Menghina lui Victor Ponta (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 04 Februarie 2013, ora 14:17
8656 citiri
Menghina lui Victor Ponta (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana nu i-a dat lui Victor Ponta un sfert de bila alba in raportul MCV de saptamana trecuta pentru farmecul personal al premierului roman, ci pentru ca a fost nevoita.

CE nu-si poate permite sa rupa complet puntile cu Bucurestiul. Daca alungi in strada copilul repetent, il pierzi de tot. Daca il tii totusi in casa, mai la colt, mai la masa, mai cu morala, mai cu pedeapsa, mai cu recompensa, mai o sansa sa il tii totusi sub control.

Iar Victor Ponta este singurul personaj cat de cat frecventabil in cadrul Puterii de la Bucuresti. De voie de nevoie, premierul a facut pasul inapoi in vara si a revenit la cvorum, iar apoi, pentru ca Guvernul nu a modificat listele electorale, referendumul nu a fost validat.

In plus, Victor Ponta a semnat acordul de la Cotroceni, iata-l acum acceptand sa sporeasca si puterile si salariile inspectorilor ANI, in huiduielile isterice ale Antenei 3, se gandeste la varianta lui Traian Basescu de desemnare a procurorilor sefi, sustine votul prin corespondenta. Este singurul dintre liderii USL cu care presedintele CE reuseste sa stabileasca o comunicare si singurul dispus sa faca concesii statului de drept.

Problema lui Victor Ponta este ca exact aceste gesturi il transforma la Bucuresti in veriga slaba a USL si ii atrag furia lui Felix, care il acuza de fratenizare cu dusmanul. Antena 3 este din ce in ce mai dura cu premierul, iar Crin Antonescu ii trage sistematic cate o scatoalca mascata in ganduri de bine de tipul: da, pare ca a fraternizat cu dusmanul, dar eu nu cred ca asa ceva este posibil.

Si spatiul de manevra al premierului se ingusteaza pe zi ce trece, ba as zice ca a ajuns in punctul mort. Pentru ca una dintre solicitarile Comsiei Europene, cuprinsa in raportul MCV, este eliminarea din Guvern a ministrilor anchetati penal. Asta inseamna, in traducere romaneasca, doi baroni de mare calibru, asupra carora Victor Ponta nu are nicio putere, dimpotriva as zice, ar trebui sa fie schimbati din functie.

Unul este Liviu Dragnea, presedintele de facto al PSD si, dupa unii, adevaratul premier, in mod cert seful celui mai puternic si banos minister croit dupa pretentiile si profiul titularului. Al doilea este Relu Fenechiu, baronul trimis in judecata de DNA, dar la care Crin Antonescu si Dan Voiculescu nu vor renuta in ruptul capului, cu niciun risc si niciun pret. Deja Victor Ponta a anuntat ca nu ii va schimba pe cei doi, decat dupa o eventuala hotarare definitiva si irevocabila de condamnare.

Dar nu e singura neputinta a lui Victor Ponta. Si sa vrea, nu poate influenta in vreun fel votul propriilor parlamentari cand vine vorba despre privilegii, imunitati si superimunitati. Dar fara eliminarea tuturor acestor probleme, Victor Ponta si Romania nu pot spera la o imbunatatire a statutului european, ba dimpotriva, ne vor indeparta tot mai mult de ceea ce inseamna statutul autentic de membru al UE, pana la eventuala suspendare intai a fondurilor, apoi a dreptului de vot.

Victor Ponta deocamdata incearca sa se salveze cu dublul discurs. Promite la Bruxelles, mai si face cate ceva, "unele progrese", dupa cum noteaza raportul MCV, in timp ce in tara se intrece in declaratii pe placul aripii Voiculesu-Antonescu, in ironii la adresa MCV si bobarnace in directia UE. Dar pana la urma funia tot ajunge la par.

Nu ma indoiesc ca la intalnirea de saptamana aceasta cu Manuel Durao Barroso, premierul va fi intrebat direct ce face cu ministrii penali. Ma intreb ce va raspunde.

Sa-i spuna presedintelui CE ce zice la Realitatea TV si Antena 3, nu cred ca-si permite. Sa promita demiterea celor doi, cu atat mai putin. Ar fi el demis chiar inainte de a reveni in tara. Eu una nu vad cum poate iesi Victor Ponta din aceasta menghina care, in cele din urma, tot il va strivi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Victor Ponta ministri penali, #Victor Ponta raport MCV, #Victor Ponta raport Justitie , #premier
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
UE umblă cu bile negre cât timp Ponta joacă alba-neagra cu ei și