Ion Corneliu,Tanase Ionel,Tinca Gheorghe,Dobrinoiu Vasile...

 

Cap de lista in Germania implicarea famigl.Basescu in terorism

Singurul eveniment notabil dominant al frauduloasei prezidenteri basiste este ofensiva mediatică in care probe beton dovedesc implicarea familiei Băsescu in traficul cu arme.Pe 24 august 2009, Sorin Rosca Stănescu dezvăluia pe blogul său că la data de 28 aprilie 2009, printr-un document secret (S58), Traian Băsescu, in calitate de sef al CSAT, a decis ca Romania să cumpere, fără licitatie si fără concurs de oferte, un sistem integrat de rachete AA cu rază scurtă si foarte scurtă de actiune numit Shorad Visshorad. Furnizorul urmand să fie concernul francez MBDA. Pe 13 mai 2009, premierul Emil Boc a emis o Hotărare secretă de Guvern cu numărul S588 prin care se decidea că valoarea acestui contract să fie de 250 milioane euro, cu o extindere de incă 150 milioane. Pe piata armelor, pretul pe care urma sa-l plătească Romania a fost "incărcat" cu 80 milioane euro, comision pe care urma să-l incaseze o firmă de consultantă, intermediere si cooperare logistică in care figura ca actionar fratele lui basescu traian , Mircea Băsescu.In conditiile in care bugetul MApN nu avea prevăzut nici un capitol care să-i permită finantarea unui contract de achizitie a acestor rachete. Din simplul motiv că asemenea rachete se fabrică in Romania la Crangu lui Bot (langă Ploiesti) si cumpărarea lor de pe piata externă ar distruge industria romanească de apărare, cel putin la acest capitol. Ca urmare a acestor dezvăluiri băsescu traian a intrat in panică, astfel incat premierul Emil Boc a semnat la 26 august 2009 o noua hotărare secretă de guvern, (S962), prin care era desfiintată prima hotărare, cea din 28 aprilie 2009.
Mircea Băsescu, care nu a performat niciodată, ajunge peste noapte in topul acestui tip de business. Suntprobe din care reiesea că Mircea Băsescu era actionar cu 30% al firmei Defense, Security and Intelligence Co - Desintco SRL, care se ocupa exclusiv de afaceri cu statul in domeniul militar. Ceilalti actionari erau Cristian Geamănu, Romeo Oită, gen. (r.) Ion-Eftimie Sandu, fost loctiitor al sefului Departamentului pentru Armamente din MApN si Maria-Cristina Cazacu, fiica lui Aurel Cazacu, fost sef la Romtehnica si Romarm, pe atunci sef al Directiei Productie de Apărare din ministerul economiei. Pe 7 mai 2013 Justitia romana l-a incriminat pe mircea Basescu pentru trafic d e arme catre teroristi.

http://www.corectnews.com/social/mircea-basescu-pierdut-0

http://www.romanialeaks.org/2013/05/din-nou-despre-implicarea-familiei.html

Germania ESTE un Adversar al Romaniei ...

Ori_CE ar face Romanii.
Mai ales ca Dusmania este SI rentabila Germaniei.
NE uraste,
NE impune Conditii,
NE SPARGE,

da' NE IA MUNCA si BANII si Resursele ....

Pana cand 'Telectualii ROMANI ADEVARATI le vor scoate Nemtilor din Cap

OTRAVA Revansei pe ROMANI, pentru 23 August 1944.

 

Dragalasii rusi,

Ce ne mai iubesc ei pe noi!

de unde le scoti frate pe astea cu germanii ????

de unde *** le scoti prietene ? ai vazut de curind "Portile albastre ale orasului" ???? Ca daca te pun sa alegi te bagi repede sa cumperi un BMW sau Mercedes... nu un Renault sau Fiat de la fratii tai latini. Sau poate germanii sunt dusmanii tai ca muncesc si sunt organizati. Mai bine cu votdca si balalaica de la rusi, nu ? Ia spune prietene, pensionar sau angajat la stat ? :D

Stalinist-basist mai usor cu rusii ca-i superi SUA

Cele mai importante relatii de viitor: SUA-Rusia-China.Tot mai mulți experti militari si politici sunt de acord că relatiile intre SUA si Rusia si intre SUA si China devin un factor cheie pentru relatiile internationale la nivel mondial. Este un nod strategic in care Statele Unite par a fi cele mai defavorizate.

http://www.semneletimpului.ro/stiri/Cele-mai-importante-relatii-de-viitor:-SUA-Rusia-China-7685.html

NU am scris NICAIERI Cestia ASTA... :)):)):))

Ba, chiar de Coorand, Vitza-Versa ...
Da un Search la Moldoveanu.
Ca LUI i-am scris.
DUR.

DACA
NU stii, de ce mai STAI P'Atchilea ...
NU esti competent ... :)):)):))

Ma miram sa NU se bucure Ma'am IED de Situatiune ...

