Marirea salariilor demnitarilor, amanata. Ponta: I-am spus lui Oprea ca nu am fost de acord (Video)

Joi, 09 Iulie 2015, ora 23:20
9849 citiri
Marirea salariilor demnitarilor, amanata. Ponta: I-am spus lui Oprea ca nu am fost de acord (Video)
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi seara, ca nu a fost de acord cu ordonanta emisa miercuri de guvernul condus de Gabriel Oprea privind majorarea salariilor demnitarilor.

"Ordonanta cu salariile demnitarilor: eu nu am fost de acord cu ea. Am spus ca intr-adevar demnitarii trebuie sa fie bine platiti, dar odata cu legea salarizarii.

Nu am vrut sa creez impresia ca am ceva cu ceea ce s-a discutat intre domnul Iohannis si Oprea in absenta mea. Revin la decizia mea si miercuri vom adopta alta. Nu se maresc salariile la presedinte si prim-ministru decat odata cu bugetarii.

Asa am fost informat ieri, cred ca cel mai corect e sa amanam intrarea in vigoare si sa amanam pana la crestrerea salariilor bugetarilor", a declarat premierul intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Salariile presedintelui, premierului si ministrilor, majorate

Ponta s-a declarat nemultumit de faptul ca i-a fost ascunsa decizia luata de premierul interimar Gabriel Oprea, insa si mai suparat a fost dupa ce Administratia Prezidentiala, prin vocea lui Dan Mihalache, a negat o intelegere cu seful UNPR pe acest subiect.

"Eu nu am fost de acord cu aceasta ordonanta. Eu miercuri am ajuns la Bucuresti si am aflat de ea. Eu i-am spus lui Gabriel Oprea, Rovanei Plumb si lui Eugen Teodorovici ca nu sunt de acord cu ea. Ei au zis ca e o discutie cu domnul Iohannis si nu am vrut sa ma bag. Acum, vad ca domnul Dan Mihalache spune ca presedintele nu s-a bagat si eu il cred.

(...) miercuri vom adopta o decizie prin care nu se mai maresc salariile demnitariilor decat in clipa in care se maresc la toti bugetarii. Sunt jocuri de 2 bani in care presedintele face ceva si apoi da vina pe altcineva", a adaugat Ponta.

Mihalache neaga o intelegere Oprea-Iohannis

Anuntul lui Ponta a fost facut dupa ce, in aceeasi emisiune, seful cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, a declarat ca nu presedintele Iohannis este cel care i-a cerut premierului interimar Gabriel Oprea sa majoreze indemnizatiile demnitarilor.

Mihalache a fost intrebat daca este adevarat ceea ce sustin "surse din PSD", si anume ca Iohannis i-a cerut lui Oprea sa majoreze indemnizatiile demnitarilor.

In replica, Mihalache a mentionat ca nu este adevarat, ca nu i-a cerut un astfel de act normativ, ci ca presedintele doar a aratat ca este normal ca demnitarii sa beneficieze de o remuneratie corespunzatoare importantei lor in stat.

Seful cancelariei prezidentiale a precizat ca "unele partide sunt experte in a da pe surse anumite informatii pentru a pasa responsabilitatea".

El a mai aratat ca Iohannis a fost informat de Oprea despre aceasta masura, dar ca discutia este mai veche si ca si Ponta stia de aceasta initiativa, chiar premierul Ponta trimitand, in luna martie, o propunere a grilei de salarizare.

Bugetarii, scandalizati de triplarea salariilor demnitarilor: E ilegal si abuziv! Va ploua cu plangeri

Miercuri, in ultima zi de interimat a vicepremierului Gabriel Oprea, Guvernul a adoptat o ordonanta prin care au fost marite substantial indemnizatiile unor demnitari, printre care presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta.

Ordonanta pentru completarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015 precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice a fost adoptata miercuri, in ultima sedinta de guvern condusa interimar de vicepremierul Gabriel Oprea si a fost publicata in foarte scurt timp in Monitorul Oficial nr. 506, intrand astfel in vigoare.

D.R.

#Ponta salarii bugetari, #Ponta Oprea salarii demnitari , #premier