Ministru in guvernul Ponta, acuzat de BNR de atac speculativ asupra leului in 2008

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 16:16
5837 citiri
Ministru in guvernul Ponta, acuzat de BNR de atac speculativ asupra leului in 2008

Lucian Isar, desemnat de Victor Ponta drept ministru delegat pentru Mediul de Afaceri in viitorul sau guvern, a fost expulzat de catre BNR din sistemul bancar in urma atacului speculativ asupra leului din septembrie 2008.

Isar ocupa in acel moment pozitia de vicepresedinte al Bancpost, fiind responsabil cu operatiuni de Trezorerie, scrie Ziarul Financiar.

In urma atacului speculativ de la inceputul crizei, doi bancheri au fost expulzati din sistem: Lucian Isar, de la Bancpost, si Bogdan Mihoc, de la UniCredit.

Conform sursei citate, BNR i-a acuzat pe cei doi ca "au incalcat regulile jocului" atunci cand Banca Nationala a fost pusa sub o presiune extraordinara sa apere leul.

Isar si Mihoc au fost gasiti responsabili pentru cresterea exponentiala a dobanzilor la lei, care a dus la o fractura pe piata monetara.

Initial, Isar a fost protejat de conducerea Bancpost, care l-a schimbat din functia de la Trezorerie, dar decizia nu s-a dovedit suficienta. Pana la urma, Isar si Mihoc au fost dati afara din sistemul bancar.

Lucian Isar a fost extrem de prezent in ultima perioada pe posturile de televiziune in calitate de analist economic, fiind unul dintre principalii critici ai politicii duse de Banca Nationala a Romaniei.

Nu este singurul ministru controversat propus de Victor Ponta.

Guvernul Ponta are deja probleme mari cu justitia

Trei dintre cei nominalizati au fost acuzati de incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate, unul este urmarit penal, unul a fost implicat intr-un scandal cu iz de coruptie, iar un altul este suspectat ca ar putea intentiona sa impiedice justitia sa isi faca treaba.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....