Mesaj din concediu de la premierul Ponta catre cei care blocheaza Codul Fiscal: Rusine!

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 20:45
3653 citiri
Mesaj din concediu de la premierul Ponta catre cei care blocheaza Codul Fiscal: Rusine!

Premierul Victor Ponta, aflat in concediu, felicita firmele care "muncesc si platesc taxe cinstit" si le transmite sa le fie "rusine" celor care "fac politica ieftina si blocheaza din considerente strict politice Codul Fiscal".

Intr-un mesaj postat vineri pe pagina sa de Facebook, premierul Victor Ponta felicita "firmele care muncesc si platesc taxe cinstit", precum si ANAF, pentru combaterea evaziunii fiscale.

In acelasi mesaj, Victor Ponta le transmite sa le fie "rusine" celor care au blocat Codul Fiscal.

"Rusine celor care in ciuda acestor date evidente fac politica ieftina si blocheaza din considerente strict politice Codul Fiscal si celelalte politici de dezvoltare economica si sociala a Romaniei", a scris premierul.

Postarea de pe pagina de socializare a premierului vine dupa ce Ponta a primit datele privind incasarile la buget facute in luna iulie de ANAF.

"1. Previzionat in Legea Bugetului (conform discutiilor cu CE si FMI) - 19,1 miliarde RON; 2. Calculat impact negativ al reducerii neprevazute a TVA la alimente la 9% - 500 milioane RON (deci au fost previzionate de catre 'apostolii austeritatii' venituri de 18,6 milioane RON) ; 3. Realizat de catre ANAF 19,6 MILIARDE RON! (1 miliard RON peste calcule intr-o singura luna!) ", a aratat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta, aflat in concediu in SUA, a anuntat si joi pe Facebook ca datele ANAF privind incasarile din TVA au crescut in iunie fata de aceeasi luna a anului trecut cu 60 milioane lei, la 5,067 miliarde lei, in pofida scaderii TVA la alimente si servicii alimentare, de la 1 iunie, la 9%.

"O cifra de ultima ora foarte importanta - am primit de la ANAF datele preliminare privind incasarile din TVA operatiuni interne pentru luna iunie 2015 - 5,067 miliarde RON! 1 - este prima luna in care TVA la alimente si servicii alimentare a scazut drastic de la 24 la 9%; 2 - desi se previziona de diversi "analisti" ca vom avea un impact negativ important la buget, incasarile sunt cu 60 milioane de RON IN PLUS fata de aceeasi luna din 2014! (5 miliarde RON) 3 - pe primele 6 luni din 2015 incasarile bugetare din CAS (reduse cu 5% de la 1 octombrie 2014) sunt mai mari decat in primele 6 luni din 2014!", afirma Ponta.

El concluzioneaza, "pe datele concrete, nu pe 'opinii' din burta" ca Romania are, cu taxe mai mici si ANAF mai eficient, dezvoltare economica competitiva, locuri de munca si preturi mai mici.

"Sunt convins ca Parlamentul la sesiunea extraordinara din august va sprijini aceste obiective", a mai scris Ponta.

Premierul a intrat miercuri in concediu de odihna, urmand sa se intoarca la 9 august, in aceasta perioada premier interimar fiind Gabriel Oprea.

Ponta preciza, marti seara, la B1Tv, ca va pleca din tara, impreuna cu familia, dar nu in Turcia. Desi nu a precizat destinatia, premierul a fost surprins pe aeroportul din Miami, la o cafenea, alaturi de fiul sau, potrivit unei imagini postate pe reteaua de socializare Facebook.

Intr-o declaratie facuta miercuri seara, la B1 TV, in care critica atitudinea presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, Traian Basescu a declarat ca "daca nu era la Miami, Ponta l-ar fi chemat pe Liviu Dragnea si i-ar fi spus ca, daca mai indrazneste sa faca anunturi publice care vizeaza activitatea ministrilor, demisioneaza".

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...