Opinie politica: "Fa, Doina" fara sfarsit. Barbatia politica a lui Victor Ponta

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 09:51
5254 citiri
Opinie politica: "Fa, Doina" fara sfarsit. Barbatia politica a lui Victor Ponta

In toti acesti 25 de ani dupa Revolutie, nu tin minte sa fi vazut un premier care sa se poarte asa cu femeile din Opozitie precum o face Victor Ponta. Cand a vorbit despre corul de "sacali si hiene raraite care il ataca pe Sorin Oprescu", se referea, in mod evident, la Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, care a devenit tinta lui favorita.

Asta nu e o problema, doar suntem intr-o lupta politica, problema este atitudinea misogina, as zice, pe care o are Victor Ponta fata de Alina Gorghiu. Nu o ataca la nivel politic, ci la nivel personal, de parca nu ar fi un politician, ci ar fi cineva care nu stie altceva decat sa ii ceara demisia premierului. Strategia asta de ridiculizare nu ii face cinste unui demnitar al statului roman, cu atat mai putin unuia care ocupa functia de premier.

Probabil ca barbatia lui politica asta ii spune sa faca sau asta e nivelul sau. Pe langa asta, ce mai poate sa reprezinte Victor Ponta daca nu un clevetitor, acum cand reputatia lui este distrusa si cand a pierdut puterea in propriul partid.

Bineinteles, daca il intrebi de ce a facut-o "hiena" pe Alina Gorghiu, acesta va spune ca nu a facut acest lucru si ca "propaganda" i-a rastalmacit vorbele. Va spune ca nu la ea si la Vasile Blaga se referea nici cand vorbea despre politicienii "Mita Baston si Vasile Vamesul". Ca tot vine vorba de propaganda, Victor Ponta isi foloseste trusturile prietene tot pentru a o jigni si ataca pe Alina Gorghiu.

Ponta da impresia ca se poate adresa tuturor femeilor cu "Fa, Doina", asa cum a facut-o cu o colega de partid, in vazul camerelor de luat vederi, pentru ca apoi sa ne minta in fata ca nici gand sa fi facut asa ceva.

Misoginismul asta mascat nu e nou in politica romaneasca, mi-l amintesc pe fostul presedinte Traian Basescu cu multe iesiri nepotrivite la adresa femeilor si pe altii avand comportamente si mai neplacute.

La Victor Ponta e mai grav pentru ca e si foarte tanar pentru politica, te-ai astepta sa fi invatat ceva din comportamentul predecesorilor sai, nu sa il continue, parca pentru a dezamagi si mai mult cetatenii in privinta "noii generatii".

Asta nu inseamna ca femeile din politica ar trebui tratate cu manusi, la urma urmei sunt oameni politici suficient de puternici sa fi ajuns acolo, insa nici nu inseamna sa fie tratate cu lipsa de respect sau chiar insultate, e un drum lung intre cele doua extreme.

Stim si cand se va opri Victor Ponta din atitudinea sa fata de femei: atunci cand nu va mai fi premier, ceea ce ar trebui sa se intample in scurt timp. Poate atunci va fi invatat cum se comporta un domn.

Costel Alexe este deputat PNL si presedintele Tineretului National Liberal.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta Gorghiu, #Ponta Gorghiu jigniri, #Ponta femei politica , #premier