Ziare.com

Mesajul lui Ponta de Ziua comemorarii victimelor Holocaustului: Un episod negru

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 19:47

   

Mesajul lui Ponta de Ziua comemorarii victimelor Holocaustului: Un episod negru
De Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului, premierul Victor Ponta a tinut sa transmita un mesaj tuturor supravietuitorilor si rudelor acestora.

"Cultura democratica nu poate fi construita in absenta comemorarii unui act istoric abominabil, de care omenirea nu ar trebui sa uite niciodata", se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"Holocaustul este un episod negru pentru istoria umanitatii, o tragedie de proportii fata de care noi, cei din prezent, avem o dubla datorie: cea de a ne exprima compasiunea fata de milioanele de oameni ce au fost exterminati in lagarele naziste de concentrare si cea de a vorbi in permenanta despre aceasta oroare a trecutului astfel incat ea sa nu se repete vreodata.

Atat timp cat societatea contemporana nu ezita sa ne arate ca pericolul extremist este inca activ, rana istorica a Holocaustului va ramane deschisa. De aceea, este important sa intelegem si sa constientizam greselile trecutului astfel incat, in prezent, sa actionam prompt de fiecare data cand valori precum toleranta, includerea, diversitatea sau libertatea sunt puse sub semnul intrebarii", mai transmite premierul Victor Ponta.

"Pe 27 ianuarie 1945, lagarul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau era eliberat de armata sovietica. Astazi, la 68 de ani de atunci, trebuie cu totii sa intelegem lectia istoriei si sa nu uitam ca lupta impotriva discriminarii rasiale, a xenofobiei si a antisemitismului este o conditie a umanitatii", isi incheie acesta mesajul.

Presedintele Traian Basescu a transmis si el, duminica, un mesaj cu prilejul Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, mesaj care s-a incheiat astfel: "Ziua de 27 ianuarie este o zi in care istoria se priveste pe sine prin prisma celor care au supravietuit ororilor totalitarismului. Mesajul acestei zile este, asa cum spune traditionala rugaciune evreiasca, 'Sa ne amintim!'.

Cred ca numai astfel putem intelege misiunea care ne revine in calitate de cetateni si oameni de stat, intr-o lume a libertatii si a civilizatiei", a spus el.

Mesajul lui Basescu de Ziua comemorarii victimelor Holocaustului: Sa ne amintim!

"Poate, intr-un mod aparent paradoxal, comemorarea Holocaustului, ca expresie ultima a raului in istoria moderna, ne incurajeaza sa implinim ceea ce este bun si drept intr-o societate care doreste sa ramana consecventa cu principiile sale; condamnand violenta si discriminarea, ne exprimam fidelitatea fata de valorile care ar trebui sa ne defineasca actiunile si sa ne orienteze aspiratiile: libertatea, solidaritatea, demnitatea si curajul", a mai spus seful statului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1502 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce pling astia la mormint strain ?

Pai onor ai cu holocaustul ,cu tichie si perciuni au fost 90% din reprezentantii securitatii si comitetului central comunist adusi de rusi in tara si vinovati de moartea ,schingiurirea si exterminarea in inchisori si lagare a elitei romane,doctori ,profesori ,ofiteri ,intelectuali insumind 2 milioane de oameni,condamnind o natiune fara virfuri la decadere cu sute de ani rezultate ce se vad si azi !Izic si cu Strul odata ,au fost criminali mai tata !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor