Minciunile lui Victor Ponta (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 15:00
9383 citiri
Minciunile lui Victor Ponta (Opinii)

Urmeaza disponibilizari la CFR, Marfa si Calatori. Surse din sistem vorbesc de peste 4.000 de angajati.

2.500 de disponibilizari urmeaza sa fie efectul privatizarii CFR Marfa, daca ea va fi parafata. Vor mai disparea si 4% din posturile din administratia centrala, cele mai multe vacante sustin, reprezentantii Guvernului. Ramane de vazut.

Nu am conceptii de stanga, cu atat mai putin etatiste. Cred ca ceea ce este nerentabil trebuie restructurat. De aceea, n-am atacat niciodata restructurarile facute de Guvernul Boc, ci faptul ca ele nu au fost insotite de crearea unor alternative viabile pentru forta de munca disponibilizata. Dar Victor Ponta era si foarte de stanga, si foarte etatist.

Va aduceti aminte cum striga USL din toti rarunchii impotriva restructurarilor decise de guvernarile PDL? Cum se dadea Victor Ponta de ceasul mortii de mila fiecarui om ramas pe drumuri?

Va aduceti aminte cum promitea el ca imediat ce USL va lua puterea niciun om nu va mai fi dat afara? Ati auzit in toata campania cuvantul restructurare? Sau cuvantul disponibilizari? Si iata cum USL cu Victor Ponta in frunte se pune pe taiat.

A auzit Victor Ponta ca la CFR exista 1.000 posturi TESA in plus. De cand merg trenurile cu personal TESA?, se intreaba domnia sa. Asa e, are dreptate. Dar la fel mergeau sau nu mergeau trenurile si cand promitea ca nu se va atinge de niciun post, fie el si TESA.

Si va aduceti aminte cum reprosa Victor Ponta Guvernului Boc ca nu e in stare sa creeze locuri de munca pentru disponibilizati. Cate locuri de munca a creat guvernul de stanga Ponta?

Apar tot felul de cifre abracadabrante de pe la Guvern, din pix, insa ele nu se regasesc in viata reala, in economia reala. Cand ai pierdut aproape 40% din investitiile straine in raport cu perioada similara a anului trecut, cum sa fi creat locuri de munca? Din ce? Cat despre marele plan al lui Victor Ponta de creare de locuri de munca din nimic, el a devenit ce merita, adica spam.

Gazele de sist, Rosia Montana, cresterea impozitelor locale, clasa pregatitoare, privatizari ratate, acordul cu FMI, toate au fost linii de atac furibund al USL impotriva guvernelor Boc si apoi Ungureanu.

Pe toate Victor Ponta s-a jurat ca nu le va face in veci, ca sunt antinationale, crime impotriva poporului roman si mai multe nu. Uite-l ca le face pe toate validand in acest fel punctele esentiale ale guvernarilor PDL.

Nu discut aici daca erau proiecte bune sau rele, daca meritau continuate sau nu. Fiecare merita, desigur, o discutie de sine statatoare. Problema este felul in care Victor Ponta le-a reevaluat si le-a luat in brate, de parca niciodata nu ar fi fost cel mai virulent critic al lor.

Daca punem in balanta motivele motiunii de cenzura impotriva Guvernului MRU, programul electoral al USL si cel de guvernare al Cabinetului Ponta, pe de-o parte, si faptele lui Victor Ponta de partea cealalta, rezultatul este o minciuna de proportii istorice.

De fapt, USL nu a respectat nimic din ceea ce a propovaduit in opozitie si nimic din ceea ce a promis in campania electorala, vampirizeaza ideile guvernelor anterioare, nu reuseste sa faca nimic nou si notabil pentru tara aceasta. Notabila ramane doar minciuna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#disponibilizari CFR, #disponibilizari bugetari, #locuri de munca USL, #Victor Ponta minciuna , #premier