O noua rectificare bugetara - ce promite Victor Ponta

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 13:39
3611 citiri
O noua rectificare bugetara - ce promite Victor Ponta
Foto: Gov.ro/Arhiva

Rectificarea bugetara care se va discuta vineri, intr-o sedinta speciala de guvern, se inscrie in tintele asumate si in cele convenite cu institutiile financiare internationale, inclusiv in ceea ce priveste deficitul, al carui nivel ar urma sa se situeze la 1,86 la finele anului, a declarat, marti, premierul Victor Ponta.

"Rectificarea bugetara ne va pastra in toate tintele pe care le-am stabilit si in bugetul de stat si cu institutiile financiare internationale. 1,86 (deficit - n.red.) va fi, da? In conditiile in care acum inca avem excedent bugetar, macar sa putem sa cheltuim toti banii, nu pe salarii, ci pe zonele de proiecte ca sa ajungem la 1,86, pe investitii locale, pe investitii publice", a afirmat Ponta, la inceputul sedintei saptamanale a Executivului.

Prim-ministrul a precizat ca sedinta de guvern ordinara a fost devansata cu o zi, urmand ca miercuri si joi sa se discute in cadrul Guvernului, dar si al coalitiei de guvernare detalii privind rectificarea bugetara.

"Facem sedinta astazi, marti, pentru ca maine si poimaine vreau sa definitivam si in cadrul Guvernului si impreuna cu coalitia politica care ne sprijina rectificarea care va avea loc vineri", a explicat Ponta.

Replica lui Ponta dupa ce Iohannis a cerut un buget fara mita electorala

Premierul a indicat ca si aceasta rectificare bugetara va fi una pozitiva. "Avem bani mai multi decat au fost prevazuti in legea bugetului. Este meritul ANAF-ului in primul rand, care a combatut evaziunea fiscala si meritul politicilor noastre pe care le-am aprobat", a spus Victor Ponta.

El a afirmat ca reducerea TVA la 9% la produsele alimentare a determinat incasari mai mari la buget, decat s-ar fi inregistrat daca era pastrata la 24%.

"Deci, e o rectificare pozitiva, rectificare in care cam toate cererile pe care le-ati facut pentru salariile la medici, pentru Transporturi, pentru incalzire, pentru autoritati locale, cam tot ceea ce ati cerut, slava Domnului, am putut sa punem in practica. Si, evident, acum toata lumea s-a obisnuit cu normalul, nu e niciun fel de problema cu salariile, functionarea institutiilor.

Acum cativa ani era o exceptie si ne bucuram cand erau. Acum a intrat in normalitate si acesta este lucrul cel mai important", a subliniat Ponta.

In 2016 vom facem bugetul bine, respectand viziunea #USL. Sunt convins ca toata lumea doreste sa mentinem cresterea...

Posted by Victor Ponta on 19 Octombrie 2015

#Ponta rectificare bugetara, #Ponta bani rectifcare bugetara , #premier
Comentarii