USL si minoritatile nationale au semnat acord de colaborare

Luni, 07 Mai 2012, ora 10:22
1415 citiri
USL si minoritatile nationale au semnat acord de colaborare

USL si grupul parlamentar al minoritatilor nationale au semnat luni un acord de colaborare. La negocieri a fost prezent, din partea minoritatilor, Varujan Pampuccian.

"Am discutat si am solicitat sa sprijine noul Guvern. Au acceptat aceasta cerere din partea mea si din partea USL. Avem un acord incheiat cu puncte foarte clare si in sprijinul respectarii drepturilor minoritatilor din tara noastra.

Multumesc domnului Pambuccian si tuturor celorlalti membri pentru deschidere. Am semnat acest acord. Este nevoie, pentru guvernare de o majoritate stabila", a declarat premierul desemnat Victor Ponta, luni, dupa intalnirea cu reprezentantii minoritatilor.

La randul sau, reprezentantul minoritatilor a explicat care au fost punctele asupra carora s-a cazut de acord la negocieri.

"Am convenit o serie de masuri cu caracter general in legatura cu masurile sociale care trebuie luate pentru ca echilibrul sa fie mentinut. A doua chestiune o reprezinta reintreginerea salariilor bugetarilor, asa cum au fost ele inainte de iunie 2010, am convenit asupra repararii acelei erori care tine de CASS. Am convenit asupra trecerii prin Parlament a Legii cadru pentru minoritatile nationale, am convenit o serie de chestiuni in care grupul parlamentar al minoritatilor poate sprijini Guvernul Romaniei atat in zona parlamentara cat si in zona internationala.

De asemenea, am convenit ca chestiuni care tin de dezvoltarea in continuare a invatamantului pentru cetatenii care apartin minoritatilor nationale. Am convenit la o serie de chestiuni cu caracter general care tin de mentinerea mecanismelor democratice si a celor care fac obiectul economiei de piata. Probabil ca, in Europa, climatul politic si economic se va deteriora, in anii care urmeaza", a precizat Varujan Pambuccian.

In acelasi timp, prim-ministrul desemnat a vorbit despre Legea electorala si despre restituirea proprietatilor.

"Legat de Legea electorala, am convenit ca minoritatile trebuie reprezentate in Parlament in continuare. Am discutat si despre restituirea proprietatilor, in perioada urmatoare trebuie sa venim cu solutia juridica si constitutionala echitabila pentru toti cei care au de primit restituiri. Nu putem discrimina cetatenii, avantajandu-i pe romanii mai rapizi si mai norocosi care au primit bani", a declarat Victor Ponta.

Guvernul Ponta in Parlament

Guvernul Ponta vine, luni, in Parlament pentru a cere votul de investitura. Toate declaratiile liderilor politici arata ca procedurile vor decurge fara probleme, asa ca, cel mai probabil in aceasta seara, la Cotroceni, cel de-al 8-lea guvern din ultimii patru ani va depune juramantul.

Victor Ponta si Varujan Pambuccian au anuntat public ca au semnat protocolul privind sustinerea guvernului de catre minoritati. Executivul castiga astfel 17 voturi in plus pentru investire.

Citeste si:
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Joi, 29 iunie, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a trecut prin parlament mai multe amendamente privind protejarea avertizorilor de integritate, în ciuda avertismentelor venite din partea...
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...