ASTA inseamna ca si ALTORA le convine Ura Nemtilor pe Romania ...

 

mai frate...

ai ramas in vara trecuta!nu ne obliga nimeni sa fim draguti cu germania!dar nu suntem pe picioarele noastre-ci ale ei!e ca si cum cineva iti completeaza veniturile insuficiente si tu drept multumire il faci...ca tine! tiganeste! daca tie propaganda de calic invidios pe altii mai bogati-dar si muuult mai muncitori-iti tine de foame-rromanicii nu! asa uslamista cum e ea!

u nu vreau sa fiu pe picioarele Germaniei ci intre

ELE .....

Romania

a fost totdeauna un pion important pentru Germania.A fost considerata si pe timpul lui Bismark cheia balcanilor.Prin incercarea de constituire a SUE,prin granitele pe care le are avem sansa sa jucam un rol important.Nasol este ca daca nu reuseste SUE iar platim numai noi si nemtii despagubiri de razboi.Se poate profita de asta ca e mai usor si mai ieftin sa produci tancuri si mitraliere loco decat sa le transporti.Daca jucam iar romaneste,ca de obicei cerandu-le spaga la orice,o sa o luam iar in barba.

 

Ponta ar face bine sa-si dea demisia,

si sa devina copilotul lui Ioana Ene, care se pricepe la toate.

 

Da unde stii tu ?

?

Banuiala mea este ca Ponta a fost primit

la Berlin pentru a i se sugera apasat sa le creeze o regiune separata ungurilor. Sper sa ma insel, dar niciodata nu am crezut in coincidente.

 

aici ai dreptate

si eu cred ca asta a fost subiectul.

Stiti ce ma face sa cred asta?

Trei lucruri: 1. coincidenta suprapunerii regionalizarii cu vizita la Berlin 2. diktatul de la Viena impus tot de catre germani 3. diversiunea recenta a PSD cu infiintarea unei regiuni separate in Dobrogea.

@ Strangelo

cu punctul 1 sunt de acord, cu 2 si 3 nu.
Mai degraba se simt datori fata de Ungaria, ca fara nu s-ar fi putut reuni. Gandeste-te la reactiile timide ale EU fata de linia politica actuala din tara vecinasipretena si la inexistenta acestor reactii in Germania, tabloul este complet.

 

Ca nemtii simpatizeaza cu ungurii, inteleg.

Dar ca unii dintre evreii influenti simpatizeaza cu ungurii dupa tot ce le-au facut in WW2, asta nu am sa inteleg niciodata. Cat despre Germania, este clar ca il foloseste pe Orban drept trombon nationalist, fara un mare sprijin in spate ungurul nu s-ar fi hazardat niciodata in directia asta, atat de detestata de anglo-americani si israelieni.

ai sa intelegi. Daca chiar vrei, poti sa faci cerc

etari legate de finantarea partidului nazist si a industriei germane in perioada respectiva.

usl-istii sunt inca imaturi

USL-istii au avut in cap ideea ca daca vor pune mana pe putere, vor face ce vor ei.Ei nu au fost capabili sa inteleaga faptul ca acum,dupa intrarea in ue nu mai e ca pe vremea cand iliescu dirija totul la Bucuresti.Daca au crezut asa ceva, asta dovedeste cat de incapabili sunt acesti indivizi sa intelaga politica de drept a occidentului,au dovedit-o ca sunt niste nulitati in materie de politica externa si de drept.Merkel la primit pe ponta doar cateva minute.Intr-o intalnire de nivelul asta daca timpul/durata intalnirii nu este de cel putin o jumatate de ora nu poate insemna altceva decat ca doamna Merkel ia dat cu flit lui ponta,adica doar ia reamintit ce trebyuie sa faca si ca nu a facut nimic.Odata intors la Bucuresti,ponta a facut o alta gresala si anume sa dea primul interviu la antene,mijloc de informatii rau vazut in occident si mai ales de doamna Merkel.ponta si usl-istii sai uita un lucru:
Merkel provine din fosta RDG si cunoste foarte bine metodele prin care sa putut imbogatii un om si aici e vorba de voiculescu,ea intelege asemenea lucruri,incomparabil mai bine decat Barroso sau Obama.Prin prezenta lui la antene dupa vizita facuta la Berlin,ponta si-a mai dat lui o palma dar si usl-ului.Asta dovedeste ca sunt niste tipi incapabili in acel usl,indivizi care traiesc cu impresia ca pot pacali vestul asa cum pot pacali electoratul din Romania.Ei nici acum nu realizeaza ca Basescu ia adus la putere dar ca sa nu mai il acuze pe al ca puscariabilii intra la puscarie din vina lui.Ei nici acum nu realizeaza ca a venit vremea sconturilor si au de ales intre:
1) A se prezenta singuri la portile puscariilor,sau
2) A scoate tara din UE daca vor sa nu mearga la puscarie
http://www.exploziv-news.ro/special/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor