Ludovic Orban, in plenul Camerei: Azi votam daca Parlamentul obstructioneaza sau nu Justitia

Marti, 09 Iunie 2015, ora 11:31
2011 citiri
Ludovic Orban, in plenul Camerei: Azi votam daca Parlamentul obstructioneaza sau nu Justitia
Foto: Digi 24 TV

Liderul deputatilor liberali, Ludovic Orban, a spus, marti, in plenul Camerei, ca votul de astazi va afecta democratia din Romania, iar ce se va decide va face inconjurul lumii, indemandu-si colegii sa voteze in favoarea Justitiei si sa nu o obstructioneze.

"Decizia care se va lua azi va afecta democratia din Romania, perceptia cetatenilor asupra Parlamentului ca institutie fundamentala a democratiei, imaginea Romaniei.

Ce se va decide azi va face inconjurul lumii si va fi urmarit de toate cancelariile lumii civilizate. Astazi nu vom vota, ca parlamentari, daca Victor Ponta este sau nu este vinovat, nu avem noi caderea sa hotaram acest lucru si nici informatiile necesare sa hotaram acest lucru (...)

90 la suta dintre dvs nu ati vazut dosarul, va formulati punctul de vedere numai in baza informatiilor trunchiate. Noi azi votam pentru a stabili un lucru clar: in Romania, respectand Constitutia, nimeni nu e mai presus de lege, nici macar premierul. Azi votam daca Parlamentul sustine sau nu infaptuirea dreptatii de catre puterea judecatoreasca. Azi votam ca sa stabilim clar daca Parlamentul obstructioneaza sau nu Justitia", a subliniat Ludovic Orban in plenul Camerei, indemandu-i pe parlamentari sa voteze pentru justitie.

Imunitatea lui Ponta, la vot in Parlament - LIVE

"Daca astazi se aproba inceperea urmaririi penale, nu se schimba nimic in puterea Romaniei, nu este afectata majoritatea parlamentara. Daca premierul este suspendat, presedintele numeste un premier interimar din majoritatea parlamentara. Nu inghititi minciuna cu lovitura de stat. Nu va impiedica nimeni sa formati un nou guvern cu aceeasi majoritate.

Daca veti vota respingerea inceperii urmaririi penale, veti deveni copartasi la distrugerea imaginii Romaniei. Votati in favoarea cererii de incepere a urmaririi penale!", a adaugat Orban.

El le-a spus celor prezenti in sala ca, daca resping cererea DNA de incepere a urmaririi penale a premierului, atunci sunt "copartasi la distrugerea tarii".

"Majoritatea nu ati avut afaceri oneroase, nu va transformati voi, oameni onesti, care nu ati incalcat legea, nu deveniti complici cu coruptia, nu aruncati asupra Romaniei o anatema care nu o putem indeparta", a mai spus Orban

El a aratat ca daca se aproba inceperea urmaririi penale nu se schimba nimic in puterea Romaniei.

Sedinta Camera Deputatilor in care urmeaza sa se voteze asupra raportului Comisiei Juridice care a respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale a premierului Victor Ponta a inceput, la ora 10:00, fiind prezenti 288 din cei 384 de deputati.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese ca urmare a numirii ca ministru a lui Dan Sova.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Orban urmarire penal Ponta, #deputati voteaza urmarire penala Ponta , #premier